1 Ekim 2018 Pazartesi

Nicaragua’ya Gitmeniz İçin En İyi Nedenler

Nicaragua dendiğinde aklınıza ne geliyor? İç savaş ve diktatörler mi? Devrim ve huzursuzluk mu? Bunların hepsi 30 yıl önce sona erdi, Nicaragua şuan dünyanın en etkileyici tropik yerlerinden birisi ve hem yaşamak için hemde gezmek için inanılmaz bir nokta.

Amerika kıtasındaki en güvenli ülkelerden birisi olan Nicaragua’da, isterseniz Pasifik kıyısında bulunan dalgalı sahillerde, isterseniz Karayip tarafındaki mercan resifleri bulunan sahillerde zaman geçirebilirsiniz. Sörf kamplarına katılabilir, uzaktaki balıkçı kasabalarını, hatta aktif Concepcion Volkanı’nı yakından görererek, onun mükemmel bir koni şeklinde gökyüzüne yükselmesine tanıklık edebilirsiniz.

Göller ve Volkanlar ülkesi Nicaragua, aynı zamanda sömürge döneminden kalma kilise ve müzelere, ormanlara, şelalelere ve inanılmaz bir kahveye sahip. İşte Nicaragua’ya gitmeniz için en iyi nedenler.


Sörf


Nicaragua’nın müthiş sörf noktaları ile ünlü olduğu artık biliniyor. En ünlüleri Popoyo, Colarado, Santana, Hermosa, Panga Drop. Orta Amerika’da sörf yapacak iyi bir yer arıyorsanız, burası ilk seçeneğiniz olmalı ve o kadar çok sahil var ki, tek başınıza bir sahilde sörf yapabilirsiniz.

Nicaragua Dünya Sörf Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya da başladı, böylelikle sörf konusunda giderek ün kazanmaya devam ediyor.

Sahiller


Eğer sahilleri çok seviyorsanız, Nicaragua tam size göre bir yer. İçinden seçmekte zorlanacağınız, iki kıyı şeridinde bulunan çoğu sakin ve bakir olan bir çok sahil bulunuyor.

Siyah kumlu volkanik sahillerden, Karayip’in beyaz kumlu sahillerine kadar, sörf yapmak için dalga arayan ziyaretçiler güneye giderek, San Juan del Sur yakınlarındaki dev dalgaları yakalayabilir.

Her sahil bir diğerinden tamamıyla farklı olduğu için, her birinde farklı bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Kosta Rika’nın kalabalık sahilleri gibi, yoğun bir turist akınına uğramıyor Nicaragua. Böylelikle upuzun bir sahil şeridi sadece size kalıyor. Bu günlerde gerçekten tenha ve bakir bir güzel sahil bulmak zor, bunun değerini bilmek ve kaçırmamak gerekir.


Göller ve Volkanlar


Nicaragua Göller ve Volkanlar ülkesi olarak adlandırılıyor. Burada 13 tane volkanik dağ ve ülkenin her yerine yayılmış göller bulunuyor. En ünlü volkanlardan birisi Masaya Volkanı, bu volkanik dağa Granada’dan kısa bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Diğer ünlü bir volkan ise gökyüzüne doğru neredeyse tam bir silindir gibi yükselen Concepcion Volkanı.

Maderas ve Concepcion Volkanları, Ometepe Adasında yer alıyor. Bu ada, halen çok nadir olan tatlı su köpek balıklarının görülebildiği Orta Amerika’nın en büyük gölü olan Nicaragua Gölünün ortasındaki bakir ve güzel bir ada.

En güzel göllerden birisi de, sönmüş bir kraterin içinde bulunan küçük ve sakin Apoyo Lagünü. Burada günlük hayattan ve endişelerinizden tamamiyle uzaklaşıp rahatlayabilirsiniz. Cerro Negro Volkanı da atlanmaması gereken yerlerden, burada oldukça eşsiz bir spor olan Volkan Kayağını yapabilirsiniz. Eğer aktif bir volkandan aşağıya doğru kaymak ilginizi çektiyse, hemen bir uçağa atlayın ve buraya gidin.


Koloni Dönemi Şehirleri


Orta Amerika’nın en eski şehirlerine ev sahipliği yapan Nicaragua, keşfedilmeyi bekleyen fantastik bir tarihe sahip. Nicaragua Gölünün kenarına 1524 senesinde kurulmuş olan Granada, dünyadaki en otantik koloni şehirlerinden birisi olarak hızla ün kazanmış ve turistlerin ilgisini çekmiştir. Granada’nın merkezi hala koloni mimarisini taşıyan evlere sahip ve kaldırım taşlı sokaklarda bulunan restoranlarda büyüleyici lezzetler sizi bekliyor.

Diğer bir koloni döneminden kalma şehir ise canlı gece hayatına, lezzetli restoranlara ve şuan UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak koruma altındaki ünlü Leon Katedraline sahip Leon. Nicaragua’ya gidildiğinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi Leon. Burada bir çok güzel sahil ve ülkede bulabileceğiniz en lezzetli ve taze deniz ürünleri var.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder