12 Ekim 2018 Cuma

Amerika’nın En İyi Tatil Yerleri

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en popüler seyahat edilen yerlerinden birisi. Çok çeşitli atmosferi ve çevresi ile her sene 78 milyon insan ziyaret ediyor burayı.

Çok büyük olduğundan dolayı görecek bir çok yer ve yapacak bir sürü etkinlik bulunduğu için bu ülkeyi baştan sonra tek bir seyahatte gezmeniz imkansız. Eğer tatil için bir yer arıyorsanız, sizlere yardımcı olabiliriz. İşte Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi tatil yerleri.


Aspen Kayak Merkezi


Her şeyin mümkün olduğu bir kış tatil merkezi istemez misiniz? Aspen rüya gibi olan ama gerçek bir kış tatil merkezi. Rocky Dağlarının eteklerinde bulunan bu dağ kasabasının arkasındaki kar kaplı zirveler onları keşfetmenizi bekliyor.

Karlı yamaçlara, kayak teleferikleri ile çıkın, pudra gibi olan taze karda kayarak gününüzü geçirin ve kasabanın mükemmel restoranlarında yemek yiyin. Aspen’de akşamlar aynı bir romantik filmdeki gibi geçiyor. Ahşap kulübelerde, şömine başında partnerinize sarılıp ısınabilirsiniz. Sıcak çikolata içerek, dışarıya kar yağışını izlemek çok rahatlatıcı.

Dağlardan ve kardan daha fazlasına sahip Aspen gerçekten büyüleyici. Çok iyi restoranlar, lüks alışveriş mağazaları ve ilginç müzeler ziyaret etmeniz için sizleri bekliyor. Aspen’in zenginlerin sık ziyarettiği bir yer olduğunu, kasabadaki evlere bakarak anlayabilirsiniz.

Çok güzel evler ve inanılmaz ahşap köşkler kasabanın her yerinde bulunuyor. Soğuk iklimleri seven birisi iseniz, Aspen ziyaret etmeniz gereken en iyi yerlerden.

New York City


Sürekli olarak değişen ve gelişen kozmopolit New York şehri, herkesin görmesi gereken modern bir şehir. New York City etkileyici gökyüzüne kadar uzanan devasa gökdelenleri ile ünlü. Çeşitli kültürünü ise göçmen iş gücüne dayalı kurulmasından alıyor.

New York City’nin her köşesi eşsiz. Elit yüksek sınıf ve kapitalizmin evi Manhattan Adası, sert ve karışık Brooklyn, Queens ve Bronx buranın eşsiz köşelerinden sadece birkaçı.

Brooklyn köprüsünden şehre giriş yaparak, New York’u gezmeye başlayabilirsiniz. Central Park’ı gezin, 5. cadde’de bulunan lüks mağazaların vitrinlerini inceleyin. Şehrin simgesi haline gelmiş otellerden birisinin balkonunda öğle yemeği yiyin ve gökdelenlerin arasından güneşi batırırken kokteylinizi yudumlayın.

Gece ise sokaklara çıkın, Broadway caddesinde gezin hatta bir gösteriye girin. Times Meydanını ziyaret edin, ışıklı ve göz alıcı reklam tabelalarını izleyerek kendinizi kaybedin. Dünyanın en ünlü şehrini görmeden, sakın Amerika Birleşik Devletlerinden ayrılmayın.

Hawai’nin Ana Adası


Mükemmel tatil yerlerinden Maui’yi, inanılmaz Kaui’yi, sörf cenneti Oahu’yu eminiz duymuşsunuzdur. Fakat genelde Hawai’nin ana adası hep atlanır.

Hawai’nin ana adası vahşi ve mükemmel bir tropik cennet. Denize lav fışkırtan volkanlar ile, ada her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Siyah kumdan oluşan volkanik sahillerinde uzanarak kokteyl içmek, rahatlamanın en keyifli şekli olabilir. Eğer su sporları yapmak istiyorsanız, Pasifik okyanusunda dalış, sörf yada yelkenli sporlarını yapabilirsiniz.

Dağ yürüyüşü yollarında gezebilir, doğa ile birleşebilirsiniz. Adanın çok çeşitli vahşi yaşamı çok güzel fotoğraf çekme imkanı veriyor. Hawai adalarını ziyaret etmek, sadece ABD’de değil, hayatınızda yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi.


Bilmeniz Gerekenler


Havaalanı transferlerinizi Kuzey Amerika'dan organize edebilirsiniz, online olarak rezervasyon yapmadan önce. Böyle yaparak taksi için uzun sıralardan beklemekten kurtulursunuz.

Böylesine keyifli ve rahat bir tatil geçirdikten sonra, her yıl Amerika’ya gelmeye çalışacak ve ABD’nin misafirlerine sunduğu en iyi deneyimleri yaşamak isteyeceksiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder