27 Ekim 2018 Cumartesi

Madrid’de Ücretsiz Yapılabilecek En İyi Şeyler

Madrid gibi hem tarih hem de kültür açısından zengin şehirleri ziyaret etmek pahalı olabilir, ama bir turist olarak biz de uçağa atlayıp evimize dönmeden önce bu şehrin kültürünü ve tarihini olabildiğince keşfetmek istiyoruz.

Az bir bütçe ile şehir gezisi planlamak zor olabilir ama küçük bir araştırma ile Madridi tek bir Euro bile harcamadan gezebileceğinizi biliyor muydunuz?

İşte sizler için Madrid’i ücretsizce gezebileceğiniz ve keşfedebileceğiniz bir kaç fikir ve öneri.


Müzeler


Kültür, sanat ve tarih şehri olduğu için, Madrid’in dünyaca ünlü müzelere sahip olduğuna şaşırmamak gerek. Şehir müze ve galerilerle dolu olmasına rağmen, içlerinden özellikle ikisi Reina Sofia Müzesi ve Prado Müzesi öne çıkıyor.

Sene boyunca gerçekleşen kültürel etkinliklerin yanısıra, dünyaca ünlü sanatçılar tarafından yapılan nefes kesici koleksiyonlara kadar, kültüre ve sanata meraklı olan herkes için bir şey bulunuyor. Peki nasıl bedavaya girebilirsiniz? Sadece doğru zamanda gitmelisiniz.

Reina Sofia Müzesi


Reina Sofia Müzesi, İspanya’nın 20. yüzyıl Ulusal Sanat Müzesi. Müze resmi olarak 10 Eylül 1992’de açıldı ve ismini Kraliçe Sofia’dan alıyor. Atocha tren ve metro istasyonlarının yakınında bulunuyor, Sanatın Altın Üçgeni olarak adlandırılan bölgenin güney sonunda.

Müze genel olarak İspanyol Sanatına adanmış. Önemli koleksiyonlar İspanya’nın iki büyük 20.yüzyıl ustası Pablo Picasso ve Salvador Dali’nin koleksiyonlarını içeriyor. Müzenin en ünlü parçası ise kesinlikle Picasso’nun Guernica tablosu.

Ücretsiz giriş zamanları Pazartesi’den Cumartesi’ye, Salı günleri hariç, akşam 7 ile 9 arasında, Pazar günleri ise öğleden sonra 1.30 ve akşam 7 arasında.

Prado Müzesi


Prado Müzesi ana İspanyol Ulusal Sanat Müzesi ve dünyanın en iyi Avrupa sanatı koleksiyonlarına sahip müzelerinden birisi olduğu söylenir. İspanyol Sanatının en iyi koleksiyonları burada sergilenmektedir.

Koleksiyon şuan 8.200 çizim, 7.600 tablo, 4.800 baskı ve 1.000 tane heykele ev sahipliği yapıyor, bunlara ek olarak çok sayıda sanat çalışması ve tarihi belgeye de sahip.

Buraya ücretsiz giriş zamanları ise Pazartesiden Cumartesiye akşam 6-8 arası ve Pazar günleri akşam 5-7 arası. Bu zamanlar müze tarafından değiştirilebilir. Bu yüzden gitmeden önce müzenin sitesinden saatleri kontrol etmenizde fayda var.

Kraliyet Sarayına Gidin


Öğleden sonra saraya giderek kendinizi kraliyet ailesinden hissedin. 2800 odadan fazlasına sahip Madrid Kraliyet Sarayı, tüm Avrupa’nın en büyük sarayı ünvanına sahip.

İspanyol Kraliyet Ailesinin resmi ikametgahı olan saray, bugünlerde sadece devlet yetkilileri tarafından kullanılıyor. VI. Kral Felipe ve Kraliye Ailesi sarayda kalmıyor, bu saray yerine Madrid’in dışındaki mütevazı Zazuela Sarayında kalıyorlar.

Bu nefes kesici bina etrafında bir tur çok güzel ve ücretsiz. Giriş ücreti aslında sadece 10 Euro ancak 18 Mayıs Uluslararası Müze gününde girişler ücretsiz ve eğer Avrupa vatandaşı iseniz, Pazartesiden Perşembeye Ekim-Mart ayları arası akşam 4-6 arasında, Nisan-Eylül ayları arası akşam 6-8 arasında ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

mad

Taurino Müzesi


Madrid’in boğa güreşi müzesi olarak da biliniyor Taurino müzesi. Bu tartışmalı spor ve gelenek Madrid’in bir mirası ve bu sporun tarihi keşfetmeye değer. Eğer boğa güreşi izlemek size çekici gelmiyorsa, spora merakınızı gidermek için müzeye giderek, bu sporun tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Matador kostümlerinden ünlü tablolara kadar, ince kılıçlara, hunilere, Monteralara (İberyalıların geleneksel kıyafetlerinin üzerine taktıkları şapkalar), makaslara, kamışlara yada matodorların boğaya attıkları ince çubuklara kadar bir çok ilginç nesneyi burada görebilirsiniz.

Müze Patio de Caballos’da bulunuyor ve girişler tabii ki ücretsiz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder