21 Ekim 2018 Pazar

En İyi Balayı Rotaları

Yorucu düğün stresi geçtikten sonra, çoğu çift rahatlamak ve evliliklerinin başlangıcı kutlamak için romantik bir balayına gitmek istiyorlar.

Balayına çıkmak rahatlamak için ve yeni eşiniz ile baş başa vakit geçirmek için çok iyi bir fırsat. Ama unutulmaz hatıralar edinmek ve için ruh eşiniz ile birlikte havalanmadan önce, sizin için en iyi balayı yerini seçmeniz gerekiyor.

Bütün hayatınız boyunca balayına nereye gitmeniz gerektiğini düşündüyseniz bile, yada hiçbir fikriniz olmasa da, sizler için senenin her vaktinde bayılacağınız ve romantik bir balayı geçirebileceğiniz en iyi balayı rotalarını seçtik.

Bazıları dünyanın en güzel manzarasına sahip bu yerlere, çoktan evlendiyseniz de evlilik yıl dönümü için giderek ikinci bir balayı yaşayabilirsiniz.

Fiji


Kuşkusuz ki Fiji dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Palmiye ağaçları, beyaz kumdan sahilleri ve turkuaz mavisi denizi ile tam bir tropik cennet.

Fiji’nin çoğu oteli yan yana bulunuyor. Ama Shangri La’nın kendine özel bir adası var. Bu özel otel’in enfes sahilinde yüzebilir yada her gün düzenlenen bot turuna katılarak, şnorkel ile yada tüple dalarak mercan resiflerindeki su altı yaşamını keşfedebilirsiniz.

Maldivler


Hint Okyanusunda bulunan bu tropik ülke, 1000’den fazla mercan adası ve 26 çember şekilli resiften oluşuyor. Sıradışı ve özel su altı yaşamı ile dünyanın en iyi balayı noktalarından birisi olmayı kesinlikle hak ediyor.

Maldivlerin tercih edilmesinin asıl sebepleri güzel beyaz sahilleri ve ter temiz denizi en başta. Ama daha macera severler, buraya denizin derinlerine tüp ile dalış yapmak yada tekne ile açılarak uzaklardaki noktalarda dalış yapmak için geliyor.

Çoğu tesiste şnorkel ile dalış, kano, jetski, uçurtma sörfü, parasailing, rüzgar sörfü, su kayağı, sörf gibi birçok etkinlik seçeneği bulunuyor.

Bora Bora


Fransız Polinezyası’nın bir takım adası olan Bora Bora en iyi balayı noktalarından ve dünyanın en romantik noktalarından birisi.

Ter temiz denizi ve açık havası burayı yeryüzündeki cennet haline getiriyor. Burayı hayatınızın aşkı ile ziyaret etmelisiniz. En lüks konaklama seçenekleri Motus olarak bilinen kendi adalarında bulunuyorlar. Çoğu otelin villaların üzerinden etkileyici bir manzarası ve tertemiz sulara direk ulaşımı bulunuyor.

Bir kaç tane çok iyi otel bulunuyor ama belki de en ünlüsü Conrad oteli. Misafirler odalarına golf arabası ile ulaştırılıyor.

St. Lucia


Karayiplerin incisi olan St. Lucia, büyüleyici sahilleri, sık yağmur ormanları ve canlı yerli kültürü ile kesinlikle cennet gibi bir yer. Burayı çekici kılan bir diğer özelliği ise çok çeşitli otel seçenekleri.

Jade Dağ Oteli buradaki en iyi tesislerden birisi, beş yıldızlı otel Anse Chastanet sahili üzerinden müthiş bir okyanus manzarası sunuyor. Eğer önceliğiniz manzaralı bir oda ise, Jade Dağ Oteli’ne bir göz atmalısınız. Burada özel odalarda sonsuz havuzlar ile Bouton ve Mamin ormanlarına tepeden bakabilirsiniz.

Santorini


Avrupa şehirleri genelde balayı için ilk akla gelen yerler değillerdir. Ancak Santorini tam bir saklı kalmış yunan incisi.

Kireç taşından oluşan sokaklar, mavi çatılı beyaz evler tam bir kartpostal gibi. Burada her çift balayında hayatlarının en iyi zamanını geçirebilir. Tamamiyle yürüyerek gezebileceğiniz adayı baştan sona yürümek 30 dakika sürüyor. Eğer dünyaca ünlü gün batımını izlemek istiyorsanız, Oia’ya gitmelisiniz. Ancak unutmayın ki burayı herkes bildiği için her akşam büyük bir kalabalık buraya toplanıyor.

Okyanusa tepeden bakan bir villa kiralayarak, jakuzinizden gün batımını seyrederek özel anlar yaşayabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder