6 Ekim 2018 Cumartesi

Dünyanın En İyi Dalış Noktaları - 2

Su altı yaşamını incelemek her zaman ilham veren ve büyüleyen bir deneyim. Tamamıyla farklı bir ortam olan su altının mavi sessizliği ve içerisindeki su altı yaşamı insanları hep kendine çekti.

Gerçekten dünyanın en güzel yerleri, hep su altında bulunuyor. Oteller, gemi kalıntıları, tapınaklar, müzeler, restoranlar ve diğer su altı alanları, tüple ve şnorkelle dalış için inanılmaz yerler.

Denizin derinliklerinde sonsuz su altı deneyimleri bulunsa da, sizler için şnorkel yada tüple dalış yapabileceğiniz dünyanın en iyi dalış noktalarını listelediğimiz yazımızın devamı.



Maui, Hawai

Maui çeşitli su altı yaşamlarına ev sahipliği yaptığı için bir çok dalış noktasına sahip, bu özelliği de onu denizde eğlenmek ve su altı yaşamını incelemek isteyenler için klasik bir nokta haline getirmiş. Diğer Hawai adalarına oranla çok daha fazla yüzülebilir sahili olan Maui, senelik ortalama 25 derece hava sıcaklığına sahip.


Yanınıza en iyi ve en geniş görüş açılı şnorkel ve maskenizi alarak, volkanik kayaların arasındaki su altı yaşamını incelemeye hazır olun. Yılan balığı, deniz kaplumbağası, mercan ve diğer balıkları görebilmeniz için sadece bir kaç metre dalış yapmanız yeterli.

Yaklaşık olarak 7 ila 8 bin arasında yaşayan kambur balina bulunuyor denizlerde, bunların da yaklaşık 3000 tanesi Maui sularında bulunuyor. Honolua Körfezi'ndeki su altı yaşamı çeşitliliği özellikle dünyanın en iyileri arasında.

Büyük Bariyer Resifi, Avustralya


Büyük Bariyer Resifi dünyanın en büyük mercan resifi olarak biliniyor. Yaklaşık olarak 3000 tane farklı resif sistemi bulunuyor içerisinde ve binlerce farklı su altı yaşamına ev sahipliği yapıyor, bu özelliği de onu dünyanın en popüler dalış ve şnorkel noktası haline getirmiş.

Büyük Bariyer Resifinin sıra dışı güzelliği binlerce dalış meraklısına her sene buraya çekiyor. Bu doğanın özel mercan mavisi dünyanın en büyük yaşayan canlısı ve uzaydan dahi görülebiliyor.


UNESCO Dünya Mirası Alanı seçilmiş resif, görebileceğiniz en sıra dışı ve mükemmel yerlerden birisi.

Atlantis the Palm, Dubai


Su altı yaşamını incelemenin en tarz yollarından birisi Dubai’de bulunan Atlantis the Palm oteli. Bu otel dünyanın en büyüleyici akvaryumlarından birisine ev sahipliği yapıyor. The Lost Chambers isimli akvaryum birçok çeşitli su canlısına ev sahipliği yapıyor.

Köpek balıkları, vatoz, pirana, ıstakoz ve deniz atları burada karşılaşabileceğiniz türlerden sadece birkaçı. Kayıp Şehir Atlantis tarzında dizayn edilen akvaryumda tünellerin vasıtasıyla kayıp uygarlıktan kalan batık ve kalıntıların arasından geçiyorsunuz.

10 tane ayrı bölümde, dünyanın en renkli ve inanılmaz su altı yaşamlarına tanıklık edeceksiniz. Akvaryumda en az 20 tane de, buradaki canlılarla etkileşimde bulunabileceğiniz, onları besleyip onlarla yüzebileceğiniz, etkinliklerin yapılabileceği havuzlar bulunuyor.


Jules’ Undersea Lodge, Florida

Jules’ dünyanın en iyi su altı otellerinden birisi ve Key Largo Su altı Parkı'nda bulunuyor. Porto Rico kıyısının açıklarında bulunuyor ki bu bölge, su altı yaşamı ile ünlü bir bölge. Otele gelen ziyaretçilerin, otele giriş yapabilmesi için bile 6 metre tüple dalış yapması gerekiyor.

Tropik mangrovların arasından, zümrüt yeşili lagünlerdeki yaşamın içine dalış yapmak gerçekten çok farklı bir deneyim. Dışarısından bile içeri gelip rahatlayıp, burada biraz kalarak çok azımızın keşfettiği su altı yaşamını keşfetmeye davet ediyor Jules’.

Otel bünyesinde 20’den fazla su altı odası, bar, kütüphane, spa ve konferans odası bulunuyor. Otelde kalmanın yanı sıra, otel çok iyi tüple dalış kursları da veriyor. Umarız en iyi dalış noktaları yazımızı beğenmişsinizdir.


Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler

Avrupa’da gezilecek en iyi yerler

Amerika’da gezilecek en iyi yerler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder