27 Ekim 2018 Cumartesi

Norveç’te Yapılacak En İyi Şeyler

İskandinavya'nın kuzey Avrupa bölgesinde, İsveç ile 2.000 km'lik bir sınırı paylaşan Norveç, güzel bir Kuzey ülkesidir ve son yıllarda inanılmaz güzelliği kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

Dünyanın en çarpıcıları arasında yer alan destansı manzaralar ile çevrili bir ülke düşünün, sadece fiyortların saf güzelliği bile buraya gelmek için yeterli bir sebep.

Bu büyülü yer hakkında söylentiler çok fazla, peki buraya gelen gezginler aslında ne yapabilirler? Bölgesinin% 98'inde yaşam bulunmasa ve yaşamak imkânsız olsa da, buraya seyahat etmeyi seçenler için macera dolu sınırsız seçenekler bulunuyor. İşte sizler için seçtiğimiz Norveç’te yapılacak en iyi şeyler.


1.000 Metre Yükseklikte Çadırda Uyuyun


Norveç'te dağ yürüyüşü yapanlar, dağ tepeleri boyunca kamp yapmanın manzaranın keyfini çıkarmak için popüler bir yol olduğunu görebilirler. Neden olmasın? Görkemli fiyortlara ve temiz havaya uyanmaktan daha iyi ne olabilir?

Norveç genelinde 800 civarında kamp alanı var, ancak tamamiyle özgür olmak istiyorsanız hiçbir şey vahşi doğada kamp yapmak kadar özgür hissettirmez. Eğer vahşi doğayla yüzleşecek kadar cesur olursanız, dünyanın en pahalı ülkesi olarak tanımlanmış olan yerde çadırda ücretsiz kalarak konaklama imkanından kurtulabilirsiniz.

1000 metre yükseklikte uyumak ilginizi çektiyse, Norveç’e geldiğiniz kamp seçeneğini kesinlikle değerlendirin.

Kuzey Işıklarını Seyredin


Dünyanın en göz kamaştırıcı doğa fenomenlerinden biri olan Kuzey Işıklarını seyretmek, Norveç'te yapılacak en önemli şeylerden birisi.

Baya kuzey enlemlerde yer alan kuzey Norveç, bu eşsiz gösteriye tanıklık etmek için ideal bir yer. Birçok insan bunun için özel olarak buraya seyahat ediyor ve manzaranın tadını çıkarmanın en iyi yollarından birisi de arabanın üzerine yatarak ışıkların dansını seyretmek.

“Dünyanın manyetik alanında yüklü parçacıklar ile etkileşime giren güneş rüzgârları tarafından yaratılan ışıklar, kutup gökyüzü boyunca yeşil, kırmızı, sarı ve mor renkli dans eden çizgiler gibi görünür.”

Dünyanın En Uzun Fiyortlarından Birinde Kano Yapın


Norveç, dünyanın en uzun ve en derin fiyortlarından birine ev sahipliği yapmaktadır (Grönland'daki Scoresby Sund'den sonra ikinci). Sognefjord, 204 km'lik iç bölgelerin tamamını kapsar ve ülkenin en vahşi ve en güzel manzaralarını içerir.

Fiyort çevresinde, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları ve daha maceraperestler için, kano kiralayabileceğiniz çok sayıda yer bulabilirsiniz. Birkaç saat kano kiralayabilir ya da 1-2 günlüğüne turlar için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Büyük dağ ve şelalelerin arasından geçeceksiniz ve suya atlayıp yüzmemek çok zor olacak.

Çevredeki doğal güzelliğin ihtişamı ve büyüklüğüyle karşısında bir karınca gibi hissediyorsunuz. Fiyortlarda kayak yapmak bir şart, Norveç'ten yapmadan ayrılmamalısınız.

Küçük Balıkçı Kasabalarında Deniz Ürünleri Deneyin


Aktif dinlenmekten hoşlanmıyorsanız, bunun yerine manzaralı bir eski balıkçı kasabasında dinlenmek istiyorsanız, Norveç'teki balıkçı kasabalarını ziyaret etmelisiniz.

Yaklaşık 300.000 nüfusu ile Norveç'teki ikinci büyük şehir olan Bergen'i ziyaret ettiğinizde bile, küçük bir köyde olduğu kadar rahat hissediyorsunuz. Kalabalık bir metropol şehir değil; Burada acele etmenize gerek yok, sadece rahatlayın ve limanın yakınındaki bazı deniz ürünlerini deneyin.

Bergen'de, kendi başınıza yemek pişirmek için balık satın almak için balık pazarına gidin ya da deniz ürünlerinin geleneksel Norveç tarifleri kullanılarak pişirildiği yakındaki tezgahlara uğrayın. Yazımızdan zaman geçirmek için başka bir güzel ve rahat Norveç şehri seçebilirsiniz.


Şelaleler Vadisinde Dağ Yürüyüşü Yapın


Norveç'teki çok sayıda dağ nedeniyle, dağ yürüyüşü seçenekleri sınırsız. Ancak, iyi bilinen turistik yerlere gitmek yerine, Şelaleler Vadisi'ne gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu resmi bir isim değil, turistler tarafından verilmiş bir isim. Ziyaret ettiğinizde nedenini öğreneceksiniz. Resmi adı Husedalen Vadisi'dir ve Hardangevidda Ulusal Parkı'nda yer almaktadır.

Yürüyüş oldukça zor, ama yol boyunca gördükleriniz gerçekten buna değer. Sadece kırmızı “T” işaretleri boyunca devam etmeye çalışın. Dağların tepesinden gelen çok sayıda şelale göreceksiniz. Harika bir manzara!

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder