2 Ekim 2018 Salı

Arkansas’ta Yapılacak En İyi Şeyler

Doğal sıcak su kaplıcalarından, eyaletin tarihini anlatan sanat müzelerine kadar birçok seçeneğin ve görecek yerin bulunduğu Arkansas, mükemmel bir şehirden kaçış yeri.

İster doğayla iç içe olacağınız, ister küçük kasabaları ziyaret edeceğiniz bir tatil arayın, Birleşik Devletler'in saklı kalmış hazinesi Arkansas’ta aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Genelde göz ardı edilen Arkansas, kesinlikle hak ettiği değeri görmeyen bir yer. Birçok doğal harikaya ve ulusal parka sahip eyalet, bunların yanında müze ve tarihi dağ kasabaları ile dolu.

İşte yapacak bir dolu etkinliğin arasından sizler için seçtiğimiz, Arkansas’ta yapılacak en iyi şeyler listemiz.


Zengin Kültürünü ve Tarihini Keşfedin


Arkansas ünlü olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra, zengin bir tarihe de sahip. Bir iç savaş geçirmiş eyalet; jazz, folk ve blues gibi müzik türlerinin de doğuş noktası.

Arkansas kültürünü keşfetmenin bir çok yolu var ve aşağıdaki 4 rotayı takip ederek bu zengin kültürü keşfedebilirsiniz. İç savaş yolu, Butterfield Yolu, Güneybatı Yolu ve Gözyaşı Yolu. Her bir yol tarihi öneme sahip yerlerden geçiyor. Missisippi’nin batısında gerçekleşen İç Savaş'ta en büyük çatışmaya ev sahipliği yapan Pea Ridge Ulusal Askeri Parkı, bu alanlardan birisi.

Eğer bu kadarı ilginizi çekmediyse; Clinton Başkanlık Merkezi, Little Rock Merkezi, Eski Eyalet Müzesi, bu yollarda görebileceğiniz diğer tarihi yerlerden bazıları.

Müzik açısından ise çok ünlü müzisyenlerin doğum yeri ve hala yaşadığı yer olan Arkansas’ta, banço ve keman eşliğinde halk müziğini dinleyebilirsiniz.

ABD’nin En İyi Dağ Yürüyüşü


Doğayla iç içe olan Arkansas, Amerika Birleşik Devletleri'nin en iyi dağ yürüyüşü rotalarına ev sahipliği yapıyor.

Quachita Ulusal Yolu'nda yürüyüş yaparak, eyaletin vahşi tarafını keşfedebilirsiniz. Günlük dağ yürüyüşü, orman yürüyüşleri gibi bir sürü etkinliği burada bulabilirsiniz. Ozark Dağlık Bölgesi Ulusal Yolu ise 415 kilometrelik dağ yürüyüşü yoluna sahip, Arkansas’ın en güzel manzaralarını keşfedebileceğiniz büyüleyici bir dağ yürüyüşü rotası. Fort Smith Gölü Parkı'ndan Buffalo Ulusal Nehri’ne kadar uzanan Ozark Dağları, vahşi yaşamı keşfedebileceğiniz bir rota ve yol boyunca birçok coğrafi çeşitlilik sunuyor.

Aynı zamanda, Petit Jean Eyalet Parkı'ndan başlayarak Cedar Şelalerinde de yürüyüş yapabilirsiniz.

Vahşi Yaşamı İnceleyin


Bir bölgede yaşayan hayvanları ve doğal habitatlarını incelemeyi seviyorsanız, Arkansas’ta 70’den fazla memeli türünün yanı sıra, 300 farklı kuş türünü de görebileceğiniz noktalar bulunuyor.

Armadillo ya da siyah ayıları, Chicot Gölü ya da Cane Deresi gibi ulusal parklarda görebilirsiniz. Aynı zamanda Buffalo Nehri’nin bulunduğu bölgedeki Boxley Vadisi’nde vahşi kanada geyiği de görme şansını yakalayabilirsiniz.

Eureka Su Kaynaklarının yakınında bulunan Terebentin Nehri Doğal Yaşamı Koruma Alanı’na uğramayı da unutmayın. Burası dünyanın en büyük hayvan koruma alanlarından birisi ve büyük kedilerle dolu bir park.


Gölleri ve Nehirleri Keşfedin


Arkansas; balıkçılık, kürekçilik, rafting gibi daha bir sürü su etkinliği yapabileceğiniz yerler ile dolu. Eyalet bir çok güzel ve büyük gölün yanı sıra, toplamda 15.000 kilometrelik uzunluğa sahip su akıntılarına sahip.

Arkansas Nehri 485 km’lik uzunluğa sahip ve kano, rafting gibi birçok kürek sporu yapılıyor nehirde. Dünyanın en güçlü akıntısına sahip Cossatot Şelalesi suları ve vahşi Cossatot Nehri’nin suları içerisinde, dünyanın en zorlu ve adrenalinli raftinglerinden birisini yapabilirsiniz.

Eğer adrenalin dolu su sporları size göre değilse, Arkansas’ta bulunan yapay su parklarını eğlence için tercih edebilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler

Avrupa’da gezilecek en iyi yerler

Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder