1 Ekim 2018 Pazartesi

Avrupa’nın En İyi Kayak Merkezleri

Kışın yamaçlarda kayak yapmak istiyorsanız, Avrupa’da dünyanın en ünlü kayak merkezleri sizi bekliyor. Kayak sporu Norveç ve İsveç’de doğmuş olsada, Avrupa’nın güneyindeki kayak merkezleri de dünyanın en iyilerinden.

1920’lerde Hemingway’den, 1980’lerde James Bond’dan günümüz kayakçılarına kadar, görkemli Alpler, Fransa’da, İtalya’da, Avusturya’da ve İsviçre’de kayak için mükemmel ortamı sağlıyor. Burada bolca kar, geniş kayak bölgeleri, efsane gece hayatı ve aile dostu tesisler bulunuyor. Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme kurulu olan Michelin’den yıldızlı restoranlar, 5 yıldızlı oteller, ultra lüks dağ evlerinde spa merkezlerine kadar her şeyi bulmak mümkün.

Avrupa’da gerçekten yüzlerce kayak merkezi bulunuyor, ancak bunlardan bir kaç tanesi gerçekten dünyaca ünlü ve klasik haline gelmiş olan merkezler. Sizler için en popüler ve en iyi 10 kayak merkezini seçtik.


Gstaad, İsviçre


Gstaad oldukça lüks, etrafı dağlarla çevrili bir kasaba. Burada uluslararası prestije sahip yatılı okullar bulunuyor ve burası uzun süre boyunca soylu aileler ve ünlüler için popüler tatil noktasıydı.

Bölgede bulunan Wispile ve Rindenberg gibi 12 farklı kayak bölgesi arasında teleferik ile ulaşım sağlanıyor. Sadece bir tane bilet ile yüzlerce kilometrelik, her seviyeden kayak pistine ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu kayak pistleri boyunca adeta bir kartpostal gibi olan İsviçre manzarası eşliğinde kayıyorsunuz.

Val-d’Isère, Fransa


Fransa’nın doğu köşesinde bulunan Val-d’Isère, 300 kilometrelik teleferik sistemi ile, inanılmaz geniş kayak alanı ve kaliteli yamaçları ile, her seviyeden kayaksevere hizmet veriyor.

1930’ların ortalarında popüler olmuş kayak burada ve bazıları bu mega kayak merkezinin kalabalığından ve fiyatından şikayet etse de, Val-d’Isère hala her kayakçının hayallerini süslüyor.

Kasım’ın sonlarından, Mayıs’ın ilk haftalarına kadar uzun bir kayak sezonu yaşanıyor burada. Mükemmel restoranlar ve eğlenceli gece hayatı burada kalmayı her açıdan inanılmaz bir deneyim haline getiriyor. Sezonun dışında ise, ziyaretçiler dağların üzerindeki patikalardan ve yollardan dağ yürüyüşleri yapabiliyorlar.

Zermatt, İsviçre


Matterhorn Dağı’nın eteklerinde bulunan Zermatt, kayak, tırmanış ve dağ yürüyüşü ile ünlü bir merkez. 360 kilometrelik yüksek irtifalı kayak yolları bulunuyor 4 tane devasa kayak alanında, bunlardan bazıları 3 kilometre yükseklikte olduğu için, genelde burada ki kar uzun bir sezonu mümkün kılıyor.

Kayak sonrası gösterişli eğlence hayatı ve son teknoloji teleferik sistemi ile modern bir hava katılmasına rağmen hala büyüleyici Alp kasabası görünümünü koruyor. Ana caddesi olan Bahnhofstrasse’de bir çok butik mağaza, 5 yıldızlı oteller, ünlü restoranlar ve hareketli barlar bulunuyor. Buz pateni ve körling için buz pistleri de bulunuyor sokaklarda. Burada taşıma ise elektrikli taksilerden, at ile çekilen kızaklara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Matterhorn Buzul Cenneti teleferiğine de binmeden sakın dönmeyin, bu teleferik 3.885 metrelik yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek teleferiği ünvanına sahip. Bu teleferikten büyüleyici Matterhorn manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.


Chamanix-Mont-Blanc, Fransa


Chamonix kısaca Fransa, İsviçre ve İtalya’nın kesişiminde bulunan bir merkez. Alpler’in en yüksek zirvesi olan, Mont Blanc’ın zirvesinde kayak ile ünlü bir merkez.

Yıl Boyunca teleferikler ziyaretçileri, İtalya sınırındaki geniş buzul bölgelerin arasından, Aiguille du Midi ve Pointe Helbronner gibi yakınlardaki  panoramik manzaralı zirvelere çıkarıyor. Bu üç ülkedeki 410 kilometrelik kayak pistlerinin hepsine girebilmek için, Chamonix Le Pass Kayak Bileti yada Mont Blanc Limitsiz Kayak Bileti alabilirsiniz.

Avrupa'nın en iyi kayak merkezleri yazımızın devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Avrupa'nın en iyi kayak merkezleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder