6 Ekim 2018 Cumartesi

Auckland’da Yapılacak En İyi Şeyler

Auckland dünyanın en eşsiz şehirlerinden birisi. Yağmur ormanlarından, termal kaynaklardan, genişleyen parklardan ve volkanik konilerden oluşan manzaralarla çevrili, hareketli bir liman üzerine kurulu hareketli ve bir çok farklı kültürden oluşan bir şehir.

Burası gökdelenlerden çıkıp beyaz kumlu sahile gidebileceğiniz, yada sanat galerilerini ve müzeleri ziyaret ettikten sonra aktif volkan bölgelerinde yürüyüş yapabileceğiniz dünyanın eşsiz yerlerinden birisi. Auckland hareketli bir şehrin karmaşasını ve büyüleyici manzaranın mükemmel bir şekilde bir araya geldiği bir yer.

Kültürel açıdan, Tamaki Makaurau olarak da adlandırılan dünyanın en büyük Polinezya şehri. Bu şehirde yemek kültürüne ve tarihi eserlerin sergilendiği müzelere yansımış olan çok kültürlülüğü hemen görebilirsiniz.

Auckland’a gelen turistler genelde ya Yüzüklerin Efendisi’nin çekildiği yer olduğu için yada lezzetli şaraplar diyarı olduğu için tercih ediyor. Bu tropik yerde yapacak bir sürü şey bulunuyor. Tatilinizi birkaç günlük planlamanız hiç birini kaçırmak istemiyorsanız iyi olur. İşte Auckland’a yapılacak en iyi şeyler.

Su Sporları


Yeni Zelanda’nın en iyi etkinliklerinden birisi Auckland limanı ve Hauraki Körfezinde bulunan sayısız su sporu aktivitesini yapmak ve adalardaki maceralara atılmak. Balık tutmak, yelkenli ile açılmak, kano ile gezmek Auckland’da yapabileceğiniz en iyi şeylerden bazıları.

Limandaki gemilerde rahatlayabilirsiniz yada America Kupasında yarışan bir yata yardım edebilirsiniz. Auckland’dan adalara küçük tekneler ve küçük yatlarla ulaşım sağlanıyor, aynı zamanda çoğu adaya da feribot ile gidebilirsiniz.

Gökyüzü Yürüyüşü


328 metre uzunluğundaki Auckland’daki Sky Tower güney yarım kürenin en uzun binası. En tepede bir seyir platformu, dönen bir restoran ve bar bulunuyor. Eğer bu kadar yüksekte olmak yeterince heyecanlandırmıyorsa sizi, bu devasa binanın tepesinden bungee jumping yapabilirsiniz.

Sky Tower hem gökyüzü yürüyüşü hemde gökyüzü atlayışı fırsatını sunuyor. Gökyüzü yürüyüşünde kulenin kenarına yapılmış balkonda yürüyorsunuz. Gökyüzü atlayışı ise Yeni Zelanda’nın en uzun kulesinden güvenli kablolu bir sistem ile atlamanıza izin veriyor, aşağıya doğru süzülürken 85 km hıza ulaşabilirsiniz.

Sahilde Takılın


Auckland 29 bin kilometrelik bir kıyı şeridine sahip ve bu kolayca ulaşabileceğiniz yüzlerce farklı sahil anlamına geliyor. Hepsi de birbirinden farklı, beyaz kumlu sahillerde var siyah kumlu sahillerde.

Auckland’daki en iyi sahillerden birisi olan Piha sahiline uğramayı unutmayın. Piha batı kıyısında bulunuyor ve onu özel yapan özellikleri, yeşil vahşi doğa, ter temiz su ve volkanik siyah kumu bir arada bulundurması.

Aslan Kayası Piha sahilini ortadan ikiye bölerek iki farklı bölge ortaya çıkarıyor. Güçlü akıntılar  macerasever sörfçüleri buraya çekiyor.

Volkana Tırmanın


Auckland merkezinden 25 dakikalık feribot yolculuğu uzaklıktaki volkanik Rangitoto Adası, büyüleyici panoramik manzaralara sahip dağ yürüyüşü rotası ile ünlü.

Bir saatlik kurumuş lav alanlarından ve ormandan geçen, yolda duraklayarak lavlardan oluşan tünelleri ve mağaraları inceleyebileceğiniz bir dağ yürüyüşü yapabilirsiniz. Eğer dağ yürüyüşü yapmak istemiyorsanız, 4x4’ler ile sizi yukarı kadar götüren turlara katılabilirsiniz.

Rangitoto Adası Yeni Zelanda’nın en genç volkanı ve Auckland’ın simgesi haline gelmiş durumda. Yürüyüş yapmak isteyenler ve tekne turları için odak noktası halinde. Ayrıca rehberli kano gezilerine de katılabilir ve hatta gece yıldızların altında karanlık suda kano ile gezebilirsiniz.

New Zeland Deniz Müzesini Ziyaret Edin


Yeni Zelandaya ilk Polinezyalıların gelmesinden ve avrupalıların yerleşmesinden beri, günümüze kadar gemicilik başarısı ve Peter Blake’in ilham veren öyküsü günümüze kadar taşınmış. Eğer Yeni Zelanda gibi gemicilikle ilgili bir ülkenin kimliğinin nasıl oluştuğunu merak ediyorsanız bu müzeyi ziyaret etmelisiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder