21 Ekim 2018 Pazar

Kosta Rika’da Görülmesi Gereken Yerler 2

Küçük bir ülke olmasına rağmen, Kosta Rika dünyanın en yoğun vahşi yaşamına ve bozulmamış doğal yaşamının yanı sıra, balta girmemiş yağmur ormanlarına, muhteşem sahillere, aktif volkanlara ve huzurlu göllere sahip.

Nikaragua ve Panama ile komşu olan Kosta Rika, çok geniş egzotik hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Küçük bir ülke olmasına rağmen burada yapılabilecek şeyler o kadar çok ki, nereye gitmeniz gerektiğine ve ne yapacağınıza karar vermek oldukça zor.

Sizlerle daha önce Kosta Rika’da görülmesi gereken birçok seçenekten birkaç tanesini paylaşmıştık. Ancak bahsetmeden geçemeyeceğimiz daha bir çok yer olduğu için, Kosta Rika’da görülmesi gereken yerler yazımızın devamı ile karşınızdayız.

Tamarindo, Playa Langosta ve Playa Grande


Kosta Rika’nın Pasifik kıyısına kurulu, Tamarindo ve yakınındaki sahiller, kumlu sahillere ve turkuaz rengi denize sahip. Aynı zamanda burası Kosta Rika’nın en iyi sörf noktalarından birisi, hem profesyonel sörfçüler hem de sörfe yeni başlayanlar için ideal bir yer.

Aileler, çiftler ve sörfçüler arasında popüler olsa da, Tamarindo her kesimden insana hitap ediyor. İster romantik balayına çıkmış bir çift, ister uygun fiyatlı bir tatil arayan aile olun, Tamarindo birçok hizmeti, huzurlu bir çevre ile birleştiriyor.

Tamarindo’daki alışveriş yapabileceğiniz mağazalar, enfes yemekler yiyebileceğiniz restoranlar, canlı gece hayatı size unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Guayabo Ulusal Anıtı


Guayabo de Turrialba, Merkez Volkanik Koruma Alanında bulunan Turrialba Volkanı’nın eteklerinde bulunan arkeolojik bir alan. Dağ yürüyüşü turları, doğa severler ve tarih severler için mükemmel bir yer.

Guayabo de Turrialba, Kosta Rika’daki en büyük ve en önemli arkeolojik alan. Burada ziyaretçiler, taştan sokakları, kemerli su köprülerini, oyma taşları, havuzları ve hayvan çizimlerini keşfedebilir.

M.Ö 1000 yılında işgal edilen Guayabo de Turrialba, zamanında önemli kültürel dini ve politik bir merkezmiş. Sonrasında bilinmeyen bir sebepten dolayı terk edilmiş.

Manuel Antonio Ulusal Parkı


Ulaşımı oldukça kolay olan Manuel Antonio’da  yapacak bir sürü şey bulunuyor. Büyük sahilleri, berrak turkuaz suyu, renkli resifleri, sık ormanı ve sunduğu bir sürü etkinlikle, Kosta Rika’da ziyaret edilmesi gereken en iyi yerlerden birisi Manuel Antonio Parkı.

Burada dağ yürüyüşü yapabilir, ATV turlarına katılabilir, denizde kano gezintisi yapabilir, balık tutabilir, dalış ve zipline yapabilirsiniz. Kalacak yer olarak genelde butik oteller ve ormanda çevre dostu kulübeler bulabilirsiniz.

Pazar günleri hariç, sabah 7’den akşam 4’e kadar açık bu güzel park.

Nosara ve Playa Guiones


Nosara cennet gibi sahilleri olan, yağmur ormanlarını keşfedebileceğiniz, sahilde güneşlenebileceğiniz yada dalgalarla sörf yapabileceğiniz bir yer. Bu cennet gibi yer, Kosta Rika’nın en bakir sahillerine ve yüzlerce dönümlük korunan yağmur ormanlarına sahip.

Nosara sahili aynı zamanda, ünlü Del Mar Sörf Kampına da ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en sık dalgalarının olduğu bu sahil, hem başlangıç hem de deneyimli sörfçülere hitap ediyor.

Del Mar Sörf Kampını ziyaret ederek, hayatlarını burada sörf yaparak geçirmiş yerlilerden sörf yapmayı öğrenebilirsiniz. Her seviyeden sörfçüler, doğa severler ve güneşin tadını çıkmak isteyenler buraya bayılacak.

Puerto Viejo Sahili ve Cahuita Ulusal Parkı


Puerto Viejo birinci sınıf dalış noktaları, mükemmel resifler, sörf, at binme, dağ bisikleti ve yerli kültür keşfi sunuyor ziyaretçilerine. Doğa severler, dağ bisikletçileri, sörfçüler ve dalgıçların gitmesi gereken en iyi yerlerden birisi.

Puerto Viejo sahili, Kosta Rika’nın en ünlü yerlerinden, dünyanın her yerinden sörfçüleri kendine çeken Salsa Brava’ya ev sahipliği yapıyor. Buranın bulunduğu Limón bölgesi, kendine has Afro-Karayip kültürü, mutfağı ve yaşam tarzına sahip.

Kosta Rika'da görülmesi gereken yerler hakkındaki önceki yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kosta Rika'da görülmesi gereken yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder