1 Ekim 2018 Pazartesi

Yeni Zelanda’da Gidilecek En İyi Yerler

Yeni Zelanda nefes kesici manzarası ve keşfedecek bir çok güzelliği ile, dünyanın macera merkezi ünvanını hak ediyor. Çok nadir bitkileri ve hayvanları görmek istiyorsanız, extrem sporlar yapmak istiyorsanız yada çok farklı bir yemek kültüründen tatmak istiyorsanız, Yeni Zelanda’da size göre bir şeyler bulabilirsiniz.

Tek bir seferde Yeni Zelanda’nın ziyaretçilerine sunduğu bütün en iyi şeyleri yazmak imkansız tabi ki. Ama sizler için her türden gezginin ihtiyacına uyacak, önerilerimizi sıraladık.

Unutulmaz tecrübeler ile unutulmaz bir tatil geçirmeniz için, yaptıktan sonra bu ülkeden ayrılmak istemeyeceğiniz, Yeni Zelanda’da gidilecek en iyi yerler listemiz.


Giapo


Yeni Zelanda’ya geldiyseniz ziyaret etmeniz gereken en iyi yerlerden birisi Giapo. Burada keşfedeceklerinizi daha önce hiçbir yerde görmediniz. Ülkede sadece bir tane bulunan Giapo; Auckland merkezde, Gore sokağında bulunuyor.

İnanılmaz ve yenilebilir şaheserler ağzınızı açık bırakacak ve çok farklı mutfakların tatlarının birleşimi sizi şaşırtacak. Bu günlerde inanılmaz yaratıcı ve farklı tatlar sunan dondurmacılar ile karşılaşıyorsunuzdur. Ama Giapo gerçekten farklı bir seviyede. Deneyerek bir sürü yaratıcı ve yerel sezonluk tattan birisini seçebilirsiniz. Bunun dışında dondurmaların hazırlanması da oldukça farklı.

Dondurmanızı seçtikten sonra, mutfak her bir siparişi ayrı bir şekilde, detaylı bir sunum ile hazırlıyor. Giapo’nun simgesi haline gelmiş yaratıcı buluşları, dondurmanın olabileceği en güzel halinde sunuluyor. Dünyanın en iyi dondurmacısı kesinlikle.

Efsanevi Moeraki Kayaları


Güneydeki Adada bulunan Otago Kıyısı boyunca, devasa küre şeklindeki kayalar bulunuyor. Bir Māori efsanesine göre, bu kayalar Güney Ada’nın Ngāi Tahu insanlarının atalarını getirmiş olan Āraiteuru kanosunun kalıntılarıymış.

Bu küre kayalar bir kaç tonluk ağırlığa ve birkaç metrelik genişliğe sahip. Bir fotoğrafçının bayılacağı bir manzara ve oturup kıyı şeridini izlemek için de iyi bir yer oluşturuyorlar. Bu kayalar ülkenin en büyük ikinci şehri olan Dunedin’in kuzeyine bir saatlik bir araba yolculuğu uzağında bulunuyor. Dunedin’de albatros, deniz aslanı ve nadir görülen sarı gözlü penguen sürülerini görebilirsiniz.

Fjordland Ulusal Parkı


Bu ulusal park Milford Sound’a ev sahipliği yapıyor. Yeni Zelanda’nın en iyi yerlerinden birisi ve dünyanın 8 harikasından birisi olarak gösteriliyor Milford Sound.

Her sene yaklaşık bir milyon kişi tarafından ziyaret edilen Milfrod Sound'a, gemi, araba ya da uçakla ulaşılabiliyor. Yeni Zelanda’nın en iyi dağ yürüyüşü rotalarına ev sahipliği yapan park, en çok yağmur ormanları ve dağların arasından geçen Milford Yürüyüş Yolu biliniyor.

Te Anau Gölü'nden başlayan ve Milford Sound’a giden dağ yürüyüşü 50 km’den biraz daha uzun. Bu yol boyunca kivi kuşları ve kakapo papağanı ile karşılaşabilirsiniz.


Gökyüzü Kulesi


328 metre uzunluğundaki Auckland’daki Sky Tower güney yarım kürenin en uzun binası. En tepede bir seyir platformu, dönen bir restoran ve bar bulunuyor. Eğer bu kadar yüksekte olmak sizi yeterince heyecanlandırmıyorsa, bu devasa binanın tepesinden bungee jumping yapabilirsiniz.

Sky Tower hem gökyüzü yürüyüşü hem de gökyüzü atlayışı fırsatını sunuyor. Gökyüzü yürüyüşünde kulenin kenarına yapılmış balkonda yürüyorsunuz. Gökyüzü atlayışı ise Yeni Zelanda’nın en uzun kulesinden güvenli kablolu bir sistem ile atlamanıza izin veriyor; aşağıya doğru süzülürken 85 km hıza ulaşabilirsiniz.

Zealandia Koruma Alanı


Wellington’un hemen dışında yer alan Zealandia  koruma alanında, Yeni Zelanda’nın en nadir ve nesli tükenmekte olan hayvanlarını, dünyanın ilk tamamı çitlerle kaplı çevre koruma alanında görebilirsiniz.

Geniş bir alana sahip olan Zealandia Koruma Alanı; 9 km’lik çit ile kaka, tui ve kivi gibi endemik kuşları ve tuatara gibi tarih öncesinden kalma görünen sürüngenleri dışarıdaki yırtıcı hayvanlardan koruyor.

Dilerseniz rehber ile birlikte, dilerseniz de tek başınıza bu güzel parkın içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz.



Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder