2 Ekim 2018 Salı

Toronto’da Gidilmesi Gereken En İyi Yerler

Toronto’yu ziyaret eden herkes, hemen Royal Ontario Müzesi ya da Ontario Sanat Galerisi gibi popüler turist yerlerine gidiyor. Bu yerleri ziyaret ederek önemli turist yerlerini görmüş oluyorlar, ancak Toronto’yu diğer yerlerden farklı kılan özellikleri keşfedemeden, Toronto’ya özel tecrübeleri yaşamadan geri dönüyorlar. Eğer Toronto’nun sıradan bir şehir olduğunu düşünüyorsanız, şehri hiç keşfetmemişsiniz demektir.

Aşağıda sizler için seçtiğimiz Toronto’ya aşık olmanızı sağlayacak, gerçekten şehri tanımak ve anlamak için gitmeniz, görmeniz gereken yerleri sıraladık. İşte Toronto’da gidilmesi gereken en iyi yerler.


Kensington Pazarı


Toronto’daki en eşsiz yerlerden birisi, şehir merkezine yakın olan ve şehrin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız butik mağazaların, kafelerin ve marketlerin bulunduğu Kensington Pazarı.

Kensington Pazarı'nda bir kaç tane eski kıyafet ve el sanatı mağazası bulunuyor. Bunların yanı sıra çeşitli restoranlar ve her türlü fırınlanmış baharat, peynir ve hamur işinin satıldığı mağazaları bulmak mümkün.

Şehrin en iddialı bölgelerinden birisi olan Kensington’da, her köşe başında sizi şaşırtacak bir şey bulabilirsiniz.

Toronto Adası


Şehir dışından gelen misafirler tarafından genelde gözden kaçan Toronto Adası, çocuklar için eğlence parkı, müthiş sahilleri, kano gezintisi ve bisiklet turları ile her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor.

Dışarıda yapılacak en iyi şeylerden birisi, şehrin en iyi manzaralarından birisine sahip. Eğer eşsiz bir fotoğraf çekmek istiyorsanız, burası tam size göre. Sadece birkaç dolar ödeyerek feribotla adaya ulaşabilirsiniz. Ayrıca buraya kendi alkol ve yiyeceğinizi getirebilirsiniz.

Yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi de, gemi turuna çıkarak Toronto Limanı'nı ve Toronto Takımadalarını keşfetmek. Toronto Gökdeleninin gemiden manzarası nefes kesici gözüküyor.

İçki Fabrikası Bölgesi


Toronto’nun doğusunda bulunan ve toplu taşıma ile ya da şehir merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz İçki Fabrikası Bölgesi, tarihi binalarda bulunan süper restoranlar, kafeler ve mağazalara ev sahipliği yapıyor.

Kaldırımlı sokakları ve güzel tarihi mimarisi eşsiz mağaza ve restoranlarla birleştiğinde, bu bölgeyi gününüzü geçirmek için ideal bir yer haline getiriyor.

Eğer yılbaşı zamanında burayı ziyaret ederseniz şanslısınız. Çünkü bu bölge, Toronto’nun en ünlü Christmas pazarı diyebiliriz. Yılbaşına kadar bir ay boyunca açık olan pazardan çok güzel hediyeler alabilirsiniz.

Queen West


Dünyanın en havalı ikinci mahallesi seçilmiş Queen West. Eğer bu bile burayı ziyaret etmek için iştahınız kabartmıyorsa, ne söylemeliyiz bilmiyoruz.

Çok havalı barların, restoranların ve mağazaların bulunduğu Queen West, son moda bir mahalle deyim yerindeyse. Toronto’nun moda bölgesi olarak da bilinen bölgede çok çeşitli ayakkabı, giyim ve kumaş mağazaları bulunuyor. İçinizdeki alışveriş tutkununu ortaya çıkarmak için ideal bir yer Queen West.

Eğer alışveriş yapmak istemiyorsanız, eğlenceli gece hayatı büyüleyici barları ile tüm ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılamaya hazır.


Casa Loma


Eskiden finansçı Casa Loma’ya ait olan ev, şu an Toronto Müzesi’ne dönüştürülerek kent simgesi haline gelmiş durumda. Casa Loma, şehirden bir saatten kısa bir yürüyüş ya da kısa bir metro seyahati uzakta.

Kalenin içerisindeki 90’dan fazla odayı görmek için içine girmeseniz de, bu yapıyı ve alanı kesinlikle görmelisiniz. Ama eğer içeri girerseniz, içeriden şehrin güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Toronto Şehir Turu dahilinde olan Casa Loma’ya, turu satın aldıysanız girebilirsiniz. Toronto Şehir Turunu kesinlikle almanızı öneriyoruz bu arada. 1 biletin içinde 5 yerin bulunduğu bilet 9 gün için geçerli; bu süre şehirdeki her yeri görebilmeniz için yeterli bir süre.  Tur hem uygun fiyatıyla hem de bazı yerlerde sağladığı öncelikli girişlerle zamandan da tasarruf ettiriyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder