2 Ekim 2018 Salı

Kanada Atlantik’te Ziyaret Edilmesi Gereken En İyi Yerler

Çoğu kişi Kanada’yı ziyaret edeceğinde doğu kıyılarını göz önünde bulundurmaz. Ama aslında doğu kıyısı; küçük kasabaları, güzel manzaraları, sıcakkanlı yerlileri ile adeta cennetten bir parça gibi.

Deniz yemeklerinden, vejetaryen yemeklere, gastro publara kadar bir çok yeme içme mekanının bulunduğu, yerel ve dost canlısı uygun fiyatlı konaklama seçeneklerinin bulunduğu Atlantik kıyısındaki Kanada eyaletleri kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler. İşte sizler için seçtiğimiz Kanada Atlantik’te ziyaret edilmesi gereken en iyi yerler listemiz.


Halifax, Nova Scotia


Halifax, Nova Scotia eyaletinin başkenti ve limanı, üniversiteleri, askeri üsleri ile önemli bir merkez. Barları ile ünlü olan Halifax’ın, Kanada’nın kişi başına en fazla bar düşen şehri olduğunu söyleniyor. Aynı zamanda buradaki neredeyse her restoranda lezzetli deniz yemekleri bulabilirsiniz.

Okyanusta yüzebilir, gemi ya da diğer turlar ile onu keşfedebilirsiniz. Halifax aynı zamanda tarihi alanlar açısından da zengin bir yer. Hisar Tepesi Ulusal Tarihi Alanı 1749’da inşa edilen, şu an şehrin merkezinde kıyıya yakın bir yerde bulunan, ziyaretçiler tarafından kesinlikle görülmesi gereken en iyi yerlerin başında geliyor.

Diğer iyi bilinen bir yer ise Harbor Hopper. Bu yüzen yeşil araç şehrin sokakları arasından geçerek limanın sularına iniyor ve hem eğlenmenizi hem de şehir hakkında bilgi edinmenizi sağlıyor.

Moncton, New Brunswick


Maritime Eyaletlerinin tam ortasında bulunduğu için “Aktarma Merkezi” ismini almış olan Moncton, kesinlikle görülmesi gereken yerlerden. Oldukça kısa mesafede araba ile ulaşabileceğiniz Ulusal Parkları, sahilleri ve bayılacağınız dağ yürüyüşü rotaları bulunuyor.

Doğu kıyısında bulunan kilometrelerce uzunluğundaki sahiller okyanus kıyısında rahatlamak için mükemmel yerler. Daha sakin sahiller arıyorsanız Cocagne'dekilere gitmelisiniz.

Kouchibouguac ve Fundy Ulusal Parkları; dağ yürüyüşü, kamp, bisiklet turu ve kano turu gibi birçok etkinlik için mükemmel yerler. Fundy’de okyanus tabanında yürüyebilir, Fundy Körfezi'ndeki 10-14 metreye kadar ulaşan dev dalgaları görebilirsiniz.

Moncton’da ise yaklaşık bir metre boyundaki ünlü Bore dalgasının kilometrelerce seyahat ederek Petitcodiac Nehri'ne ulaşmasını görebilirsiniz. Eğer şanslıysanız, üzerinde sörf yapanları da izleme şansı yakalayabilirsiniz.

Prens Edward Adası


Prens Edward Adası bir şehir değil adından da anlaşılacağı gibi; 244 km’lik bir ada. Patates tarlaları, kırmızı toprağı, nefes kesici manzarası ile Prens Edward Adası, rahatlamak için en iyi yerlerden.

Cavendish Sahili, Cabot Sahili ve Eyalet parkı burada görmeniz gereken yerlerden bir kaç tanesi. Su parkına gidebilir, golf oynayabilir ya da derin sulara dalarak balıkçılık turu yapabilirsiniz. Ayrıca Green Gables Çiftlik Evi de Cavendish’in görülmesi gereken en iyi yerlerinden.

Prens Edward Adası'na Nova Scotia’dan feribotla ya da Konfederasyon Köprüsü'nden araba ile veya Charlottetown’dan uçakla ulaşabilirsiniz. Konfederasyon Köprüsü buz tutmuş suyun üzerinden geçen 12,9 km’lik dünyanın en uzun köprüsü olduğu için de görülmesi gereken en iyi yerlerden birisi.


St. John’s, Newfoundland and Labrador


Kanada’nın en doğusunda bulunan bu yer, adeta saklı bir hazine. İrlanda zarafeti ile kaplı misafirperver şehir, tarih ve kültür dolu. Renkli evleri, dağlık arazisi ve güzel limanı buraya adeta bir kartpostal görüntüsü veriyor.

Signal Tepesi tarihi alanını ziyaret ederek dağ yürüyüşü ve piknik yapabilirsiniz. Burada günlerinizi golf kurslarında, dağ yürüyüşlerinde ve şehrin her köşesinde bulunan barlarda geçirebilirsiniz.

Taze deniz mahsulleri, özel üretim biralar ve dost canlısı yerlilerle sohbetler burayı çekici kılan özellikler. Buraya kadar gelmişken morina balığı, rom ve bir yemin içeren, eski bir Newfoundland geleneğini yerine getirerek fahri bir yerli olmayı da unutmayın.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder