6 Ekim 2018 Cumartesi

Dünya’nın En İyi Kano ile Gezinti Noktaları

Su üstünde gezmeyi seviyorsanız, kanoya atlayıp farklı yerleri keşfetmeyi seviyorsanız, sizin için hazırladığımız en iyi kano ile gezinti noktalarına bayılacaksınız. Daha önce hiç kanoya binmediyseniz bile, dünyanın her yerinde yeni başlayanlar için ideal noktalar bulunuyor.

Kanoya atlamak ve doğaya yaklaşmak, karadan uzaktaki güzel yerleri keşfetmek oldukça kolay. İşte sizleri için seçtiğimiz dünyanın en iyi kano ile gezinti noktaları. Bu yerlerden birisine giderseniz kesinlikle bir kano kiralamalısınız.


Hebrides - İskoçya


İskoçya belki kano ile gezmek için soğuk bir yer olsa da, en güzellerinden birisi. Ama suya düşmemeye dikkat edin.

Hebrides İskoçya’nın kuzeybatı kıyısında yer alıyor ve oldukça uzak. Çok az insanın bulunduğu Hebrides’de, Barra ve Uist adalarına düzenlenen konaklamalı turlarda kano kiralayarak gezebilirsiniz.

Hem açık deniz, hemde kapalı koylara sahip bölge, size en iyi İskoç güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Turkuaz rengi sularda kürek çekmenin, Jura’yı geçerek dünyaca ünlü, dünyanın en büyük girdaplarından birisi olan Corryvecken’i ziyaret edin.

Dalmaçya Sahili - Hırvatistan


Avrupa’nın en bozulmamış kıyı şeridi olan Dalmaçya Sahili’ni her sene dünyanın her yerinden insanlar, tertemiz suyunu ve nefes kesici dağ manzarasını keşfetmek için ziyaret ediyor.

Burada Kano ile gezerek uzaklarda az ziyaret edilen adaları keşfedebilirsiniz, turkuaz sularda kürek çekerek çok güzel ormanlık adalara gidin, tarihi kalıntıları keşfedin ve kırmızı çatılı köylerde dolaşın.

Hem tarih  hem de mimari açısından oldukça zengin olan Dalmaçya Kıyısında, az ziyaret edilen büyüleyici güzellikleri kano ile ziyaret edebilirsiniz.

Na Pali Sahili - Hawai


Hawai’nin el değmemiş güzelliğinin keyfini çıkarmak için Na Pali Sahilini ziyaret edin. Hawai’nin güzelliklerini keşfetmek için kano kiralayarak gezmek mükemmel bir yol. Bölge yüksek falezleri, dar vadileri, akıntıları ve ard arda bulunan şelaleleri ile ünlü.

Sahile tekne ile, helikopter ile yada dağ yürüyüşü yaparak ulaşabilirsiniz. Mas mavi sularda kürek çekerek , yeşil tepelerdeki, efsane şelalerin manzarasının keyfini çıkarın.

Baja Yarımadası - Meksika


Su altı memeleri ile kürek çekmek istiyorsanız, Meksika’daki Baja yarımadasına gitmelisiniz. Büyük ihtimalle kendinizi yunuslar, deniz aslanlar ve balinalar ile aynı suda kürek çekerken bulacaksınız.

Ilık ve temiz sular dünya genelinde kano ile gezmek için en iyi sular olarak bilinir. Fakat bu sularda gezebilmek için oldukça iyi bir kanoya ihtiyacınız var.

Dilerseniz yeni başlayanlar için kano turlarına yada rehberli bir kano turuna katılabilirsiniz. Eğer şansınız yaver giderse, suya atlayarak balinalar ile yüzme şansı yakalarsınız.


Milford Sound Yeni Zelanda


Yeni Zelanda’daki Fjordland Ulusal Parkı’nın en ünlü kısmı bölümü Milford Sound. Ülkenin en güzel fiyord manzarasına sahip olan bölge, Yeni Zelanda’nın en çok turist çeken bölgesi ve Dünyanın Sekiz Harikasından birisi olarak gösteriliyor.

Her sene milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen Milford Sound’a tekne ile, araba ile yada uçak ile ulaşabilirsiniz. Park ayrıca Yeni Zelanda’nın en iyi yürüyüş rotalarına da sahip, bunlardan en bilineni dağların arasından yağmur ormanlarına ulaşan Milford Dağ Yürüyüşü Yolu.

Yeni Zelanda’nın en eski kano tesisinin bulunduğu parkta, büyüleyici manzarada grupla yada tecrübeli bir rehber ile kürek çekebilirsiniz. Gezerken gözünüzü dört açın, güney de kiwi kuşlarını ve çok nadir görülen kakapoları görebilirsiniz.

Vancouver Adası - Kanada


Vancouver Adası vahşi hayvanları görebileceğiniz, kano ile gezebileceğiniz en iyi yerlerden birisi. Su’da kürek çekerken güzel manzaranın keyfini çıkarın ve dağların ve yeşil ormanların büyüleyici güzelliği ile gözleriniz bayram etsin. Yüzlerce orka, siyah ayı ve kel kartalı görme şansınız olabilir, eğer temmuz ve ekim ayları orada olursanız.

Dünyanın en iyi kral ve gümüş somon balığının avlanabildiği Vancouver’da, kano ile açılarak balık da tutabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder