1 Ekim 2018 Pazartesi

Macera Severler İçin En İyi Yerler

Adrenalin tutkunları her zaman, bir sonraki etkinliklerinin bir öncekinden daha heyecan verici olmasını isterler. Yaklaşık 10 yıl kadar önce Las Vegas’a giderek bir aylık maaşınız üzerine kumar oynamak hayatınızın en heyecanlı etkinliği olabilirdi. Ama macera severler artık kendilerini adrenalinin son seviyelerine çıkmak için gökdelenlerin tepesinden aşağı atıyorlar.

Bu çılgınlığa tutkun olanlar için, dünyada inanılmaz heyecanlı birçok etkinlik bulunuyor. Adrenalin bağımlısı ya da bir deli olmasanız da, her macera severin bayılacağı en iyi yerler listesini sizler için hazırladık.


Brezilya


Rio de Janerio’yu ziyaret etmek için binlerce sebepten sadece birisi inanılmaz manzarası. Belki de en iyisi ve en heyecanlısı bu güzel şehrin manzarasının keyfini hava süzülerek uçarken çıkarmak.

Korkmayın, herhangi bir deneyime sahip olmanıza gerek yok. Sadece korkusuz olmalısınız. Rehber ile birlikte tandem uçuşu yaparak büyüleyici kıyıları yukarıdan seyredebilirsiniz.

Belize


Belize içinizdeki sizi ortaya çıkarmayı başaracak bir yer. Her zaman hayal ettiğiniz kendinize dönüşeceksiniz burada. En maceracı kendinize, en cesur halinize.

Dağlık ormanların içinde dağcı kişiliğiniz, mercan adalarında içinizdeki dalgıç ve antik Maya kalıntıları ve mağaralarında içinizdeki gezgini ortaya çıkaracak.

Bir sürü dış mekan macera etkinliği oldukça yorucu. Dünyanın en büyük ikinci bariyer resifi ise bunu bir üst seviyeye taşıyor, burada dalış yapmak inanılmaz. Şnorkel ve su altı aktiviteleri gerçekten çok kaliteli. Dağ yürüyüşü, dağ bisikleti, kuş gözlemi, balık tutma, antik kalıntıları izleme gibi etkinliklerin hepsini çok çeşitli ve büyüleyici manzaraların içerisinde yaptığınızı bir düşünün. Burada bulduklarınızı dünyanın başka bir yerinde bulamayacağınızı garanti ediyoruz.

Nepal


Aklınıza ilk Everest Dağı'na tırmanmak  geldi biliyoruz, ama bu eskide kaldı ve zaten herkes yaptı bu tırmanışı. Artık yeni moda, Everest’in üstünden gökyüzü dalışı yapmak. İsterseniz tandem dalış yapabilirsiniz, bunun için uzman olmanıza gerek yok. Ancak 35 bin dolarlık ücreti ödeyebilmek için şimdiden birikim yapmaya başlamak gerek.

Kosta Rika


Eğer Kosta Rika’nın nerede olduğunu bile bilmiyorsanız, gerçekten çok şey kaçırmışsınız. Kosta Rika; el değmemiş beyaz kumdan sahilleri, egzotik vahşi yaşamla dolu sık ormanları, hareketli yağmur ormanları, güçlü nehirleri ve yüksek volkanları ile inanılmaz bir ülke.

Burada gününüzü rafting, dağ yürüyüşü, zip lining, dağ bisikleti sürüşü, bungee jumping, sörf, kano gezintisi yaparak geçirebilirsiniz. En zoru bunların hepsini bir tatilde yapmayı başarabilmek

Kosta Rika’ya vardığınızda otelinizin müşteri bilgi masasına giderek, yerel tur operatörleri ile iletişime geçin; belki sizin otelinize özel paketleri bile olabilir.


Şili


Eğer adrenalin için yüksek bir yerler aramıyorsanız, Patagonya manzarasında Futaleufu’dan başlayan beyaz su raftingi aradığınız şey. Suyun akıntı hızı 1. sınıf kolay akıntıdan, 6. sınıf en zorlu akıntılara kadar çıkıyor.

Macera severlerin kesinlikle yapması gereken bir etkinlik.

Yeni Zelanda


Yeni Zelanda bir şekilde bungee jumping deliliğinin evi haline gelmiş. Rangitikei Kanyonu'nda bunun Flying Fox (Uçan Tilki) tam anlamıyla farklı bir şey. Kanyonun derinliklerine doğru düşerken hızınız 160 km’ye ulaşabilir.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder