25 Ekim 2018 Perşembe

Malta Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

"AB’deki En Küçük Ülke" unvanı kafanızı karıştırmasın. Malta, keşfedilmeye hazır bir güneş, tarih ve muhteşem doğal manzaralar ülkesidir.

Akdeniz'in kalbinde yer alan bir ada ülkesi olan Malta, küçük de olsa içerisinde çok şey olan bir ülkedir. Burada bir tatil tarih öncesi tapınakları, Akdeniz'in en güzel plajlarından bazılarını, inanılmaz tüplü dalış noktalarını ve leziz bir yiyecek kültürünü keşfetmek demek.

Malta’da turistlerin çoğu daha önce buraya gelmiş turistlerdir, zaten bu inanılmaz tatil cennetine ilk defa gelen ziyaretçiler genelde evlerine bir daha gelme planı yaparak dönerler.

Ancak Malta’yı ilk kez ziyaret ediyorsanız çok işinize yarayacak bir liste hazırladık sizler için. İşte Malta hakkında bilmeniz gereken her şey.


Ulaşım


Küçük bir ülke olduğu için, bir yerden diğerine gitmenin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini düşünebilirsiniz. Bu her zaman böyle olmasa da ve çok sayıdaki ziyaretçiler Malta'nın yollarını çok sıkışık hale getiriyor.

Malta, AB'nin en yoğun nüfuslu ülkesidir ve tatilinizin büyük bir kısmını trafikte geçirmek istemiyorsanız, yoğun saatlerde dışarı çıkmaktan kaçının ve ne zaman deniz üzerinden seyahat fırsatı karşınıza çıkarsa, kaçırmayın deniz yolunu seçin.

Sliema'yı başkent Valetta'ya bağlayan ve Valetta'dan Üç Şehir'e giden diğer hatların yanı sıra komşu adalarına olağanüstü yolculuklar sunan heyecan verici feribot seferleri de bulunuyor.

Büyüleyici Bir Tarih


Malta'yı ziyaret eden turistlerin çoğu deniz ve güneş için burayı seçer, ancak eğer plajın ötesine geçerseniz, zengin bir tarihi keşfedebilirsiniz.

Mısır'daki piramitlerden daha yaşlı tapınaklar adaların her yerinde bulunabilir. Ayrıca Roma harabeleri, çok etkileyici kiliseler ve çoğunlukla Malta Şövalyeleri tarafından yaptırılan tahkimatlara hayran kalacaksınız.

Yaklaşık 6000 yıl öncesine dayanan Malta'nın şaşırtıcı megalitik tapınakları, Avrupa'nın en eski serbestçe duran taş binaları ve dünyanın en eski taş binalarından bazılarıdır.

Uzun süredir ayakta kalabilmeleri, onları yapanların beceri ve ustalığının bir kanıtıdır, ancak trajedileri, UNESCO Dünya Mirası statüsü verilmesine rağmen çok az bilinir. Malta'ya gelen pek çok ziyaretçi, onlara sadece kaza sonucu denk gelir.

Ġgantija


Malta’nın tapınak inşa döneminin ortalarında inşa edilmiş olan Ġgantija kompleksi hiç şüphesiz ki içlerinde en göz alıcı olan tapınaktır.

Adının “dev” gibi bir anlama sahip olduğunu ve aynı kökten geldiğini düşünebilirsiniz, çünkü daha sonra yerleşenler sadece devlerin bu yeri inşa edebileceğine çünkü 50 tonu aşan megalitleri insanların hareket ettiremeyeceğini düşünmüşler.

Alana zarar vermemek için yolları takip edin ve şöminelerden mobilyaya kadar çok şey görebilirsiniz. Tapınakların nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Gozo Arkeoloji Müzesini ziyaret edebilirsiniz.


Valetta Rönesansı Yaşıyor


Tatillerini Malta’da geçirmeye karar veren çoğu ziyaretçi otellerde kalmayı tercih etse de, başkent Valetta çok ilgi çekici ve farklı etkinlikler sunuyor ziyaretçilerine.

Malta'nın başkenti, olağanüstü evrensel değeri dolayısıyla UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak seçilmiştir. 16. yüzyıldan kalma müzeleri, sarayları ve kiliseleri bulabileceğiniz Valetta, dünyanın en yoğun tarihi alanlardan biri olarak kabul edilir.

St. Johns Katedralini, Lascaris Savaş Odalarını ve muhteşem deniz manzarasını kesinlikle görmelisiniz. Ayrıca 2018’de Avrupa Kültür Başkenti seçilen Valetta’nın sokakları, alışveriş fırsatları, çekici mekanlar ve birçok mağaza ile doludur.

Valetta’nın barok ve askeri mimarisi mükemmel bir karışım ortaya çıkarıyor. 19. yüzyılda gerçekleştirilen bazı yeniden yapılandırma projelerine ve II. Dünya Savaşı sırasında aldığı ciddi hasara rağmen, orijinal anıtların ve çevresindeki kentsel dokunun büyük bir kısmı bozulmadan korunmuş veya dikkatlice restore edilmiş. Bu gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder