12 Ekim 2018 Cuma

Dünyanın En İyi Adaları

Güzel gezegenimiz büyüleyici adalar söz konusu olduğunda, bir çok seçenek sunuyor bizlere. Yunan adalarından, Filipinler'i oluşturan 7 bin tane adaya, dünyanın her bir köşesi cennetten bir parça adalarla dolu.

İster macera arayın ister eğlence, sizi içinden kurtulmak için kaçtığınız boğucu şehir hayatından çok çok uzaklara götürecek bir çok seçenek bulunuyor. İnanılmaz fazla seçenek arasından sizler için dünyanın en iyi adalarını seçtik. Siz de yazımızı okuduktan sonra bize görüş bildirmekten çekinmeyin.


Bali, Endonezya


17.000’den fazla adanın bulunduğu ve bunların 8000 tanesinde yerleşim yeri bulunmayan Endonezya, tek başına 100 ülkeye bedel bir ülke.

Burası etkileyici manzaralı sahillerin ve volkanların bulunduğu macera dolu, farklı insanların, kültürlerin, geleneklerin, bitkilerin, hayvanların, mutfağın ve sanatın birleştiği bir ada. Takım adaların arasındaki en popüler olanlarından birisi Bali. İsimi çoğu için cenneti andıran Bali, aslında bir yerden daha fazlası, bir ruh hali, bir zevk, tropik bir cennet.

Bali, misafirlerine çok farklı deneyimler sunuyor. Sahil, sörf, dalış, lüks oteller ve küçük olmasına rağmen oldukça zengin bir kültüre sahip Bali’de, sadece güneşlenmek ve okyanusun kristal sularının tadını çıkarmaktan çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Santorini, Yunanistan


Birçok şiire, yazıya, resme ilham kaynağı olmuş Santorini'ye yaklaşırken, sanki o tablolardan birisi canlanmış gibi hissedeceksiniz. Ege adalarının güney tarafında bulunan Santorini, Yunanistan’ın en güzel adası sayılmasının yanı sıra, dünyanın da en etkileyici adalarından birisi.

Adaya gelir gelmez, ada sizi geçmişe götürecek. Burada antik Minos uygarlığı ile karşılaşacak, geride bıraktıkları muhteşem fresklerini göreceksiniz. Adadaki büyük ve korkutucu volkanın patlaması sonucu oluşan krater, her sene milyonlarca turistin ilgisini çekiyor.


Musha Cay, Bahamalar


Hiç özel bir Karayip adasına sahip olmayı düşündünüz mü? David Copperfield’ı adasını sizinle paylaşması için ikna edebilirsiniz belki. Musha Cay ve Copperfield Körfezi'ndeki adalar, Exumas adaları ve geniş büyüleyici doğal güzelliğin arasında saklı.

Bu saklı ada dünyadaki en mahrem noktalardan birisi, ancak burada ne ararsanız bulabilirsiniz. Genelde zengin gezgin ve ünlüler tarafından tercih edilen bu ada, kesinlikle ucuz bir tatil değil. Ama hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim sunuyor. Kim bilir belkide Bahamalar'ın beyaz kumdan sahilleri arasında sizler için bekleyen büyülü bir şey vardır.

Palau


Palau Pasifik Okyanusu'nda Filipinler'in doğusunda bulunan, çok da bilinmeyen bir ada ülkesi aslında. Küçük olmasına rağmen hayal bile edemeyeceğiniz güzelliklere sahip bir ülke.

Denizleri keşfedilmemiş mercanlarla dolu olan bu uzak adada, vahşi ormanlar, saklı şelaleler bulacaksınız. Palau, sizi sıra dışı doğa harikaları ile büyüleyecek.

250 tane adadan oluşan bu yer, turistler tarafından bozulmamış durumda. Yemyeşil ormanın üzerini örttüğü mantar şeklinde volkanik bir ada hayal edin, etrafı turkuaz sularla kaplı.

Mercan resifleri ile etrafı çevrili Palau’da, dalış tabi ki bir numaralı etkinlik. Dalgıçlar Palau’da inanılmaz bir su altı yaşamı olduğunu söylüyorlar. Etkileyici batıkların da bulunduğu çok çeşitli su altı yaşamı 1387 tane balık türüne ev sahipliği yapıyor. Bu özelliğinden dolayı “Sualtının Serengetisi” diye de anılıyor.


Tayland


Yapabileceğiniz en egzotik seyahat Tayland’a gitmek olurdu sanırız. 1400 tane egzotik adadan oluşan Tayland, eğer adaları seviyorsanız tam sizin yeriniz. Ama hangi adayı seçeceğiniz oldukça yorucu olabilir. Yine de çok düşünmeyin her zevke uygun ada bulabilirsiniz Tayland’da.

Güneybatısında Phuket, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Phangan ve Koh Tao gibi adaların bulunduğu bir bölge var. Tayland körfezinin doğusunda ise Koh Chang, Koh Sichang, Koh Samet ve Koh Larn adaları bulunuyor. Bu arada Tayca’da “Koh”, ada anlamına geliyor.

Tipik beyaz kumdan, sade ama çekici sahillerinde, iki palmiye ağacının arasındaki salıncakta sallanarak turkuaz denizi izleyebilirsiniz. Tayland’ın bol güneş gören adaları tropik tatilin en iyi yeri.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler

Avrupa’da gezilecek en iyi yerler

Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder