14 Ekim 2018 Pazar

Bahar Aylarında Gidilmesi Gereken En İyi Yerler

Uzun zamandır bir geziye çıkmıyor musunuz? Yada yaz tatilleri artık size yeterli gelmiyor mu?

Mart ve Nisan aylar seyahat etmek için çok da iyi zamanlar aslında. Özellikle de ılıman iklime sahip bir çok yerde, yıl ortası tatilinizi geçirmek çok mantıklı bir fikir.

Sizler için bahar aylarında ayrı bir güzel olan yerleri listeledik. İşte bahar aylarında gidilmesi gereken en iyi yerler.

İspanya


Bir sürü renkli ışık, ateş ve kostümlü danslar ve daha bir sürü eğlence dolu aktivite Valencia’da Mart ayının 15’i ve 19’u arasında gerçekleşen Fallas Festivalinde seni bekliyor.

İspanya’yı ziyaret etmek için çok iyi bir fırsat olan festival, bahar aylarında yapılacak en iyi şeylerden birisi. Hem yazın sıcağından hemde Ağustos ve Temmuz aylarında buraya akın eden turistlerden kaçınmış oluyorsunuz.

Yerel kutlamalardan ötürü, toplu taşıma araçları ile ulalım zorlu olabilir. Bu yüzden taksiye ihtiyacını olacağı zaman öncesinde rezervasyon yapmayı unutmayın.

Fransa


Eğer geçen sene yada yılbaşında kayak yapmaya gitmediyseniz, hemen vazgeçmeyin. Mart ve Nisan aylarında güzel Fransa’ya hala çok fazla kar yağıyor.

Kayak merkezleri ise Avrupa’nın en yüksek kayak merkezi olan Val Thorens ve buraya yakın olan Tignes. Bu ikisi ülkede bulabileceğiniz en iyi kayak merkezleri.

Kar hem çok fazla hemde çok taze burada. Kayak merkezleri ise mayıs ayına kadar açıklar. Bahar ayında kayak yapma ve Fransa’yı görme fırsatını kaçırmayın.

Japonya


Mart ve Nisan ayları, Japonya’da ünlü sakura ağacının çiçek açma zamanı. Tokya, Kyoto, Fukuoka, Osaka ve Hiroshima gibi şehirleri bu güzel ağacın rengarenk çiçekleri ile büyüleyici bir manzaraya sahip oluyor bahar aylarında. Nehirlerin, bahçelerin ve kalelerin çevrelerinde bulunan doğa harikalarının arasında dolaşırken, hayal dünyasında olduğunuzu hissedeceksiniz.

Tam olarak gideceğiniz vakitlerde nerede ağaçların çiçek açtığını öncesinde kontrol ederek yola çıkın. Çünkü çiçek açma zamanları, şehirden şehire değişebilir.

Amerika Birleşik Devletleri


New Orleans Jazz Festivali tam da bahar aylarında aradığınız müzik festivali. Müziği seviyorsanız iyi, Jazz’ı da seviyorsanız Mart ve Nisan aylarında New Orleans’da gerçekleşen müzik festivali kulaklarınızın pasını silecek.

New Orleans Jazz Festivali Stevie Wonder, Pearl Jam, Van Morrison ve Neil Young gibi jaz starlarına ev sahipliği yapıyor.

Eğer New Orleans’ı çok keşfetmek istediniz ama Jazz Festivaline yetişemediyseniz üzülmeyin. Nisan aylarında gerçekleşen Fransız Mahallesi Festivaline katılın.

Şili


Macera mı arıyorsunuz? Yada sadece yeni şehirlerden ve eğlencelerden farklı bir şey mi arıyorsunuz? Gökyüzüne varan zirveler, devasa buzulları, berrak gölleri ile Şili Patagonyası bir macerasever olarak tam istediğiniz yer.

Mart ve Nisan aylarında burada olmanız üç anlama geliyor; daha az turist, daha uygun fiyatlar ve büyüleyici sonbahar renkleri. Torres del Paine bölgede görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Eğer kendi başınıza keşfetmek istemiyorsanız, başlıca turist yerlerine günlük turlar bulunmakta. Bu turlara katılarak önemli yerleri görebilirsiniz.

Fiji


Avustralya’nın doğu yakasından bir kaç saat uzaklıktaki Fiji, bir kaç gün efsane vakit geçirmek isteyenler için büyüleyici bir tropik ada. Uygun fiyatlı olduğu için, çok para harcamak istemeyen ama güzel bir tatile ihtiyacı olanlar için de en iyi yerlerden birisi.

Nisan aylarında Fiji’yi ziyaret etmek oldukça uygun fiyatlı oluyor, yani tam düşük sezonun sonlarında gitmiş olacaksınız. Birazcık yağmurlu günler olsa da, yine çoğunlukla güneşli ve tropik iklimi hissedeceksiniz.

Fiji okul zamanları çok kalabalık olabilir, bu yüzden öncesinde rezervasyonlarınızı yaptırmanız gerekli. Eğer çocuklardan ve kalabalıktan kaçınmak istiyorsanız, bir kaç tane bulunan sadece yetişkinlerin alındığı otelleri tercih edebilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder