14 Ekim 2018 Pazar

Beliz’de Yapılacak En Maceralı Etkinlikler

Beliz içinizdeki en iyi sizi ortaya çıkaracak. Her zaman hayal ettiğiniz kişiliğinizi, maceracı ve cesur kişiliğinizi sizinle tanıştıracak.

Dağlık ormanların içinde dağcı kişiliğiniz, mercan adalarında içinizdeki dalgıç ve antik Maya kalıntıları ve mağaralarında içinizdeki gezgini ortaya çıkaracak.

Bir sürü dış mekan macera etkinliği oldukça yorucu. Dünyanın en büyük ikinci bariyer resifi ise bunu bir üst seviyeye taşıyor, burada dalış yapmak inanılmaz. Şnorkel ve sualtı aktiviteleri gerçekten çok kaliteli. Dağ yürüyüşü, dağ bisikleti, kuş gözlemi, balık tutma, antik kalıntıları izleme gibi etkinliklerin hepsini çok çeşitli ve büyüleyici manzaraların içerisinde yaptığınızı bir düşünün. Burada bulduklarınızı dünyanın başka bir yerinde bulamayacağınızı garanti ediyoruz.

Sizler için Beliz’de yapılabilecek en iyi dış mekan etkinliklerini listeledik.

Ziplining ve Suya Halat ile İniş


Ormana mı gideceksiniz? Peki ormana yükseklerden gitmeye ne dersiniz. Beliz orman örtüsünü ağaç tepelerinden ve aşağıdaki yağmur ormanına kuşbakışı bakarak keşfedin. Adrenalin dolu zipline turları, dağlardan suya halat ile iniş ile son buluyor.

Gerçekten eşsiz bir deneyim için suya halat ile inişi de kapsayan bir zipline turu seçtiğinize emin olun. Eğer tecrübeli değilseniz de, Mayflowe Bocawina Ulusal Parkında aileler için özel olarak tasarlanmış ve daha kolay olan halatla iniş parkurlarını tercih edebilirsiniz.

Helikopter Turları


Helikopter turları birazcık tuzlu olsalarda, inanılmaz manzaralar ve fotoğraf fırsatıları kesinlikle vereceğiniz ücretin hakkını veriyor. Sık, el değmemiş ve koruma altındaki ormanların, kilometrelerce uzunluğundaki şelaleleri bulunan Maya Dağlarının üzerinden uçtuğunuzu bir hayal edin. Antik Maya Kenti olan Xunantunich’in üzerinden uçarken yakından fotoğrafını çekebilirsiniz.

Helikopter turları Beliz’in çeşitli doğasını ve çevresini keşfetmenin eğlenceli bir yolu. Aynı zamanda bu güzelliklerin inanılmaz fotoğraflarını çekme şansını da yakalamış oluyorsunuz.

Mağaracılık


Beliz’de mağaracılık, sıradan mağaracılıktan çok daha fazlası demek ve mağara nehri turları gün geçtikçe artıyor. Karanlık bir mağaranın içerisine girmek gerçekten gerçek dışı bir deneyim. İlerde akan şelalenin gürültüsünü duyup sıkı sıkı bota tutunacaksınız. Karanlığın içerisinde ki görkemli ormanları keşfedeceksiniz. Etkileyici lagünlerin içerisinden ilerleyerek, Beliz’in egzotik bitki ve hayvan çeşitlerini keşfedin.

Beliz gerçekten inanılmaz mağara oluşumlarına sahip, kireç taşının bolluğu ve nemli iklimi burayı dünyanın öncü mağara turizm noktalarından birisi haline getirmiş. Kaşif olmak isteyenlere duyurulur, mağaraların hepsi henüz tamamen keşfedilmemiş ve doğal güzelliklerine el değmemiş, büyüleyici arkeolojik keşifler bulunmayı bekliyor.

Kalıntılar


Beliz ev sahipliğini yaptığı geniş Maya Tapınakları ve tarihi alanları ile biliniyor, bu yüzden Maya Dünyasının Merkezi olarak da anılıyor. Kolay bütün gününüzü burada bulunan Maya alanlarını gezerek harcayabilirsiniz. En ünlü tarihi alanlardan bazıları Lamanai, Xunantunich, ülkenin en büyük Maya kalıntısı olan Caracol ve Altun Ha.

Eğer kısıtlı zamanınız varsa öncelikle Beliz’in en batı bölgesi olan Cayo’ya yoğunlaşmalısınız. Beliz’deki en etkileyici Maya alanlarının bulunduğu bölge burası. Antik Maya şehri Xunantunich, 39 metre yüksekliğindeki El Castillo piramidi ile kesinlikle görülmesi gereken bir antik kalıntı.

Bu büyüleyici kalıntı yaklaşık olarak 1400 yaşında ve bir kaç tane ayrıl plazadan ve klasik dönem yapısına sahip. Zirveye çıkarak etrafı çevreleyen Maya dağlarının, Guatemala ve Beliz’in 360 derecelik manzarasını görebileceğiniz zirveye kesinlikle çıkmalısınız.

Tüple ve Şnorkel ile Dalış


Dünyanın en büyük bariyer resiflerinden birisinin üzerinde bulunduğu için, dalış yapmak ve şnorkel ile su altı yaşamını inceleyebilecek bir sürü yer bulunuyor Beliz’de. Dalgıçların ve sualtı tutkunlarının kesinlikle gidilmesi gereken yerler listesinde bulunan Beliz, inanılmaz bir sualtı dünyasına sahip. Su o kadar berrak ki yüzlerce metre ilerisini görebiliyorsunuz.

Beliz Bariyer Resifi UNESCO Dünya Mirası Alanı listesinde bulunan, ülkenin kıyı şeridine yayılmış ve hem resif içinde hem de dışında sayısız dalış noktasına sahip. Ayrıca dünyaca ünlü Mavi Çukur da burada bulunmakta.

Su sporları yapmayı sevenler için de bir sürü seçenek bulunmakta. Ülkenin içerisinden geçen nehirlerde kano turu yapabilir, tekne ile açılarak denizde balık tutabilir, rüzgar sörfü yapabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder