21 Ekim 2018 Pazar

Güney Amerika’da Gidilmesi Gereken Yerler

İnka kalıntıları, Andean zirveleri, nefes kesici buzullar. Sömürge döneminden kalma şehirler, beyaz kumlu sahiller, büyüleyici şelaleler. Galapagos'tan Amazon'a, Quilotoa Loop’da dağ yürüyüşü gibi mükemmel doğal harikalara sahip Güney Amerika, görecek bir sürü yer ve yaşayacak bir sürü macera ile sizi bekliyor.

Güney Amerika’ya gelmeyen gezginler çok şey kaçırıyor. Dünyanın diğer yerlerinden daha fazla kültür, tutku ve tarih var Güney Amerika’da. Diğer kıtalardan çok daha çeşitli doğal harika ve manzaraya sahip bu kıta.

Sık tropik yağmur ormanları, yüksek volkanlar, güçlü şelaleler ve sisli ormanlar. Karlı zirveler, kuru çöller, kırmızı kayadan kanyonlar ve beyaz buzullar. Güneşli sahillerde dinlenip, egzotik vahşi yaşamı keşfedebilirsiniz. Güney Amerika’nın tüm güzelliklerini görebilmek ve deneyimleyebilmek için uzun süre burada kalmanız gerekecek. İşte Güney Amerika'da gidilmesi gereken en iyi yerler.

Machu Picchu


Antik İnka medeniyetinin gizemli kalıntıları Machu Picchu, 15. yüzyılda İnka imparatoru tarafından deniz seviyesinin 2430 metre üzerine, Andean Dağlarında bir tepeye kurulmuş. Şehir 1911 yılında tekrar keşfedilene kadar, toprak altındaydı.

1 milyon dağcı, turist ve kaşif her sene bu görkemli şehri görmek için buraya geliyor. Çoğu kişi buraya 4 gün süren İnka Yolu'ndan geliyor, eskiden İnkaların ve kaşiflerin burayı bulmak için kullandığı yoldan, ama siz tabii ki bu yolu tercih etmeyip tren ile de gelebilirsiniz.

Machu Pichu’ya gelmeden önce rezervasyon yapmanız çok önemli, ayrıca kalıntıların yukarıdan müthiş bir manzarasını görebileceğiniz Wayna Pichu’ya tırmanış için de rezervasyon yapmayı unutmayın.

Paskalya Adası


Şili’de bulunan Paskalya Adası, herkesin ölmeden önce görmesi gereken yerlerden birisi. Uzak lokasyonundan dolayı, direkt uçuşlar sadece Santiago’dan bulunabiliyor.

Buraya gelmek dünyanın en uzak köşesindeki adasına gelmek demek ve Rapa Nui halkı tarafından inşa edilen, “Moai” adındaki dünyaca ünlü anıt heykelleri görmek inanılmaz bir deneyim.

Galapagos Adası


Galapagos Adası dünyanın en büyüleyici yerlerinden birisi. Sıra dışı doğası, vahşi yaşamı, etkileyici manzaralarla dolu Galapagos Adası. Charles Darwin, evrimsel doğal seleksiyon teorisine, 1835’de genç bir bilim adamı olarak burayı ziyaretinde başlamış.

Darwin’in zamanlarında, Galapagos’un çekiciliği, deniz iguanaları, fregat kuşu, sümsük kuşu ve tabii ki dev Galapagos kaplumbağasına ev sahipliği yapan vahşi yaşamıydı. Gerçekten bu canlılar doğanın bir harikası.

Berrak su yüzeyinin altında ise sadece Galapagos kıyılarına özgü, egzotik bir su altı yaşamı bulunuyor.

Salar de Uyuni


Şili ve Bolivya sınırında bulunan Salar de Uyuni, dünyanın en büyük tuzlu çanağı (tuzlu göllerin buharlaşması ve kurumasıyla ortaya çıkan arazi). Yaklaşık 11.000 kilometre kare büyüklüğe sahip Salar de Uyuni, Güney Amerika’nın kesinlikle görülmesi gereken en iyi yerlerinden.

Aynı zamanda burası dünyanın en çok fotoğrafının çekildiği yerlerinden, doğal güzelliği gerçekten büyüleyici olan bu yer, bu eşsiz doğanın fotoğrafını çekmek isteyen fotoğrafçıların iştahını kabartıyor.

Yağmursuz dönemlerde, tamamıyla beyaz olan arazi, yağmurlu dönemlerde su altında kalarak bütünüyle gökyüzünü yansıtıyor. Her sene bir kaç aylarını burada geçiren flamingoları görmek için Kasım aylarında buraya gelmeniz gerekiyor. Doğal güzelliğin içerisinde flamingoların danslarını izlemek büyüleyici bir deneyim.

Amazon


Amazon yağmur ormanları Güney Amerika’da bulunan 9 ülke boyunca uzanıyor; Kolombiya, Brezilya, Bolivya, Ekvator, Venezuela, Guyana, Suriname ve Fransız Ginesi. Amazon aynı zamanda dünyanın en el değmemiş ve modern yaşamdan uzak yerlerinden birisi.

Amazon yağmur ormanlarında milyonlarca böcek, bitki ve kuş türlerinin arasında günlerinizi geçirebilirsiniz. Burada bulunan asıl çekici hayvanlar arasında; jaguar, manati, tapir, kırmızı geyik, kapibara ve daha birçok kemirgen ve maymun türü bulunuyor.

Buradaki nehirlerde pirana avlayabilir, pembe nehir yunusları ile yüzebilir, yağmur ormanlarının derinlerinde anakonda avlayabilirsiniz. Doğal yaşam tutkunlarının görmesi gereken en iyi yerlerden birisi kesinlikle Amazon Yağmur Ormanları.

Iguazu Şelaleri


Kesinlikle dünyanın en etkileyici doğal güzelliklerinden birisi, Brezilya ve Arjantin arasında bulunan Iguazu Şelaleleri. Iguazu’daki şelaleler yaklaşık 3 km uzunlukta ve Niagara Şelalerinden daha yüksek. Bir çok şelaleden saniyede 13 bin metre küp su geçiyor.

Burada yaşayacağınız deneyimi anlatmaya kelimeler yetmez gerçekten. Kendinizi unutulmaz bir deneyime hazırlayın.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder