21 Ekim 2018 Pazar

Medellin’de Yapılacak En İyi Şeyler

Medellin boyutuna göre içerisinde çok şey saklayan bir kent. Dar bir vadiye kurulu olan şehirde, yüksek katlı apartmanlar ve ofisler şehrin her tarafına dağılmış. Yumuşak iklimi ona “Sonsuz Bahar Şehri” adını kazandırmış. Yıl boyunca süren ılıman iklim, yerlilerin sürekli olarak aktif kalmasını sağlıyor.

Abuura Vadisi’nin ortasında bulunan Medellin, doğal güzellikleri ve kültürü ile kesinlikle görülmesi gereken yerlerden birisi. Burada dağ yürüyüşü, çelik halatlardan kayma, at binme gibi çeşitli etkinlikleri bulabilirsiniz. Sık ormanlardan geçerek vardığınız tepelerden, şehrin nefes kesici manzaralarını bulabilirsiniz.

İşte Kolombiya’nın bu güzel kenti Medellin’de yapılacak en iyi şeyler listemiz.

Arvi Parkı


Aburra Vadisinin doğusunda bulunan Parque Arvi, yerlilerinde çok tercih ettiği, şehre ne yakın tatil beldesi. Tepeye teleferikle çıkmak bile tek başına buraya gelmeniz için yeterli bir sebep. Santo Domingo’da mola verip, biraz yürüyüş yapmayı unutmayın. Ancak gece kondu mahallesi diyebileceğimiz favela’ların çok da derinlerine inmeyin. Bir kaç tane tatlı ve yemek denemeyi de unutmayın.

Buraya metro ile Acevado durağında inip, sonrasında Santo Domingo’ya teleferikle çıkıp, buradan da başka bir teleferik ile Parque Arvi’ye çıkabilirsiniz. Hem metro hem de teleferik için aynı kartı kullanabilirsiniz.

Explora Parkı


Burası Latin Amerika’daki en büyük akvaryumu barındıran, bilim ve teknoloji müzesi. İçerisindeki botanik bahçeler birçok egzotik bitki ve ağaç ile dolu. Şehirden kaçmak isteyenler için mükemmel bir fırsat burası. Dışarıdaki botanik bahçesine giriş ücretsiz ama Explora Parkı akvaryumuna ve teknoloji deney merkezine girmek için ücret ödemek zorundasınız. Merak etmeyin hem vereceğiniz paranın hemde geçireceğiniz zamanın karşılığını alacaksınız.

Çiçek Festivali


Her yaz Ağustos ayının başlarında, Medellin bir hafta uzunluğundaki, burada yada bulunduğu bölgede yetişen çeşitli çiçeklerin sergilendiği bir çiçek festivaline ev sahipliği yapıyor. Genelde burada havai fişekler, egzotik çiçekler, canlı konserler ve antika arabalar sergileniyor.

Santa Fe alışveriş merkezi, Güney Amerika’daki en büyük alışveriş merkezlerinden birisi. Burada festival zamanında, orada göreceğiniz egzotik çiçeklerin resimleri sergileniyor.

Çiçek festivalini görmek ve katılmak isterseniz, resmi sitelerinden zamanı ve yerini öğrenebilirsiniz.

Yamaç Paraşütü


Dünyadaki hem uygun fiyatlı hemde en güzel yamaç paraşütü yapılacak yerlerden birisi Medellin. 20 dakikalık bir yamaç paraşütü size go pro kamera kirası dahil 35 dolara mal oluyor. Vadinin üzerinde 150 metrede süzülürken, aşağıdaki manzara nefes kesici.

Buraya Caribe istasyonuna metro ile giderek ya da otobüs ile gidebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir saatte varabilirsiniz.

Guatape ve Piedra del Penol


Bu iki yer Medellin’de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden. Sadece Penol’a çıktığınızda göreceğiniz inanılmaz manzara değil, aynı zamanda Guatape sokaklarında dolaşırken tanıklık edeceğiniz Kolombiya yaşam tarzı burayı özel ve çekici kılıyor.

Penol’un zirvesine tırmanmak istiyorsanız, eğer standart bir fiziğe sahipseniz oldukça kolay bir dağ yürüyüşü sayılır. Yolda arada bir nefes nefese kalsanız da, bir süre ara vererek tepeye tırmanabilirsiniz. Tepenin zirvesine ulaştığınızda ise tüm cabanıza değdiğini hissedeceksiniz.

Guatape ise her evin farklı dekore edildiği ve boyandığı renkli bir kasaba. Burada aynı zamanda feribot yada çelik halatların üzerinden kayarak üzerinde gezebileceğiniz yada karşıya geçebileceğiniz bir baraj gölü de bulunuyor.

Peki buraya nasıl ulaşabilirsiniz? Metroya binerek Caribe istasyonunda inebilir, sonrasında Kuzey Terminalinden Penol’e doğru giden bir otobüse binebilirsiniz. Şöföre sizi ilk önce dağın dağda bırakmasını söyleyin. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız, turist kalabalığından kaçmak için sabah saat 10’dan önce oraya varmaya çalışın.

Aynı şekilde Penol’den Guatape’ye de otobüs ile ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk da yaklaşık olarak 20-30 dakika arası sürüyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder