6 Ekim 2018 Cumartesi

Dünyanın En İyi Dalış Noktaları

En iyi dalış noktaları


Orda Mağarası, Rusya


Rusya’daki Ural Dağlarının altında bulunan Orda Mağarası, alçı taşından oluşan bir su altı mağarası. Dünyanın en uzun mağaralarından birisi olan mağara yaklaşık olarak toplam 5,1 kilometrelik uzunluğa sahip.

Yüzeyden yeşillik bir tepe gibi gözüken mağaranın içine daldığınızda, katedrale benzeyen bir yapıya sahip olduğunu görüyorsunuz. Berrak suyun içerisinde yaklaşık 50 metrelik bir görüş açısına sahip olmanız, müthiş fotoğraflar çekmenize de fırsat sağlıyor.

Shi Cheng Sualtı Şehri, Çin


Shi Cheng tamamen suyun altında bulunan bir şehir. Ülkenin başkenti Şangay’ın 400 kilometre güneyinde bulunan Zheijang Eyaletindeki bu şehir, 1959’da sel suları altında kalmış ve terk edilmiş. Seneler sonra Qiandao Gölü'nün 40 metre altında tekrar keşfedilmiş.

Sıklıkla “Doğunun Atlantis'i” olarak anılan su altı şehri, Çin Krallığının görkemli ve gizemli zamanlarını görebileceğiniz bir şehir. 1300 yıl önce kurulmuş olan şehirde, Ming ve Qing Hanedanlıklarından kalma antik mimarileri ve ağzınızı açık bırakacak tapınakları, duvarlara oyulmuş ejderha resimlerini görebilirsiniz.

Şehir dalış için adeta bir cennet; çoğu bina ve duvar olduğu gibi duruyor. Su onları güneş, rüzgar ve yağmur gibi erozyona yol açabilecek hava olaylarından korumuş.

Cancun Su altı Müzesi, Meksika


Cancun Su altı Müzesi dünyanın en büyük ve en çekici su altı sanat galerilerinden birisi. İngiliz heykeltıraş Jason deCaires’in 500’den fazla gerçeğe uygun boyutlardaki heykelinin bulunduğu müze, dalgıçlar için alternatif bir seçenek olarak yakınlardaki mercan resiflerinin korunması amacı ile kurulmuş.

Müzenin asıl amacı sanat ve çevre bilimi ile etkileşimi gözler önüne sermek ve su altı yaşamı için karmaşık bir mercan yapısı oluşturarak canlı sayısını büyük ölçüde artırmak. Bütün heykeller deniz tabanına sabitlenmiş ve mercan yaşamına izin veren özel bir maddeden üretilmiştir. Buraya ister şnorkel ile dalabilir, isterseniz de cam tabanlı tekneler ile gezebilirsiniz.

Ithaa Restoranı, Maldivler


Ithaa Restoranı dünyanın en ilginç ve heyecanlı restoranlarından birisi. Conrad Maldivlerin Rangali Adasında suyun altında bulunuyor Ithaa Restoranı. Misafirler suyun altına bir merdiven ile iniyor ve orada kendilerini su altı yaşamını inceleyebilecekleri tamamen panoramik bir restoranda buluyorlar.

Tamamıyla güvenli olduğunu söyleseler de, denizin altında sadece camdan oluşan bir akvaryumda yemek yerken, camın kalınlığını ve basınca dayanıklı olup olmadığını merak ediyorsunuz. Restoranın bulunduğu su altı yaşamı da, Maldivler'in diğer yerlerinde olduğu gibi oldukça zengin olduğu için, burada bir çok çeşit balık, vatoz, hatta köpek balığı bile görebiliyorsunuz.

Conrad Maldivler Rangali Adasında bulunan restoranda, üzerinizdeki denizi 270 derece açıyla görebiliyorsunuz. Bir iskelenin sonundan girdiğiniz restoranı, dilerseniz bir misafir odası olarak toplantı ve görüşmeleriniz için kiralayabiliyor ya da isterseniz bütün gece orada kalabilirsiniz.

Ambergris Adası, Beliz


Berrak Karayip suyu ve büyüleyici balina köpek balığına ev sahipliği yapan Mesoamerican Bariyer Resifine yakınlığı ile Beliz’in en büyük adası Ambergris Adası, en popüler dalış noktalarından da birisi. Buranın en çekici özelliği ise dünyanın en iyi dalış noktalarından birisi olan devasa su altı çukuru Büyük Mavi Çukur’a yakın olması.

UNESCO tarafından koruma altına alınan ada 150.000 bin yıldan fazla geçmişe sahip ve genelde boğa köpek balığı ve çekiç köpek balığı gibi su altı canlılarına ev sahipliği yapıyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler

Avrupa’da gezilecek en iyi yerler

Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder