6 Ekim 2018 Cumartesi

Vancouver’da Yapılacak En İyi Şeyler

Bu yaz tatil planlarını arasında Vancouver’ı ziyaret etmek mi var? Belkide uzun bir tatil düşünüyorsunuz yada Alaska Gemi Turu ile 24 saat geçirmeniz gerekiyor bu güzel şehirde. Nasıl olursa olsun çok yorulmadan, müthiş yerler ve mekanlar görebileceğiniz Vancouver’da yapacak bir çok şey bulunuyor. Bütün gününüzü bu etkileyici alanları ve etkinlikleri yaparak geçirebilirsiniz. İşte eğer Vancouver’da dolu dolu bir gün geçirmeyi planlıyorsanız, sizler için seçtiğimiz Kanada’nın bu güzel şehri Vancouver’da yapılacak en iyi şeyler listemiz.

Havayolu ile Geldiyseniz


Vancouver’a havayolu ile mi geldiniz? Havaalanından taksiye binmenize gerek yok. Havaalanından Vancouver şehir merkezine ortalama taksi ücreti 35 dolar ve buna taksiciye vereceğiniz tip dahil değil. Bu yüzden taksi yerine, Vancouver’ın hızlı treni ile şehir merkezine yaklaşık 5 dolar gibi bir ücret ödeyerek, yaklaşık 26 dakikada havaalanından şehir merkezine rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Havaalanına indiğinizde, Canada Line yazan işaretleri takip edin yada herhangi bir havaalanı müşteri hizmetleri çalışanına sorun, size trene nasıl bineceğinizi anlatabilir.

Gemi Yolculuğu ile Geldiyseniz


Eğer yolcu gemisi ile geliyorsanız, çok şanslısınız. Vancouver dünyanın en iyi manzaralı ve rahat yolcu gemisi terminaline sahip. Şehir merkezindeki limanın tam ortasına geliyorsunuz. Buradan kolayca şehir merkezindeki Tarihi Vancuover Oteli, Liman Kule Merkezi, Tarihi Alışveriş Merkezi ve kötü şöhretli Kan Sokağını, alışveriş ve güzel bir yemek için Denman sokağını kolayca ziyaret edebilirsiniz.

Tam limanın yanında bulunan Pan Pacific Oteline giderek, kordonda yürüyüş yapıp güzel manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Burada aynı zamanda güzel yemek seçenekleri, IMAX sinema ve daha bir sürü etkinlik imkanı bulunuyor.

Aynı zamanda Eski Tren Yolu İstasyonunda yürümeyi unutmayın. Vancouver’ın tarihi şehir simgelerinden birisi olan binaya, havaalanından bindiğiniz Kanada Line ile ulaşabilirsiniz. Bu güzel binada restoranlar ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Stanley Park


Eğer vaktiniz varsa Stanley Parkı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Bu devasa park, şehrin kıyı kısmından ve gemi limanından bir kaç dakika uzaklıkta. Toplu taşıma ile rahatça ulaşabilirsiniz Stanley Park’a. Eğer Canada Line ile geliyorsanız, otobüse binmek için biletinizi kullanabilir ve direk olarak parka gidebilirsiniz.

Bu parkta her yaştan ziyaretçi için ilgi çekici bir şey bulunuyor. Dünyaca ünlü Vancouver akvaryumunu ziyaret edebilirsiniz, 8 km’lik Seawall’da tüm doğal güzelliğin keyfini çıkarmak için bisiklet sürebilir yada gezinebilirsiniz. Vancouver’ın liman manzarasına karşı oturup rahatlayabilir, yüzebilir, dağ yürüyüşü yapabilir, bisiklet sürebilir, tenis oynayabilir, at arabasına binebilirsiniz.

Stanley Park’ın girişinde bulunan işletmelerden bisiklet kiralamak burayı keşfetmenin en iyi yollarından birisi. Yerliler ve ziyaretçiler bu güzel deniz kıyısında dolaşmaktan zevk alıyorlar. Güzel bir yaz akşamını geçirmek içinen iyi yerlerden.

Şehir Turu Otobüsüne Binin


Hem rahat hemde uygun fiyatlı olarak Vancouver’ın görülmesi gereken yerlerini görmenin yolu, şehir tur otobüsüne binmek. Şehrin her yerini gezmek ve sesli rehberler aracılığıyla öğrenmek için çok iyi bir seçenek.

Tur otobüsü Vancouver’ın Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Adası ve daha birçok en popüler yerlerine uğruyor. Canlı tur rehberi ile şehirde gezerken, Vancouver’ın en iyi yerlerini özel yapan özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder