21 Ekim 2018 Pazar

Dubrovnik’te Görmeniz Gereken En İyi Sahiller

Gözlerinizi kapatın, derin bir nefes alın ve çam ağaçları ile aromatik bitkilerin büyüleyici kokusunu hissedin. Adriyatik denizinin kıyısında, Avrupa’nın en ilginç tarihi lokasyonu sayılan Dubrovnik de olduğunuzu fark edeceksiniz.

Dubrovnik çok farklı olan Eski Şehri ile ünlü. Eski Şehir büyük taş duvarlarla çevrelenmiş ve 16 yüzyılda inşa edilmiş. Dubrovnik aynı zamanda şehir duvarlarının arkasında uzanan gizemli sahilleri, Adriyatik Denizinin sonsuz pırıltılı ve berrak denizi ile de ünlü.

Sahilleri hem kum sevenler için, hem sahilde romantizm sevenler ve eğlenmeyi sevenler için kullanışlı bir sahil. Hırvatistan sahilleri, Dubrovnik’in  Akdenizin en popüler turist yerlerinden birisi olmasının ana sebeplerinden birisi ve burada çok güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Eğer deniz yerine havuzu tercih eden birisi iseniz, Adriyatik Denizini gördükten sonra eminiz fikriniz değişecektir. İşte Dubrovnik’in kaçırmamanız gereken en iyi sahilleri.

President Sahili


Bu sahil Lapad yarımadasının Babin Kuk isimli kısımında bulunuyor ve President Otel’in mülkiyet sınırları içerisinde bulunuyor. Otelin sahili olduğu için içerisinde çok sayıda hizmet ve servis bulunuyor, yani sahilde bir gün geçirmek için ne arıyorsanız hepsini burada bulabilirsiniz.

Sahil birkaç tane farklı bölümden oluşuyor. Her yaştan ve tarzdan kişilere uygun bir şey bulmak mümkün. Çoğu insan sahilin çakıllı kısmında uzanarak rahatlamayı seçiyor, ama rahatlayıp dinlenebileceğiniz beton teraslar, kayalıklar ve küçük körfezler bulunuyor. Üzerinde geçerken denize atlamak için kendinizi tutamayacağınız büyük bir iskele de bulunuyor, iskeleye çıkarken mayonuzu giymeyi unutmayın.

President Sahili aynı zamanda su sporları severler için de en iyi yerlerden birisi. Jet ski, kano, tekne gibi bir çok seçenek ve aktivite bulabilirsiniz.

Copacabana Sahili


Dubrovnik’te bulabileceğiniz en aile dostu sahillerden birisi Copacabana Sahili. Şehir de bulunan en büyük sahil olan Copacabana, küçük iskelelerin, kaydırakların ve aynı zamanda kano, su polosu ve jet ski gibi su aktivitelerinin bulunduğu, beton ve çakıllı bir sahil.

Yaşlılar ve engelliler için de sahilin beton kısmında, denize inip çıkmanızı sağlayan bir asansör bulunuyor. Sahilde uzanarak güneşlenirken, aynı zamanda karşıdaki Elafiti adaları ve Dubrovnik Köprüsünün müthiş manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Splendid Sahili


Uvala Lapad’a vardığınızda, içlerinden seçebileceğiniz bir kaç tane sahil bulunuyor. Bunlardan en iyisi Splendid sahili, bulunduğu yerde bulunan otelin ismini alan bir sahil. Burada çakıl taşları yada beton teraslarda uzanabilirsiniz. Berrak mavi su ise nefesinizi kesecek.

Denize dalıp bir güzel yüzdükten ve turkuaz mavisi suyun keyfini çıkardıktan sonra sahilde bulunan ücretsiz duşları kullanabilirsiniz. Üstünüzü değiştirebileceğiniz soyunma kabinleri de bulunuyor sahilde. Splendid sahili ücretsiz bir sahil, ancak şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz ücret ödemek zorundasınız.

Bellevue Sahili


Eğer sporseverseniz, bu sahil sizin için bir adeta bir cennet. Otel Bellevue’nın bulunduğu körfezde bulunan sahil, tam anlamıyla su polosunun evi, ki su polosu Dubrovnik’te en sevilen spor. Burada eğer şanslıysanız, dünyanın en büyük amatör su polosu yarışması olan Wild League maçını izleyebilirsiniz.

Sahil çakıl ve beton terasların birleşimden oluşuyor. Bulunduğu lokasyon dolayısıyla ve suyun hem içinde ki hemde dışındaki kayalıklar dolayısıyla, sahile gelirken su altını izleyebilmek için deniz maskenizi, şnorkelinizi ve kayalıklarda rahatça yürüyebilmek için terliklerinizi yanınıza almayı unutmayın.

Bol güneşli bir gün geçirmek ve güneşlenmek için, sabah erkenden yada öğle saatlerinde gelmeniz daha iyi olur. Çünkü öğleden sonra yüksek kayalıklar güneşin sahile vurmasını engelliyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder