2 Ekim 2018 Salı

Dünyanın En İyi Adaları - 2

Adalar bizi bir cennet görüntüsü ile büyüler. Palmiye ağaçlarının dansları altında, ince kumlu sahillerde uzanarak, berrak mavi denizi izlemek hepimizin hayali. Gezegenimizde bir çok etkileyici ada bulunuyor, ancak hepsi aynı özelliklere ve güzelliğe sahip değil. Etrafını çevreleyen doğa ve deniz, güzelliklerini belirleyen en önemli etken. Bazılarını ise kadifemsi ve gür ormanlar çevreliyor. Daha önce bir kaç tanesini sizler için dünyanın en iyi adaları yazımızda sıralamıştık. O kadar güzel ada var ki sadece birkaçını sizlerle paylaşmak diğerlerine haksızlık olurdu. İşte Dünyanın en iyi adaları.


Andaman Adaları, Hindistan


Asya’daki en güzel adalardan olan Andaman Adaları, Hindistan’ın en uzak noktalarından birisi. Andaman Denizi'nin merkezinde bulunan adalar; Maldivler ve Bali ile çok benzer özelliklere sahip, ama çok daha ucuz fiyatlara burada tatil yapabilirsiniz. Mercan resifleri su altı yaşamını oldukça zenginleştiriyor, bu yüzden oldukça popüler bir tüple ya da şnorkelle dalış noktası.

Yaklaşık 300 tane palmiyeli, beyaz kumlu, mangrov ve tropik yağmur ormanlarının bulunduğu Andaman Adalarında filler ile yüzebilir, ormanlarda kaybolabilir, dünyanın en temiz ve en berrak suyunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Azore Adaları


Son yıllarda, Kuzey Atlantik Okyanusu'nun ortasında volkanik bir ada grubunun olduğu söyleniyordu. Yemyeşil sahilleri, büyüleyici mavi gölleri, yeşil ovaları, güneşli havası bulunan Azore Adaları, Portekiz’in özerk bir bölgesi.

Basitçe anlatmak gerekirse; İzlanda’nın 3.000 kilometre güneye taşındığını ve 9 parçaya bölündüğünü düşünün; işte size Azore Adaları. Aynı volkanik kökene ve yeryüzü yapısına sahipler. Sadece bu ada takımı, buz bitki örtüsü yerine tropik bir bitki örtüsüne sahip.

Lizbon’dan iki saatlik uçuş ile bu takım adalara ulaşabilirsiniz. Çoğu noktadan ulaşımı kolay olan adalar, Avrupa’nın en iyi saklı güzelliklerinden.

Fraser Adası, Avustralya


Dünyanın en büyük adası olan Fraser Adası, Büyük Set Resifi’nin bir parçası değil. Nefes kesici bir çevre ve deniz güzelliğine sahip.

Adanın bulunduğu Queensland, yıl boyu sahip olduğu ılıman iklimle biliniyor. Bu yüzden sahiller neredeyse her mevsim güneş görüyor. Tam bir Avustralya tatili geçirebileceğiniz bir ada.

Adada 4x4’ler ile gezerek merkezini keşfedebilir, ıssız bölgelerde kamp yapabilir ya da otellerde kalabilirsiniz. Avustralya’nın güzelliklerini keşfedeceğiniz bu ada, dünyanın en iyi adalarından birisi.


Kauai, Hawai


Hawai’nin en kuzeyindeki adası olan Kauai, tamamıyla doğal çevreyi incelemek isteyen, ücra köşeleri keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenek.

Hawai adalarının en az gelişmişi olan ada genelde tenha oluyor. Bu yüzden el değmemiş doğaya, sık ormanlara, beyaz ince kumlu sahillere özel erişiminiz olacak.

Kokee State Park ve Waimea Kanyonu yolları, popüler dağ yürüyüşü rotalarından. Aynı zamanda Wailua Şelaleri ve Poipu Sahili de kesinlikle görmeniz gereken adanın en iyi yerlerinden.

Phu Quoc Adası, Vietnam


Phu Quoc Adası, Tayland Körfezi'nde bulunmasına rağmen, Vietnam'ın bir adası. Dünyanın en beyaz sahillerine sahip fantastik ve tropikal bir cennet adeta. Burada palmiye ağaçlarının çevrelediği berrak suya sahip adada, lüks oteller de bulabilirsiniz.

Birkaç tane lüks otel bulunmasına rağmen, adanın çoğu henüz turizm sektörü tarafından keşfedilmemiş durumda. Bu yüzden Vietnam'daki dünyanın en güzel adalarından birisini keşfetmek ve henüz el değmemiş doğasını görmek isterseniz, henüz tatilciler tarafından zarar görmemiş adayı ziyaret etmenin tam zamanı.

Ayrıca, adanın neredeyse yarısı doğal park olarak koruma altında. Eğer macera dolu bir tatil yeri arıyorsanız, Phu Quoc en iyi seçeneklerden birisi.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler

Avrupa’da gezilecek en iyi yerler

Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder