21 Ekim 2018 Pazar

Tayland’da Gidilmesi Gereken Yerler

Asya’nın en popüler turist yerlerinden birisi olan Tayland, hayat dolu doğası ve sokaklarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Tuk-tuklar ve motorlarla dolu caddelerinde, insanlarla omuz omuza yürüyüp, baharatlı yemeklerinin tadına bakıp, kartpostal gibi sahillerinde güneşlenebileceğiniz rüya gibi bir tatil Tayland’da sizi bekliyor.

Bütün bu güzelliklerin yanı sıra nefes kesici manzaraları, Budist tapınakları, antik kalıntıları ve muhteşem sahil kenarlarını da eklersek, Tayland’ın neden bu kadar turistler tarafından tercih edildiğini anlamak zor değil.

Bu kadar seçeneğin arasında nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, işte sizin için seçtiğimiz Tayland’da gidilmesi gereken yerler listemiz.


Phuket


30’dan fazla sahili bulunan Phuket, Tayland’ın en büyük adası. Phuket sahilleri, kültürü, dalış imkanları, muhteşem yemekleri ve kutsal alanları ile çok farklı deneyimler sunuyor.

Tabi ki en çekici özellikleri güneyde ve batıda bulunan bembeyaz sahilleri ve masmavi denizi. Otel açısından da bir o kadar zengin olan Phuket’de çok iyi spa merkezleri de bulunuyor.

Patong Sahili, Kata, Karon ve Kamala en popüler ve bilindik sahilleri Phuket’in. Ancak daha az kalabalık olan huzurlu bir yer arıyorsanız, kuzeydeki sahillere giderek sessiz sahilde romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Oldukça zengin ve lezzetli olan Phuket mutfağının da tadına bakmadan, hatta yemeklerin nasıl yapıldığını öğrenmeden buradan ayrılırsanız pişman olursunuz.


Bangkok


Eğer yemek yemeyi seviyorsanız, Bangkok tam olarak aradığınız yemek cenneti olabilir. Daha önce hiçbir yerde görmediğiniz sokak lezzetlerini keşfetme fırsatı bulacağınız sokakların her köşesinde ufak bir restoran, sokak satıcısı bulabilirsiniz. Bütün sokakları saran yemek kokusu sizi sürekli acıktıracak. Bangkok’daki yemekleri yemeden Thai yemeklerini yemiş sayılmazsınız.

Ancak tabii ki Bangkok’ta sadece karnınızı doyuracak lezzetli yemekler yok. Arada dil problemi olsa da, neredeyse herkes neşeli Thai insanıyla anlaşabilir. Hiç ciddi olamayan Thai insanı gülmeye ve eğlenmeye yer arayan bir toplum.

Bangkok’ta tabi ki görülecek bir sürü yer de bulunuyor. Tapınaklar, kalabalık pazarlar, Çin Mahallesinin hareketli sokakları bunlardan sadece birkaçı.

Chiang Mai


Tayland’ın kuzeyinde bulunan bu sakin şehir, Bangkok’un daha sessiz olanı olabilir. Tayland’daki ikinci en büyük şehir olan Chiang Mai, sıcakkanlı insanlarıyla sizi evinizde hissettirecek.

Oldukça sessiz ve sakin yapısı, yapacak etkinliklerin az olduğu anlamına gelmiyor. Geniş ve renkli pazarları keşfedebilir, süslü Budist tapınaklarını ziyaret edebilirsiniz. Bu arada Chiang Mai’de 300’den fazla tapınak bulunuyor.

Chiang Mai'de kuzey Thai mutfağını keşfedebileceğiniz lezzetli restoranlar ve sokak satıcıları da bulunuyor. Kuzey Thai mutfağı, güneydeki mutfaktan oldukça farklı lezzetler sunuyor.

Railay


Eğer adrenalin ve heyecan arayan, tırmanmayı da seven birisi iseniz, Railay tam size göre bir yer. Andaman denizinin kenarında bulunan Railay’da müthiş manzaraya sahip tırmanış rotaları bulunuyor. Sadece tekne ile ulaşımın bulunduğu Railay’a Ao Nang’dan gelebilirsiniz.

Railay’de tüple yada şnorkelle dalış yaparak, su altı yaşamını da keşfedebilirsiniz. Burada, dalış yapmayı bilmeyenler için dalış kursu da bulunuyor. Eğer tırmanış yada dalış fikri sizi cezbetmedi ise, kayak kiralayarak turkuaz sularda açılıp, etraftaki adaları keşfedebilirsiniz.

Eğer tırmanmak size göre değilse üzülmeyin. Railay gün batımını seyredebileceğiniz efsane barları, güzel sahilleri ile oldukça rahatlatıcı bir atmosfere sahip. Sizi asla yüzüstü bırakmayacak bir şehir.

Tayland’da görülmesi gereken yerlerin kısa bir listesini yaptığımız yazımızı umarım beğenmişsinizdir. Bangkok ile ilgili detaylı bilgiye ve Asya’da bulunan diğer güzel tatil rotalarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bangkok en iyi yerler

Chiang Mai en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder