13 Ekim 2018 Cumartesi

Avrupa’nın En İyi Kültür Gezileri

Avrupa, sanat ve kültür açısından dünyanın en iyi yerlerinden birisi ve kıtanın geniş tarihi oldukça geniş ve çeşitli bir kültürel deneyim oluşturmuş.

Avrupa’yı bir sonraki ziyaretinizde müzelerde, galerilerde, müzik bölgelerinde ve etkinliklerde zaman geçirin. Eğer Avrupa’ya gittiğinizde aşağıda sıraladığımız şehirlere uğrayacaksanız, hayal kırıklığına uğramayacaksınız. İşte Avrupa’nın en iyi kültür gezileri.


Tarihi Mimari ve Modern Sanat - Zürih


İsviçre, kesinlikle ziyaret edilmesi inanılmaz bir ülke ve Zürih ise su üstünde büyüleyici bir şehir. Zürih çok bol miktarda tarihi mimariye ek olarak, antik ve modern sanat çeşitlerine de sahip bir kent.

Zürih’e uğrarsanız Gmurzynska Galerisi'ni kesinlikle gezin; burası, dünyanın önde gelen çağdaş ve modern sanat eserlerinin sergilendiği galerilerinden birisi. Zürih dünyanın en büyük açık hava partisine de ev sahipliği yapıyor, Sokak Gösterisi isimli etkinliğe her sene 1 milyon civarında ziyaretçi katılıyor.

Barok ve Kübizm Eserleri - Barselona


Picasso’nun sanat eserleri ya da Antoni Gaudi’nin mimarisi görülecekler listenizde zaten olması gereken şeyler iken, Katalonya’da Barselona yakınlarında bulunan Ulusal Sanat Müzesi'ni de listenize eklemelisiniz. Eğer romantik, Gotik ve Barok eserleri seviyorsanız, buraya bayılacaksınız.

Hazır bölgedeyken yeni ve ün kazanmaya başlamış galerileri de ziyaret edin. Barselona aynı zamanda çok ünlü müzik mekanlarına da sahip. En iyi kulübü olan Razzmatazz, elektronik, alternatif ve underground müzik sunuyor misafirlerine.

Funk ve reggae seviyorsanız Jamboree’ye bir uğramalısınız. Sala Apolo’nun ise iki katı var ve bir katta hip-hop, diğer katta tekno müzik çalıyor.

Flamenko Dansı - Sevilla   


Flamenko İspanya’nın en ünlü dans ve müzik türü. Sevilla ise bu yüzlerce yıllık geleneği izlemenin ve öğrenmenin en iyi yeri.

Sevilla’daki Flamenko kulüpleri oldukça samimi ve yoğun, çünkü dansın kendisi oldukça tutkulu bir dans ve öğrenmesi de oldukça keyifli. Sevilla’nın en eski Tablao’su (Flamenko’nun yapıldığı yer) Los Gallos Tablao Flamenko. Burası geleneksel mimarisi korunarak restore edilmiş, otantik bir ev.

Flamenko gecesi genelde bolca sangria ve çeşitli kokteyller içerir. Eve ya da otelinize dönerken taksinin hazır olduğundan emin olun.

Şarap Mahzenleri - Bordo


Şarap denince akla ilk Fransa gelir, çünkü burada son derece kaliteli şarap mahzenleri ve üzüm bağları bulunur. Bordo ise dünyanın en iyi şaraplarına sahip bir şehir.

Şarap sevenlerin odak noktası olan şehir, şarap üretim tarihinde, inanılmaz mimari ve manzaralar ile ün kazanmış. Bu bölge 2017’nin ziyaret edilmesi gereken şehri seçildi. Fransa’nın en büyük ve en iyi şarap bölgesinin ortasında bulunuyor ve bu bölgede her bağ bozumunda 900 milyon şişe şarap üretiliyor ve 7 binden fazla şato bulunuyor. Kuşkusuz ki dünyanın en ünlü şarap bölgesi olan bölge, her çeşit kırmızı şarap türünü sunuyor ziyaretçilerine.

Amsterdam


Amsterdam bir bisikletler, kanallar ve bahar çiçekleri şehri. Yerel pazarları ziyaret edin, bisiklet turu atın, şehri kanal turuyla keşfedin ya da Negen Sokağı'ndan ilginç eşya ve hediyeler alın.

Amsterdam Müzesi 350 yıllık ağaçtan yapılma Golyat heykelini sergiliyor. Burada Flemenk ustaların eserlerini ve modern sanat çalışmalarını görebilirsiniz. Avrupa’nın belki de en büyüleyici müzik mekanlarından birisi olan Paradiso, çok güzel boyalı camları ve iki tane balkonu olan eski bir kilisede bulunuyor.

Amsterdam’a özel bir kültür ya da sanat başlığı atamadık, çünkü burada her çeşit kültür ve sanatı bulabilirsiniz.


Prag’da Eski Dünya Yeniyle Buluşuyor


Prag, çok ilginç mimarisi ile dünyanın en büyük tarihi merkezlerinden birisi. Prag Kalesi dünyanın en büyük kalelerinden birisi ve tarihi 19. yüzyıla uzanıyor.

Mimari tutkunları, orta çağdan kalma Powder Kulesi'ne ve Eyfel Kulesi'ne esin kaynağı olan Petrin View Kulesine bayılacaklar. Ulusal Galeri’yi ziyaret edip klasik ve modern sanat eserlerini görün. Konu gece hayatı ve müzik mekanlarına geldi mi Prag, retro müzik kulüpleri ve elektronik dans kulüpleri ile dolu.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder