13 Ekim 2018 Cumartesi

Singapur’da Gidilmesi Gereken Yerler

Singapur Asya’da ilk akla gelen tatil ülkelerinden birisi olmasa da, birazcık araştırırsanız Singapur’da yapacak bir çok güzel etkinlik ve görecek bir çok güzel yer bulabilirsiniz.

1965’de İngiliz sömürgesinden kurtulan Singapur’un başkenti aynı isimli Singapur, şu an dünyanın ticaret ve bankacılık merkezlerinden birisi. Bu yüzden diğer güneydoğu Asya şehirlerine göre oldukça pahalı bir şehir. Birçok farklı kültürün, mutfağın ve mimari yapının bir araya geldiği ülke de, sömürge mimarisine ya da modern mimariye sahip binalar bulunuyor.

Singapur’daki maceranıza ister çok güzel fotoğraf çekebileceğiniz, mekanlarda başlayın, isterseniz Singapur’un garip ama bir o kadar da lezzetli yemeklerini deneyerek başlayabilirsiniz.

Sizler için seçtiğimiz Asya'nın en güzel ülkelerinden birisi olan Singapur'da gidilmesi gereken yerler listemiz.


Sömürge Bölgesi


Sömürge bölgesi geçmişin ve günümüzün bir araya geldiği, sömürge geçmişinin ve modern yaşamın bir arada olduğu bir bölge.

Singapur’un en önemli turist yerlerinden Eski Parlemento Binası, Eski Yargıtay Binası ve Viktoria Konser ve Tiyatro Salonu’nu burada gezebilirsiniz.

Hazır bu bölgeye gelmişken, Singapur Sanat Müzesi'ni ve Singapur Ulusal Müzesi'ni de ziyaret etmeden ayrılmayın. İyice Singapur kültürünü öğrendikten sonra, yakınlardaki güzel restoran ve barlarda vakit geçirmeyi de unutmayın.

Çin Mahallesi


Biraz renk ve hareketlilik arıyorsanız, Çin Mahallesi tam aradığınız bir yer. Sokaklar aromatik tütsü ve geleneksel yemek kokuları ile dolu, kırmızı ve sarı renkleri şehre hayat katıyor adeta.

Singapur’un tam anlamıyla mirasını temsil eden Çin Mahallesi, kültürle iç içe geçmeniz için en ideal yer. Bu bölgede görmeniz gereken yerlerden birisi, Sri Mariamman Tapınağı. Bu tapınak detaylı mimarisi ile Singapur’un en eski tapınaklarından birisi ve şu an ulusal anıt olarak turistlere kapıları açık.

Diğer bir görülmesi gereken yer de Buda Diş Kutsal Emaneti Tapınağı. Bu tapınak şu an müzeye dönüştürülmüş ve Singapur’un dini mirasına ev sahipliği yapıyor.

Eğer birazcık alışveriş yapmak, hatıra olarak ya da hediye olarak bir şeyler almayı istiyorsanız, Singapur’daki bunun için en iyi yerlerden birisi Çin Mahallesi Pazarı.


Küçük Hindistan


Neredeyse Çin Mahallesi kadar hareketli olan Küçük Hindistan renk ve heyecan dolu bir bölge. Burada tadacak, yapacak ve görecek bir dolu şey bulunuyor.

Güney Hindistan’ın enfes tatlarını denemek için sokaktaki kokuları takip etmeniz yeterli. Özellikle Roti ve Teh Tarik gibi bilinen çayları denemeniz gerekli.

Sentosa Adası


Sentosa adası yerliler tarafından tercih edilen bir sahil bölgesi. Birçok sahilin ve parkın bulunduğu ada, Singapur’un diğer yerlerinden oldukça farklı.

Universal Studios ya da Adventure Cove Su Parkı gibi bir çok tema parkı bulunuyor Sentosa Adası'nda. Eğer yoğun zamanlarda oradaysanız, çok ilginç parklarda doyasıya eğlenebilirsiniz.

Skyline Luge’daki manzara ve heyecanı kesinlikle görmelisiniz. Dik platformdan hızlı bir şekilde aşağı kayıp sonrasında yavaşlayarak gökyüzünde gezinerek müthiş manzaranın tadını çıkaracaksınız. Eğer yükseklik korkunuz varsa, bunu denemenizi önermeyiz.

Kusu Adası


Kusu Adası çok gizemli bir ada. Bir efsaneye göre ada devasa bir kaplumbağaymış eskiden, orada gemi kazası geçiren insanları kurtarmak için bir adaya dönüştürmüş kendisini.

Efsane gerçek olsa da olmasa da, Singapur’un en sakin ve sessiz bölgelerinden birisi olan Kusu Adası, şehrin gürültüsü ve kalabalığından kaçmak için ideal bir yer. Buradaki tapınakları keşfedin, eşsiz lagünlerde yüzün ya da sahillerinde rahatlayın.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder