21 Ekim 2018 Pazar

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken Şehirler

Dünya mucizelerle dolu, bu mucizeleri görmek ve keşfetmek istiyorsanız, işte sizin için seçtiğimiz her gezginin gidip görmesi gereken şehirler listemiz.

Viyana


Avusturya’nın başkenti olan Viyana, ülkenin doğusunda yer alıyor. Avrupa’da barok sanatı ve mimarisi, müzikal ve entelektüel mirası ile bilinen Viyana’da yaklaşık 2 milyon kişi yaşıyor. Viyana’nın en popüler görülmesi gereken yerleri Schonbrunn Sarayı, St. Stephen Katedrali ve bir saray kompleksi olan Hofburg.


Paris


Kültürü, sanatı, mutfağı ve modası ile ünlü Fransa’nın başkenti Paris, ülkenin kuzeyinde bulunuyor. “Aşk Şehri” olarak bilinen Paris’in her türlü misafiri için sunacağı bir şey var. Tabii ki Paris’in en bilinen turistik yeri Eyfel Kulesi, sonrasında Louvre Müzesi ve Arc de Triomphe. Lüks otellerde konaklayarak, Avrupa’nın en gösterişli şehirlerinden birinin keyfini çıkarın.

Roma


İtalya'nın başkenti Roma, ülkenin batısında bulunuyor. Mimari, sanat ve tarihi kalıntılarla dolu Roma, moda evleri ve tasarımcı butikleri ile bütün dünyada tanınıyor. Eğer kültürlenmek istiyorsanız Vatikan'a, tarih görmek istiyorsanız Kolezyuma ve dilek dileyecekseniz Trevi Çeşmesi'ne gidebilirsiniz.

Londra


İngiltere’nin başkenti olan Londra, ülkenin güneydoğusunda bulunuyor ve kesinlikle ölmeden önce görmeniz gereken bir şehir. Roma zamanına kadar uzanan tarihi ile Londra, kraliyet ailesi de dahil olmak üzere 9 milyonluk bir popülasyona sahip. Big Ben, London Eye ve Buckingham Sarayı gibi dünyanın en ünlü turist atraksiyonlarından bazıları burada bulunuyor. Ayrıca Londra’nın sokak sanatları da dünyaca ünlü.

Floransa


Floransa, İtalya’nın bir bölgesi olan Toscana’nın başkenti ve ülkenin batısında bulunuyor. Floransa Rönesans dönemi sanati ve mimarisi ile ünlü. Dünyaca ünlü Floransa Katedrali ve Palazzo Vecchio, Uffizi Galerisi buranın kesinlikle görülmesi gereken diğer turistik noktaları.


Venedik


İtalya’nın Veneto bölgesinin başkenti olan Venedik, ülkenin kuzeyinde yer alıyor ve Adriyatik Denizi'nde bulunan 100 küçük adanın üzerine kurulu. Rönesans ve Gotik mimari ile dolu olan Venedikte yol bulmak çok zor. Genelde kanalların içinden botlar ve gondollar ile ulaşım sağlanıyor. Venedik’in görülmesi gereken yerleri ise, Piazza San Marc, Saint Marc Bazilikası ve Rialto Köprüsü. Kesinlikle büyüleyici bir şehir.

Oxford


Dünyanın en prestijli üniversitelerinden birisine sahip olan Oxford, Birleşik Krallık'ın en ünlü şehirlerinden birisi. 11. yüzyıla kadar dayanan tarihi ile eski mimari, etkileyici manzara ve lezzetli yemeklerle dolu bir şehir. Doğal Tarih Müzesi, Oxford Botanik Bahçesi ve tabi ki Oxford Üniversitesi buranın görülmesi gereken yerleri.

Rio de Janeiro


Brezilya’nın başkenti olmasa da, Rio de Janeiro kültürü, tarzı ve eğlencesi ile en güzel şehirlerinden birisi. Bu canlı ve hareketli şehir, mimarisi, dağ zirvelerindeki ormanları ve altın kumlu sahilleri ile ünlü. Rio’nun en iyi yerlerinden birkaç tanesi; İsa Heykeli, Copcabana ve Şeker Tepesi.


Havana


Küba’nın başkenti Havana, 16. yüzyıl İspanyol koloni mimarisi ile göz alıcı bir şehir. Müzik, dans, klasik amerikan arabaları, lezzetli yemek ve kokteyller ile dolu bir şehir Havana. Devrim Müzesi, Morro Kalesi ve Eski Havana buranın görülmesi gereken yerlerinden birkaç tanesi. Dünyada bir eşi daha bulunmayan Havana, kesinlikle ölmeden önce görmeniz gereken yerler listenizde bulunmalı.

Amsterdam


Amsterdam Hollanda’nın başkenti. Sanatsal kalıntıları, kanalları ve bisiklet ulaşımı ile ünlü bir şehir. Amsterdam’da bisikleti ile tur atmak herkesin ölmeden önce yapması gereken bir şey. Bütün şehir tarih ve kültür dolu. Amsterdam’ın görülmesi gereken yerlerinden bazıları; Van Gogh Müzesi, Anne Frank Evi ve Rijks Müzesi. Avrupa'nın diğer başkentlerine oranla küçük bir şehir olmasına rağmen, Amsterdam’da yapacak ve görecek birçok şey bulunuyor. Ölmeden önce görmeniz gereken yerler listemize girmeyi kesinlikle hak ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder