21 Ekim 2018 Pazar

Sri Lanka’da Gidilmesi Gereken Yerler

Marco Polo tarafından “Dünyanın en güzel adası” olarak adlandırılmış Sri Lanka, dünyanın uluslararası turizm merkezi haline son yıllarda gelmiş bir ülke.

Ülkedeki iç savaş yüzünden bölünmüş ve parçalanmış olan ülke, bu sebeple pek de turist noktası değildi. Neyse ki iç savaş sonrasında turistler, artık bu Asya’nın değerli adasının doğal güzelliklerini keşfedebiliyorlar.

Sri Lanka tarihi, kültürü ve geniş doğal çevresi ile aklınızı başınızdan alacak ve asla unutamayacağınız deneyimler yaşatacak size. İşte bu güzel ada ülkesini keşfedebilmeniz için Sri Lanka’da gidilmesi gereken yerler.


Colombo


Genellikle Sri Lanka’ya varış ve ayrılış yeri olan Colombo, diğer yerleri hemen görebilmek için atlanılmaması gereken bir yer.

Tarihi dokusu ve kozmopolitan tarzı ile oldukça çekici olan şehirde, bir çok modern restoran, mağaza ve galeri bulunuyor. Bunların yanı sıra antik tapınaklar ve büyüleyici mimari yapılar da Colombo’da görmeniz gereken şeylerden sadece bazıları.

Eğer gittiğiniz yerlerin kültürlerini öğrenmeyi seviyorsanız, Colombo Ulusal Müzesi’nde bulunan tarihi eserler ve tarihi sanat eserleri ile Sri Lanka kültürünü keşfedebilirsiniz. Gangarama Vihara Tapınağı ise taş oymaları ve detaylı pirinç işçiliği ile görülmesi gereken bir tapınak.

Partilemeyi sevenler de sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden partilerde eğlenebilir. Şehri iyice gezdikten sonra bu partiler için de enerjinizi saklayın.

Kandy


Yeşil tepeler ve dağlarla çevrili Kandy, sizi gerçeklikten uzaklaştıracak. Serin havası, Sri Lanka’nın yapış yapış ve boğucu havasından sonra adeta bir cennet gibi hissettirecek. Bu temiz havaya sahip olmasının sebebi, Kandy’nin yüksek rakımlı olması.

Sri Lanka’nın kültür başkenti olarak da bilinen Kandy, ülkenin en fazla tarihi tapınağı ve kutsal alanı bulunan yeri. Şehrin hemen dışında İngiliz Koloni döneminden kalma Thomas Hill’deki büyük çay tarlalarını da ziyaret etmelisiniz.

Sigiriya


Sigiriya tam bir doğa harikası ve kesinlikle görmeniz gereken bir yer. Yeşil bitki örtüsünün içinden bir anda yükselen bir kayalık tepe olan Sigiriya, düz olan tepesinde antik bir medeniyetin kalıntılarını barındırıyor.

Sigiriya’nın asıl güzelliğini görebilmek için dik duvarlarında bulunan oldukça dik merdivenlerden çıkarak tepeye ulaşmalısınız. Tepeye çıkan yolda bir kaç tane olağanüstü fresk ve kayaya oyulmuş iri aslan pençeleri göreceksiniz. Çevresinde ki su bahçeleri, mağara tapınakları, nilüfer çiçekleri ile kaplı göletlerden oluşan doğayla, Sri Lanka’nın tam anlamıyla “Rock-Star” ı Sigiriya.


Galle


Galle UNESCO Dünya Mirası Alanı seçilmiş, inanılmaz güzel bir eski ticaret limanı bulunan bir şehir. Hollanda koloni binaları, antik cami ve kiliselerin, büyük malikanelerin ve müzelerin bulunduğu şehri, yürüyerek keşfetmek çok keyifli.

1663’ün başlarında Hollandalılar tarafından inşa edilen, şehrin merkezinde bulunan Galle kalesinin 3 tarafı denizlerle çevrili.  Asya’nın kalan son deniz kalesi, aradığınız huzurlu deniz manzarasını size sunuyor. Ağırlıklı olarak turizm için kullanılsa da, kalenin içerisinde mahkemeler, okullar ve ofisler de bulunuyor.

Galle Uluslararası Stadyumuna ve Meryem Ana Katedraline uğramayı da unutmayın.

Çoğu gezginin aklını başından alan Galle, Sri Lanka’nın güneyinde bulunan bir mücevher adeta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder