21 Ekim 2018 Pazar

Avrupa’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler

Müthiş bir tatil için Avrupa’yı boydan boya gezmek gerekli. Bir sürü tarihi alan ve renkli manzaralara sahip kıta, gezginler için birçok farklı konaklama seçenekleri de sunuyor.

İşte sizler için Avrupa’da bu sene görmeniz gereken yerleri listeledik.

Polonya


Wroclaw, bu sene toplam 41 bin oy ile, 2018’de Avrupa’nın en iyi tatil yeri seçildi. Bu güzel şehre “Polak Venedik” de deniyor, çünkü aynı Venedik gibi kanallarla dolu ve 12 mükemmel adayı birbirine bağlayan 120’den fazla köprü bulunuyor.

Wroclaw’ın çekiciliği aklınıza başınızdan alacak seviyede, “Rynek” pazar alanı, 2 Belediye Sarayı, Çiçek Pazarı, Tuz Pazarı Meydanı, güzel Wroclaw Üniversitesi, Botanik Bahçeler burada ziyaret etmeniz gereken yerlerden sadece birkaç tanesi.

Gezerken gözünüzü dört açın, çünkü Wroclaw sembolik cücelerle dolu. Hepsi birbirinden farklı olan cücelerin tümünü bulmaya çalışın. Şu anda, şehrin her yerinde yaklaşık 350 tane bulunuyor ve her sene yenileri ekleniyor. Wroclaw da isterseniz bot/gemi ile ya da elektrikli araçla şehir turu yaparak gezebilirsiniz.

İrlanda


İrlanda, yem yeşil renkli tepelerle, tarihi kalelerle dolu olan bir ülke ve kaçamak yapmak için inanılmaz bir yer. Dublin’de Guinnes Fabrikası’nda tur atabilir ve bu müthiş biradan tadabilirsiniz.

Eğer golf seven birisi iseniz, kendinizi geliştirebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir kaç tane müthiş golf sahası da bulunuyor.

İzlanda


İzlanda, adeta bir inci içinde bulunuyor doğada. Aynı zamanda Avrupa’nın da en az nüfus yoğunluğuna sahip ülkesi. Başkent Reykjavik büyüleyici gece hayatına ve manzaraya sahip bir şehir. Buradan kaçarak 1500 kilometre uzunluğundaki, bütün sahil şeridini dolaşan Çember Yolunu keşfedebilirsiniz.

Gayzerler, volkanlar, buzullar, elmas renkli buz göller, şelaleler ve sahilleri görmek için yolculuğunuz boyunca ara sıra mola vermeyi unutmayın. Aynı zamanda ülkenin her yerinde bulabileceğiniz Viking kalıntılarını keşfedebilir ve ülke etrafında gemi ile gezebilirsiniz. İzlanda, egzotik kuş ve vahşi yaşam açısından da oldukça zengin bir ülke.

İtalya


İtalya Avrupa’nın incilerinden birisi. Tarihi son teknoloji modern yaşam ile birleştirmiş bir ülke. Yemekleri müthiş, bölgeden bölgeye değişen ev yapımı şarapları harika. İtalya, aynı zamanda efsane bir yemek sonrası ayaklarınızı uzatarak dinlenebileceğiniz, dünyanın en iyi villalarına da sahip.

Roma’yı ziyaret ederek, binlerce yıldır ayakta duran ünlü Kolezyum’u görebilirsiniz. Vatikan şehrini ziyaret ederek zenginliğe tanık olabilir ve Michelangelo’nun incisi Sistine Şapeli'ni ziyaret edebilirsiniz.

Floransa’da Rönesans dönemi ustalarının şaheserlerini görebilir ve sanat dolu şehirde üretilen son moda kıyafetlerden alabilirsiniz. Venedik’e uğrayarak kanallar içinden, yanlarındaki büyüleyici evler ve binaların arasından gondollar ile gezebilirsiniz.

Hırvatistan


Tarih ve doğa severlerin gezmekten ve görmekten çok keyif alacağı bir yer Hırvatistan. Adriyatik Denizi'nin kıyısında bulunan ve büyüleyici duvarlarla çevrili Dubrovnik ise kesinlikle görülmesi gereken bir şehir.

Hırvatistan’da toplam 7 tane UNESCO Dünya Mirası Alanı seçilmiş yer bulunuyor; bunlardan en güzeli ise Plitvice Gölleri Ulusal Parkı. Ayrıca ülkenin her yerinde Barok, Rönesans ve Roma döneminden mimari yapıları bulabilirsiniz.  Doğa severler için ise keşfetmelerini bekleyen 1000’den fazla ada bulunuyor, Avrupa’nın en iyi 10 sahilinden birisi seçilen Susak adasındaki Spiaza Sahili de burada bulunuyor.

Büyük adaları gezmek için gemi turuna katılabilir ya da feribotla adaya geçebilirsiniz. Hırvatistan’da geçireceğiniz vakit içerisinde kesinlikle ömür boyu unutamayacağınız deneyimler yaşayacaksınız.

Hollanda


Hollanda laleler ve değirmenler şehri olarak biliniyor ve yer yapısı dümdüz olduğu için yürüyerek ya da bisikletle gezmek için mükemmel bir yer. Red Light bölgesine bir göz atmak için uğrayın ve Van Gogh Müzesi'ni ziyaret edip efsane ressamın mirasını görmeyi sakın unutmayın.

Barış ve adalet şehri olarak bilinen ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı ile Parlamentonun bulunduğu Hague şehrini de kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder