21 Ekim 2018 Pazar

Kaliforniya’nın En İyi Sahilleri

Kaliforniya Amerika’nın en iyi sahillerine sahip eyaleti. Çeşitli vahşi yaşamı, atmosferi ve her bir eşsiz kıyı bölgesi ile, her açıdan eşsiz bir eyalet.

Yerli yada turist olun, bu deniz kenarı cennetinde size göre bir macera bulabilirsiniz. Sizler için Batı Kıyısındaki en güzel sahillerden bir kaçını listeledik. Umarız “Altın Eyaleti” ziyaret ederken sizlere yardımcı olabiliriz.


Half Moon Körfezi


San Francisco’nun bir saat güneyinde bulunan Half Moon Körfezi, birçok doğal güzelliğe sahip çekici ve huzurlu bir kasaba. Half Moon Körfezi Sahili ise kesinlikle görmeniz gereken en iyi sahillerden. Burayı ziyaret etmek için hiç çaba sarf etmenize de gerek yok. Buradaki turlar ile büyüleyici manzaranın keyfini zahmetsiz bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Bu sahil kamp ve sörf içinde çok ideal bir yer, eğer böyle aktiviteler ile ilgileniyorsanız. Mavericks sahili ise diğer bir güzel sahil. Burada sörf yaparak dalgaları yakalayabilir yada kıyıda kalmak isterseniz gün batımını seyredebilirsiniz. Eğer sörf yapmayı bilmiyorsanız, burada sörf dersi bile alabilirsiniz.

Özellikle aileniz ile seyahat ediyorsanız, Okyanuz Gri Balinası’nı izleme turunu kesinlikle kaçırmamalısınız. Bu eğitici tur size yıllarca hatırlayacağınız inanılmaz fotoğraf ve anılar bırakacak.

Julia Pfeiffer Burns Parkı


Tüm Big Sur bölgesini bir hafta sonunda görmek mümkün olmasa da, yanlış bir ulusal parka yada sahile gitmeniz imkansız. Eğer kısa bir vaktiniz varsa, bizim önerimiz Julia Pfeiffer Burns Ulusal Parkını ziyaret etmelisiniz.

Denizin arkasından batan güneşi izlemek bile burayı ziyaret etmek için yeterli bir sebep. Bölgede çok tanınan bir öncünün adının verildiği bu yerel cennet, ziyaretçilerin dağ yürüyüşü yapabileceği ve Big Sur’un güzelliklerinin tadını çıkarabileceği bir yer.

Buraya gelmişken, etkileyici McWay Şelalesini görmeden ayrılmayın. Şelaleyi sahilden çok kısa bir mesafe yürüyerek görebilirsiniz ve buradaki seyir tepesinden büyüleyici şelale ile birlikte unutulmaz okyanus manzarasını birlikte görebilirsiniz. Bu ulusal park büyüleyici manzarası ve inanılmaz vahşi doğası ile görmeniz gereken en iyi yerlerden.


Pismo Sahili


Big Sur’un hemen güneyinde bulunan Pismo Sahili şehirden kaçmak isteyenler için ideal bir yer. Pasifik okyanusun güzel manzarasının yanı sıra, Pismo sahili birçok şarap mahzenine, parka su sporu alanına ev sahipliği yapıyor.

Kasabanın en eşsiz turist noktalarından birisi kesinlikle Hükümdar Kelebek Korusu. Burada ekimin sonlarından şubatın sonlarına kadar parkta yüzlerce kelebeği görmek mümkün. Kelebeklerin yanı sıra, etkileyici kum tepeleri bir çok farklı vahşi yaşama ve bitkiye ev sahipliği yapıyor. Audubon bülbülü, kırmızı kuyruklu şahin gibi bir çok nadir hayvanı burada görebilirsiniz.

Özellikle motor yada ATV kiralama şansınız olursa, bu inanılmaz kum tepelerinin hepsini gezebilirsiniz. Margo Dodd Parkı da gün batımını yada dalgaları izleyebileceğiniz diğer bir güzel yer. Eğer hava sıcaksa, parkın kenarında bulunan çadırların gölgesinde dinlenebilirsiniz.

Ayrılmadan önce şehir merkezinin yakınlarındaki güzel Pismo İskelesinden yürüyerek, etkileyici okyanus manzarasını görebilirsiniz.


Kanal Adaları Ulusal Parkı


Kanal Adaları Ulusal Parkı 5 tane el değmemiş adadan oluşuyor ve adaların su ortamı doğal kaynaklarını ve güzelliklerini korumalarını sağlıyor. Birçok eşsiz canlı, bitki ve arkeolojik alanlar Kanal Adaları Ulusal Parkı’nda bulunuyor.

Adalara sadece uçak yada gemiyle ulaşılabildiği için, 5 adayı ziyaret etmek bile oldukça eğlenceli. Oraya vardığınızda ise, onları keşfetmenin en iyi yolu kano ile gezmek.

Eğer adaya gemi yolu ile gelecekseniz, Kaliforniya'da 3 tane eyalet bulunuyor adaya ulaşabileceğiniz, bunlar Ventura, Los Angeles ve Santa Barbara. Eğer gemi yolunu seçerseniz, adalara yola çıkmadan önce buralarda vakit geçirmek isteyeceksiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder