28 Ekim 2018 Pazar

İskoçya Gezi Rehberi

İskoçya, dünyadaki ender ülkelerden biri olup, aylarca seyahat edebileceğiniz çok çeşitli manzaralar ve aylarca gezseniz de her şeyini göremeyeceğiniz bir ülke.

Kuzeydeki yaylalardan, inişli çıkışlı tepelere, engebeli kıyılara ve göz kamaştırıcı localardan, İngiltere'nin ortaçağ kalelerine ve malikanelere ev sahipliği yapan İskoçya'nın dünyanın en güzel ve tarihsel olarak büyüleyici ülkelerinden biri olduğu kesin.

İskoçya hakkında farklı bir ortaçağ büyüsü var, burada her yaştan ve türden gezginin ilgisini çekebilecek, ister lüks bir deneyim arayanlar olsun yada sırt çantası gezginleri olsun, her bütçeye uygun etkinlikler var.

İskoçya’ya standart tren ve uçak seferleri bulunuyor, bu yüzden ulaşım ve seyahat planlama oldukça kolay.

Eğer seyahatinizi tren ile yapmayı düşünüyorsanız TransPennine Express’i öneriyoruz, bu şirket diğerleri gibi tren biletini rezervasyon için ücret almıyor.


Kuzey İskoçya


İskoçya'nın en muhteşem manzarası için yaz aylarında Ben Nevis'e gitmelisiniz. Tırmanış Ben Macdui gibi etkileyici bir şekilde, Cairngorm Ulusal Park’ında kolayca yapılabilir.

Bu bölge Kuzey İskoçya’nın merkezinde yer alır ve eğer Kuzey İskoçya’yı ziyaret etmediyseniz, İskoçya’yı ziyaret etmiş sayılmazsınız.

İskoçya'nın fotoğraflarının çoğu bu bölgeden geliyor - klanlar, tartan kilimler, viski, gaydalar ve tüm alan, yürüyüşçüler, dağ bisikletçileri ve denizciler için “macera oyun alanı” olarak tanımlanıyor, ancak romantik ve güzel manzara belki daha az enerjik olanları da cezbetmek için yeterli!

İskoçya’nın Ziyaret Edilmesi Gereken Gölleri


Yüzlerce İskoç gölü olmasına rağmen, içlerinden en ünlüsü ve en çok ziyaret edileni Ness Gölü. Buraya İngiltere’nin kuzeyine doğru giderseniz direkt olarak ulaşabilirsiniz.

Loch Ness Canavarının doğduğu yer olan göle gelen misafirler, dünyanın tarif edilmesi en zor canlısı olan “Nessie”’nin ünlü heykelinin fotoğrafını çekebilirler.

Morar Gölü ve Assynt Gölü de Ness Gölü kadar etkileyici göller, ama turist kalabalığından kaçınmanız gerekiyor güzelliklerinin keyfini rahatça çıkarabilmek için. Birleşik Krallığının en yüksek zirvesi olan Ben Nevis zirvesinden bütün gölleri görebilirsiniz.

Gözlerden Uzak Yerler


Gözlerden uzak bir yerlere mi gitmek istiyorsunuz? Direk göllere gitmek yerine, Spey Vadisindeki manzaralı Viski Yolunu tercih edebilirsiniz.

Yol boyunca manzara gerçekten çok güzel ve bu yoldaki tarihleri 19.yüzyıla kadar uzanan viski imalathaneleri (Chivas ve Glenfiddich) hala çalışır durumda. Yolun sonunda Loch Ness’e vararak, canavarı keşfetmenin en iyi yolu gibi gözükse de, alkollü araba kullanmamaya dikkat edin.

Anıtlar ve Şehirler


Edinburgh ve Glasgow gibi dinamik şehirler İskoçya'daki iki ana merkez ve her iki şehire tren ile yolculuk yaparak gelebilir yada şehirden tren ile gidebilirsiniz.

Her ikisi de canlı ve hareketli modern şehirler. Glasgow ve Edinburg 20. yüzyılın başlarında inşa edilmiş mimari ve binalardan oluşuyorlar. Ortaçağ kaleleri, anıtları ve malikaneleri olan iki şehir Arnavut cepheleriyle dünyanın en romantik kenti Paris'in benzerlerinden çok daha romantik iki şehir.

Bölgeye bağlı olarak en dikkat çeken ulusal anıtlar ve kaleler arasında Tantallon Kalesi, Hopetoun Evi, Floors Kalesi, Mellerstain Evi, Traquair Evi, Abbotsfod Evi, Campbell Kalesi, Doune Kalesi, Glamis , Dunottar Kalesi, Balmoral ve tabii ki Edinburgh Kalesi'ni içeren Dee Valley kaleleri bulunuyor.


İskoçya’yı Ne Zaman Ziyaret Etmeli


İskoçya'yı ziyaret etmek için en uygun zaman mı? Yanlış bir zaman yok - İskoçya’nın ana çekicilikleri olan kültür ve tarih mevsimlik şeyler değiller.

İlkbahar ve Sonbahar açık hava etkinlikleri için harika bir zaman ve bu mevsimlerde kırsalın altın ve kahverengi renkleri gerçekten çok güzel. Yaz ve Kış aylarında fantastik festivaller var ve kesinlikle yılbaşını Edinburgh'daki Hogmanay Sokak Festivali'nde kutlamayı bir düşünmelisiniz.

Oda ve Kahvaltı türü konaklama ülke genelinde bulunabiliyor. Bu yüzden ziyaretçiler asla makul bir konaklama bulmakta herhangi bir sorun yaşamıyorlar. Ayrıca hosteller Avrupa'nın en yüksek kaliteli hostelleri ve ülkenin her yerinde bulunuyorlar.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder