6 Ekim 2018 Cumartesi

Ölmeden Önce Afrika’da Görmeniz Gereken Vahşi Yaşam Parkları

Afrika dendiği zaman akla hemen vahşi yaşam gelir. Adını bile duymadığınız garip hayvanlar, ya da aşina olduğunuz yırtıcılar, Afrika çok çeşitli bir doğal yaşama ev sahipliği yapıyor. Bu büyük kıta boşu boşuna safarileri ile ünlü değil. Bu güzel kıta aynı zamanda, beş büyük olarak bilinen Afrika Fili, Afrika Aslanı, Siyah Gergedan, Afrika Leoparı ve Bufalo beşlisinin ana vatanı.

Afrika'nın safari ile en ünlü ülkeleri; Tanzanya, Kenya, Botswana, Namibya ve Güney Afrika. İşte size bu güzel yerlerden seçtiğimiz, Afrika'nın ölmeden önce görmeniz gereken en iyi vahşi yaşam parkları.

Kruger Ulusal Parkı - Güney Afrika


Afrika'nın en ünlü safari yerlerinden birisi olan Kruger Ulusal Parkı, dünyanın en geniş vahşi yaşam parkı olarak da biliniyor. Yabani bitki örtüsünün arkasında, çok çeşitli vahşi yaşama ev sahipliği yapıyor.

145 memeli ve 500 kuş türünden fazla türe sahip Kruger Ulusal Parkı. Afrika'nın 5 büyüğünü de görebileceğiniz Kruger’da, timsah, hipopotam, antilop ve zürafa gibi hayvanları da görebilirsiniz.

Masai Mara Ulusal Koruma Alanı - Kenya


Masai Mara Ulusal Koruma Alanı dünyanın en güzel vahşi yaşam parkı olarak anılıyor. Tam bir safari yeri olan parkta, geniş savanlar vahşi hayvanlarla dolu.

Bu efsane vahşi yaşamı koruma alanı, her sene Büyük Göçe ev sahipliği de yapıyor. Her sene milyonlarca zebra, afrika antilobu, gazel daha yeşil bir çevreye buradan geçiş yapıyor. Aynı zamanda parkta, aslanlar, çitalar, leoparlar ve çakallar gibi yırtıcı türler de bulunuyor.

Masai Mara Koruma Alanının bir diğer özelliği ise açık kırmızı kıyafetleri ile görebileceğiniz yerli Maasai kabilesi.

Serengeti Ulusal Parkı - Tanzanya


Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Serengeti Ulusal Parkı, klasik bir safari deneyimi sunuyor ziyaretçilerine. Dünyadaki en büyük memeli popülasyonuna sahip parklardan birisi Serengeti Ulusal Parkı.

Her sene gerçekleşen Afrika Antilobu göçü, parkın en çok ilgi çeken özelliklerinden birisi. Aralıktan Temmuz ayına kadar geniş gruplar halinde hayvanların göç ettiğini görebilirsiniz.

Afrika’nın 5 büyüğü de parka kolayca görülebilir. Aslanlar bütün ihtişamı ile parkta sürüler halinde dolaşıyorlar. Serengeti Ulusal Parkı ziyaretçilerine eşsiz bir Afrika Safari deneyimi sunuyor.

Kidepo Vadisi Ulusal Parkı - Uganda


Yükselen dağları ve geniş savanları ile Kidepo Ulusal Parkı, Afrika'nın en göz alıcı parkı. Kenya'nın Kuzey Sınırı ve Sudan Sınırı ile bitişik bir yerde bulunuyor.

En az keşfedilmiş ve en uzak park olarak biliniyor aslında. Ürkütücü hayvan barınaklarını keşfedin ve olağanüstü vahşi yaşamı yerinde deneyimleyin. Kidepo Vadisi Ulusal Parkı Afrika'nın en iyi doğal yaşam parklarından birisi.

Chobe Ulusal Parkı - Botswana


Chobe Ulusal parkı Botswana’nın kuzeyinde bulunuyor ve zengin hayvan ve bitki örtüsüne sahip oldukça geniş ve çeşitli bir ekosisteme ev sahipliği yapıyor. 40 binden fazla büyük fil sürüleri, bu parkın en ilgi çekici özelliği.

Chobe Nehrinde tekne ile gezebilir ve etraftaki vahşi yaşamın keyfini çıkarabilirsiniz. Chobe’nin güneyindeki Savuti Marsh, bütün yıl boyunca vahşi yaşamın en yoğun bulunduğu alan. Dünyaca ünlü safari alanı Okavango Deltası da bu parkın içerisinde bulunuyor.

Etosha Ulusal Parkı - Namibya


Ethosha Ulusal Parkı Afrika'daki en güzel parklardan birisi. Çarpıcı güzellikteki çevresi, etraftaki vahşi yaşamı gözlemleyebilmek ve inanılmaz fotoğraflar çekme fırsatı veriyor.

Bu vahşi yaşam parkında, Afrika'nın beş büyüğünün yanı sıra bazı nadir ve bilinmedik vahşi hayvanları da görebilirsiniz. Büyük ormanların ve geniş yeşilliklerin arasında Afrika'nın en büyük fillerini bulabilirsiniz. Parkı ziyaret etmenin en ideal vakitleri Nisan ayı ile Ekim ayı arası.

Afrika ile ilgili diğer yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Botswana Okavango Deltası

Tanzanya Klimanjaro Dağı

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder