21 Ekim 2018 Pazar

Kosta Rika’da Görülmesi Gereken Yerler

Küçük bir ülke olmasına rağmen, Kosta Rika dünyanın en yoğun vahşi yaşamına ve bozulmamış doğal yaşamının yanı sıra, balta girmemiş yağmur ormanlarına, muhteşem sahillere, aktif volkanlara ve huzurlu göllere sahip.

Nikaragua ve Panama ile komşu olan Kosta Rika, çok geniş egzotik hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Küçük bir ülke olmasına rağmen burada yapılabilecek şeyler o kadar çok ki, nereye gitmeniz gerektiğine ve ne yapacağınıza karar vermek oldukça zor.

Durum böyle olunca sizler için, Kosta Rika’da macera,doğa ve romantizmi bulabileceğiniz en iyi yerleri seçtik. Kosta Rika’ya giderseniz bu yerlere kesinlikle uğramalısınız.

Lankester Botanik Bahçeleri


Kosta Rika çevre dostu turizm ve ekoloji temelli ithalatta öncü bir ülke. Kosta Rika’nın etkileyici biyo çeşitliliğini tanımak istiyorsanız, kesinlikle Kosta Rika Üniversitesinde bulunan Lankester Botanik Bahçelerini ziyaret etmelisiniz.

1940 larda Charles H. Lankester tarafından kurulmuş olan bahçe, onun ölümünden sonra ise bahçe 1973’de Kosta Rika Üniversitesine hediye edilmiş.

Lankester Botanik Bahçesindeki araştırmacılar tropik orkideler üzerinde uzmanlar ve her sene 20 tane yeni keşifin yanı sıra, Kosta Rika’daki 1600 tane endemik türü de bulan kuruluş.

Özellikle orkide sevenlerin, botanikçiler ve ailelerin bayılacağı bir yer burası. Özel günler haricinde her gün açık bu güzel bahçe.

Corcovado Ulusal Parkı ve Drake Körfezi


Bol yeşillikli Osa Yarımadasında bulunan Corcovado Ulusal Parkı, dünyanın en çok biyo çeşitliliğine sahip yerlerinden birisi. Drake Körfezinin de burada bulunması, bu bölge Kosta Rika’nın eko turizm merkezi haline getirmiş.

Corcovado’nun yeşil hazinesini el değmemiş yağmur ormanları oluşturuyor. Bu ormanlar beklenmedik bir şekilde sahiller ile birleşiyor ve kıyı şeridi her şeyden uzaklaşmak için en iyi yer. Burası dağ tırmanışı yapmak isteyenler için, doğa sevenler ve kuş gözlemcileri için bir cennet.

National Geographic tarafından “dünyanın biyo çeşitliliği en fazla yeri” olarak tanımlanan Kosta Rika’da, oselo ve jaguarlar, uluyan maymunlar, meraklı sincap maymunları, tukanlar ve çeşitli papağanlar bulunuyor.

Monteverde Bulut Ormanı Koruma Alanı


Dağcılar, doğa severler, macera severler, vahşi yaşam fotoğrafçıları için mükemmel bir yer Monteverde Bulut Ormanı Koruma Alanı. Burası sis ve bulutları ile, eşsiz bir dağ yağmur ormanı deneyimi sunuyor.

Buradaki nem yüzde yüz oranlarında seyrediyor ve sürekli beyaz buhar örtüsü bulunuyor dağların üzerinde. Bu yağmur ormanı 3000’den fazla tür hayvana ev sahipliği yapıyor.

Olağanüstü biyo çeşitliliğinin yanı sıra, bulut ormanı aynı zamanda zip line turları, asma köprüler gibi bir çok heyecan ve adrenalin dolu etkinliğe sahip.

Arenal Volcano Ulusal Parkı


Arenal Volcano Ulusal Parkı dağ yürüyüşü ve etkileyici vahşi yaşam deneyimleri sunuyor misafirlerine. Biyoçeşitliliği ile ünlü olan ulusal park, Kosta Rika’daki memeli, kuş, sürüngen ve amfibilerin yarısına ev sahipliği yapıyor.

Arenal Volcano, Kosta Rika’da doğayla yakınlaşmak için en iyi yer. Buradaki volkan en son 1968 ve o zamandan beri de uykuda. Ama hala arada patlamalar oluyor ve gökyüzüne gaz ve kül püskürtüyor.

Eğer macera arıyorsanız, dağ yürüyüşü, halatla kayma, asma köprü, akarsu kano ve at binme gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Hatta Arenal Gölünde tam volkanın yanında tekne ile gezebilirsiniz. Sonrasında volkanik çamurda rahatlayabilir ve dinlenebilirsiniz.

Tortuguero Ulusal Parkı


Tortuguero Ulusal Parkı kaplumbağaların kuluçka bölgesi olan ana bir Karayip adası ve Kosta Rika’da ziyaret edilmesi gereken en iyi yerlerden. Doğal habitatı deniz kaplumbağalarının dört türüne yumurtlama alanı sağlıyor. Bunlar; Deri sırtlı, Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağası.

Tortuguero Ulusal Parkı nehirlerin buluşma noktası olarak biliniyor ve berrak lagünlere sahip park, maymunlar, su kuşları, timsahlar ve nesli tükenmekte olan Batı Hint Manatilerine yaşam alanı sağlıyor. Burada kalacak yer sadece küçük bir balıkçı kasabası olan ve tekne ile ulaşılabilen Tortuguero’da bulunuyor.

Kosta Rika'da görülmesi gereken yerler yazımızın devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kosta Rika'da görülmesi gereken yerler - 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder