21 Ekim 2018 Pazar

Çiftler İçin Romantik Tatil Yerleri

Ruh eşinizle mükemmel tatil gibisi yoktur. Yaşadığınız maceralar içinizde kelebekler uçuşturan ve hayatınız boyunca hatırlayacağınız, unutulmaz deneyimler yaşayacaksınız.

Romantik bir tatil planlarken, önemli olan alışkanlıkların dışına çıkmak. Paris, Venedik ve Bali her çiftin tatil için hayalini kurduğu romantizm dolu yerler, ancak diğer binlerce çiftlerle aynı deneyimi paylaşmak istiyor musunuz gerçekten?

Bu klasik tatil yerlerinden başka bir yerlere gitmek ve eşsiz bir deneyim yaşamak istiyorsanız, aşağıda sizler için seçtiğimiz romantik tatil yerleri tam size göre. İşte en iyi romantik tatil yerleri.

Langkawi - Malezya


Kasaba gibi çok gelişmemiş bir adada tatile ne dersiniz? Langkawi misafirlerine hem 5 yıldızlı otel lüksü hemde gezginler için hosteller sunuyor. Langkawi’de etrafınızda bolca ördek, kaz, bufalo ve kedi olacak.

Vahşi bir yaşam mı arıyorsunuz? Ormanlara giderek çok dost canlısı Malezya maymunlarını görebilirsiniz. Sahillerde gemi ve dalış turları, uygun fiyatlı deniz ürünü yemekleri ve ücretsiz kablosuz ağ bulabilirsiniz. Langkawi günlük rutinlerinden kaçmak ve sakin rahatlatıcı bir tatil yapmak isteyenler için en iyi yerlerden.

San Cristobal de las Casas, Meksika


Dar sokaklar, koloni mimarisine sahip butik oteller, tablo gibi dağlar ve lezzetli Chiapas mutfağı San Cristobal de las Casas’ı eşsiz kılan özellikleri. Burayı listemize dahil etmemizin sebebi, burada mum ışığında unutulmaz yemekler yiyebilir, büyüleyici gün batımını izleyebilir ve birbirinize tekrar aşık olabilirsiniz.

Kasabanın etrafında sayısız köy ve dünyaca ünlü el yapımı eşyaları bulabileceğiniz pazarlar bulunuyor.

San Augustin, Kolombiya


San Augustin, Kolombiya’nın güneyinde bulunan saklı bir inci tanesi. Maceracı çiftler için ideal olan San Augustin’e gelen bir karayolu yok.

San Augustin’e gelebilmek için, dağların arasından geçen çamurlu patikadan geçmelisiniz. Eğer her ikinizde macera dolu bir tatil arıyorsanız, “Ölüm Trambolini” adındaki, yüksek dağlardan geçen zorlu yolu tercih edebilirsiniz.

San Augustin aslında küçük bir kasaba ama antik bir medeniyetin yerleşim yeri üzerine kurulmuş. Eski ismi ise hala bilinmiyor. Burada binlerce yıllık taş anıtların, büyüleyici şelalerin, papağanlarla dolu tropik bahçelerin içerisinde romantik bir tatil geçirebilirsiniz.

Andaman Adaları, Hindistan


Asya’nın en iyi sahillerine sahip Andaman Adaları, Hindistan’daki en uzak ve izole yerlerden birisi. Andaman denizinin ortasında bulunan adalar, Maldivler veya Bali’ye oldukça benziyor ama onlardan çok daha ucuz.

Burada filler ile yüzebilir, antik ormanlarda kaybolabilir, sualtı dünyasını keşfedebilir ve dünyanın en berrak ve en temiz denizinde yüzebilirsiniz.

Barselona, İspanya


Avrupa’nın en ışıklı kentlerinden birisi olan Barselona, kültür ve deniz kenarı aktivitelerini birleştiren bir tatil yeri.

Tam bir romantik tatil şehri olan Barselona’da, yerel pazarlarda ispanyol tatlarını keşfedebilir, flamenko yapmayı öğrenebilir, Gaudi binalarının bahçelerinde öpüşebilir yada basitçe manzaralı yollarda aşkınızı canlandırabilirsiniz.

Romantik tatilinizi birazcık eğlence katmak isterseniz, şehrin sahillerinde üstsüz güneşlenmenize de izin veriliyor.

Tiblis, Gürcistan


Kafkasya Dağlarının arasında kaybolmuş bu antik kent, dünyanın en eşsiz şehirlerinden birisi. Antik katedral ve sarayları, dar sokakları, tatlı kafeleri Avrupa’nın diğer kentlerinde bulabileceğiniz gibi gelebilir, ama Tiblis ne coğrafi olarak ne de kültürel olarak Avrupa’ya benziyor.

Aslında Gürcüler dünyanın hiçbir yerinde genetik olarak akrabası bulunmayan eşsiz bir etnik grup. Bu özellikleri mimari, kültür ve geleneklerine yansımış.

Gürcüler gerçekten inanılmaz misafirperver insanlar ve Tiblis şarap ve gastronomi gezileri en iyi yerlerden. Bu özellikleri de Tiblis’i romantik bir tatil için en iyi yerlerden birisi yapıyor.

Arugam Körfezi, Sri Lanka


Sörfçülerin cenneti olarak bilinen Arugam Körfezi, basit ama unutulmaz bir romantik tatil geçirmek isteyenler için de en iyi yerlerden birisi. Ağaç bir kulübede, palmiyelerin arasında kalıp, hamakda sarılıp sallanarak, ağaçlardan mango koparıp yemekten daha iyi ne olabilir.

Eğer daha fazla mahremiyet isterseniz, Whiskey noktasına giderek elektriğin bile olmadığı sahillerde, kulübede kalarak birbirinize daha çok vakit ayırabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder