30 Ekim 2018 Salı

Palma de Mayorka’da Yapılacak En İyi Şeyler

Palma, Akdeniz'in batısındaki İspanya sahilinde yer alan güzel bir tatil şehri ve İspanyol adası Mayorka'nın başkenti.

Bu güzel sahil kenti, içerisinde biraz da tarih bulunan rahatlatıcı bir plaj tatili isteyen turistler arasında popüler olan bir yer.

Geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanan Palma, zengin bir Gotik tarihine sahip ve şehirdeki birçok bina orijinal barok etkisini korumakta. Bal rengi taş ve ortaçağ sokakları, bir plaj kenti için inanılmaz derecede eşsiz bir görünüm sağlıyor.

Tarihi bir kasaba olmasına rağmen, Palma modern bir ruha sahip, modern kültür, eğlence ve gastromiye ev sahipliği yapıyor.

Mayorka'da yapabileceğiniz pek çok şey var, ancak bir plaj severseniz veya tarih meraklısıysanız, Palma'da zaman geçirmek isteyeceksiniz.


Arap Hamamlarını Ziyaret Edin


Katedralden çıkıp ortaçağ mahallesinin labirent gibi sokaklarında ilerlerken, Mağribilerin bölgeye hakim olduğu döneme kadar uzanan eski bir hamam evine rastlayabilirsiniz.

10.yüzyılda Palma, Medina Mayuraq olarak bilinen bir Arap şehriydi. Kral James'in Mağribileri 12. yüzyılda işgal ederken verdiği büyük hasara rağmen, hala bu adada geçmişin saklı parçalarını bulmak mümkün.

Arap şehri Medine’nin hamamları dışında ayakta kalmayı başarmış olan hamamlar, 20. yüzyılda tekrar keşfedildi. Bu Arap hamamları geçmiş dönemlerin kalıntılarından (Müslüman, Bizans ve Roma başkentleri) kurtarılmış malzemelerle, mimari tarzlar karıştırılarak inşa edilmiş.

Tarihin bu güzel parçasının keyfini, Mayorka’ya giderken çok uygun fiyata çıkarabilirsiniz.

Gotik Katedrali Ziyaret Edin


La Seu Katedrali sadece mimarisi için bile ziyaret edilebilecek ilginç bir yer.

Bal rengi kireçtaşlı bu göz alıcı bina bina, denizin ortasından çıkmış gibi duruyor. La Seu Katedrali, Mayorka’ya deniz yoluyla gelen Hristiyan işgalcilerin 800 yıllık bir sembolü. İnşası tam 600 yıl süren bu mimarinin ilginizi çekmemesi imkansız.

Katedral, Gaudi’nin imzasını taşıyan iç mekan mimarisi ile, katedralin ilgi odağı olan boyalı cam pencereleri gibi farklı tarzları bir araya getiriyor.

Katedrali ziyaret etmek istiyorsanız, yaklaşık 4 Euro gibi cüzi bir miktar ödeyerek ziyaret edebilirsiniz. Bu güzel yapının içerisinde gezmek için kesinlikle verilebilecek bir miktar, özellikle mimari ilginizi çekiyorsa.

Sahilin Tadını Çıkarın


Sahile uğramadan Mayorka’yı gezmeyi bitirmiş sayılamazsınız. Pazar günü Palmada olacaksanız, sahile gitmek için çok iyi bir zaman olabilir bu, çünkü pazarları diğer turist alanları kapalı oluyor.

Mayorka’da mas mavi sulara ve ince kumlu plaj manzarasına sahip bir çok aile oteli bulunuyor, bu yüzden deniz ulaşmak için uzun süre seyahat etmeyi dert etmenize gerek yok.

Sabah uyanın, şortunuzu giyin ve kolayca sahile inerek, neden insanların aile tatilleri için Mayorkaya akın ettiğini görün.

Casal Solleric’i Ziyaret Edin


Eğer bir sanat severseniz, Barok döneminden kalma eski bir saray olan ve şu anda bir sanat müzesine dönüştürülmüş olan Casal Solleric’i kaçırmak istemezsiniz.

Frida Kahlo, Perez-Villalta ve Plessi gibi en iyi modern sanatçılardan bazılarını, mermer sütunlu, asma katlı, süslü demir merdivenli bu güzel tarihi binanın içerisinde bulabilirsiniz.

Bu güzel müzeye girişler ücretsiz, ki bu da Mayorkadayken yapacaklarınız listesinin başına, burayı ziyaret etmeyi koyuyor.


Eski Şehri Ziyaret Edin


Eğer kendinizi Mayorka’nın kültürüne kaptırmak istiyorsanız, arnavut kaldırımlı sokakların, eski kemerli yolların ve güzel meydanların bulunduğu Eski Şehrin sokaklarında bir gezinin.

Bir kaç tane ortaçağdan kalma kiliseye bile rastlayabilirsiniz, ki bunlar geçmişte burasının ne kadar güzel ve zengin olduğunu gözler önüne seriyor. Her bir mahalledeki Aristokrat evlerinin önünden geçerken, antik kapı girişlerindeki küçük detayları fark etmeye çalışın, gerçekten çok güzeller.

Eski Şehir’de bir sürü hediyelik eşya bulabilirsiniz, mesela geleneksel Mayorka sepetleri, herhangi bir fırında bulabileceğiniz buranın ünlü Ensaimadası yada dünyaya ihracatını yaptıkları el yapımı Mayorka incileri.

Alışveriş yapmayı bitirdiğinizde, İspanyolların tapas geleneğinin keyfini çıkarmak için burada bulunan birçok restorandan birine uğrayabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder