21 Ekim 2018 Pazar

Orange County’i Ziyaret Etmek İçin En İyi Nedenler

Güney Kaliforniya’nın cenneti olarak anılır Orange County. Çok ünlü hollywood filmleri ve dizilerinin çekildiği yer olması da buraya olan ilgiyi iyice artırmış.

Orange County etkileyici güzelliği, sakinliği ile biliniyor ve her sene dünyanın her yerinden turistleri ağırlıyor. Buraya gelmenizi sağlayacak bir sürü özelliği var buranın. İşte Orange County ve okuduktan sonra ziyaret etmek isteyeceğiniz en iyi özellikleri.

Sahilleri


Kaliforniya’nın en güzel sahilleri burada bulunuyor ve bu geniş sahillerin hepsi oldukça temiz tutuluyor. Kaliforniya sahillerinin asıl çekiciliği, yıl boyunca sahilde takılmak için ideal sıcaklığa sahip olması. Ortalama yıllık sıcaklık 22 derece civarında seyrediyor, yazları ise 30 derecenin üzerinde sıcaklıklara ulaşıyor.

Orange County’deki en ünlü sahillerden birisi Crystal Cove Ulusal Parkı, neredeyse 6 km’lik uzunluğa ve el değmemiş bir plaja sahip olan park, bölgedeki son doğal deniz kenarındaki açık alanlardan birisi. Geniş bir doğal yaşama da sahip olan parkta, dağ yürüyüşü de yapabilirsiniz.

Enfes Lezzetler


Orange County gerçekten inanılmaz bir mutfağa sahip ve özellikle geleneksel amerikan burgerları ile ünlü. Orange County’nin en iyi burgerları için Royal Hen yada American Dream’i ziyaret etmelisiniz.

Aynı zamanda deniz ürünlerinin de her zaman taze ve enfes olduğu bir yer Orange County. Bir çok deniz ürünü restoranı, hem deniz ürünlerinin hem de manzaranın keyfini çıkarabilmeniz için okyanus yada sahillere yakın yerlerde bulunuyorlar.

Vietnam ve Çin mutfağından da lezzetli tatları bulabilirsiniz. Uzak doğu mutfağı restoranları da bölgede git gide çoğalıyor, her gün yeni bir noodle restoranı yada çay evi açılıyor bölgede.

Kaliforniya’nın En İyi Gece Hayatı


Orange County gece hayatı ile ünlü bir yer. Yıl boyunca güzel olan hava insanların geç saatlere kadar dışarıda olmalarına ve hareketli gece hayatına katılmalarına yardımcı oluyor. Orange County’deki gece hayatı bölgeleri, ülkenin en çok konuşulan elit, ayrıcalıklı gece kulüpleri ile partilerine ev sahipliği yapıyor. Büyük etkinliklere girebilmek için çevrim içi olarak özel yollar aramalısınız.

Sahil tarafında da çok güzel bir gece hayatı bulunuyor. Burada daha samimi ve rahat bir ortam var. Bir çok çift ve aile, gün batımını ve bazı geceler akrobasi gösterilerini izliyor, eğer şanslı gününüzde iseniz ufuk çizgisinde yunusları da görebilirsiniz.

Çocuklu Etkinlikler


Orange County oldukça aile dostu bir yer ve burada birçok çocukların seveceği etkinlik bulunuyor. Ülkenin en güzel sahillerinde aile ile geçirilen bir günden daha iyi ne olabilir. Ama burada sahil dışında, Amerika’nın en büyük aile eğlence yeri olan Kaliforniya Disney’de bulunuyor.

Burada aynı zamanda Bilim Keşif Merkezi, iki küçük hayvanat bahçesi ve çok büyük lunaparklar bulunuyor. Eğer çocuklarınız vahşi yaşama meraklıysa, burada onlarla balinaları izleyebilirsiniz. Balinaları görmeniz garanti edilmese de, kış aylarında şansınız oldukça yüksek. Göremeseniz de üzülmenize gerek yok, yunusların ve deniz aslanlarının bulunduğu havuzları görebilirsiniz.

Sanat


Eğer bir sanatsever iseniz, Orange County’de hiç sıkılmayacaksınız. Hareketli sanat ve kültür etkinlikleri, eşsiz festivaller, müzeler, sanat galerileri ile dolu burası.

Laguna Sahili sanatseverlerin sevdiği bir bölge. Buradaki sanat çalışmaları, 20.yüzyıl’ın başlarına kadar ulaşıyor. O zamanlar bölgedeki falezler ve uçurumlar sessiz film yönetmenlerinin ilgisini çekiyormuş. Bugün şehir merkezinde Kush Fine Art, Virga Galerisi ve Laguna Sanat Merkezi gibi birçok galeri bulunuyor.

Her yaz burada çok popüler sanat festivalleri de oluyor. Sawdust Sanat ve El Becerileri Festivali, fotoğrafçılık, mücevher, üfleme cam, sörf sanatı gibi alanlardan yerel sanatçıları ağırlıyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder