27 Haziran 2018 Çarşamba

Wuhan Gezilecek Yerler

Wuhan Gezilecek yerler hakkında detaylı bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Çin'in Wuhan hem tarihi hem de doğal güzellikleri bulabileceğiniz bir yerdir. Hubei eyalet Müzesi ve Sarı Taç Kulesi, antik Çin tarihi ve kültürünün eserleridir. Müzede bulunan mezarlardan çıkan müzik aletleri eski zamanlardaki insanların müzik açısındaki başarısını takdir edilecek derecededir. Wuhan gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

Wuhan'ın tarihi hakkında daha fazla bilgi için Wuhan' ın Tarihi ve Ekonomisi yazımızı okuyabilirsiniz.

Kule üzerindeki klasik şiirler ve yazıtlara bakıldığında (çoğu batılı için tanınmaz olsa da), kulenin penceresinden nehrin o muhteşem görüntüsüne bakarak şairin nasıl ilham alıp yazdığını hayal etmek güç değildir. Ayrıca, ünlü Wuchang Gölü kıyısındaki Mao Zedong villası yabancılar için lider hakkında daha fazla şeyler öğrenmek için önemli bir mekandır.

Han Zheng Caddesi ve Hanjiang Yolu yakınındaki yürüyüş caddesi, alışveriş tutkunları için güzel iki seçenektir. Wuhan’ın gece hayatı da oldukça etkileyici bir şehirdir. Artık insanlar evde oturup televizyon seyretmek yerine, sinemaya gidip film izliyorlar,  geceleri diskoda vakit geçiriyorlar ya da arkadaşlarıyla karaoke odalarında şarkı söylüyorlar.

Yangtze Nehri’nin güney kıyısında bulunan Sarı Taç Kulesi, belki de Çin’in en çok restore edilen tarihi eseridir. Üç Krallık Döneminde 333 yılında inşa edildiği söylenilmektedir. Yıllar içinde yıkıldı ve birkaç kez yeniden inşa edildi. En son olarak 1983 yılında yeniden inşa edilmiştir. Bu yapıt tarihte birçok şaire ve sanatçıya ilham kaynağı olmuştur.


24-Sarı-Taç-Kulesi



Wuhan’da gezilecek yerlerden bir diğeri ise Wudang Dağlarına yapılacak olan bir yolculuktur. Batı Hubei de bulunan Wudang, antik bir kutsal Taoist tapınağıdır. Bundan 300 yıl önce Tang Hanedanlığı Döneminde inşa edilen “Beş Ejder Tapınağı” bölgenin ilk Taoist tapınağıdır. 15. Yüzyılda, Ming mahkemesi 300.000 asker ve işçiyi 160 manastır, tapınak, eğlence yerleri ve diğer yapıları inşa etmek için buraya gönderdi. İnşaatı tamamlamak 10 yıldan fazla sürmüştür. O zamanlar Taoizm’in merkezi burası sayılıyordu. Eski çağlarda pek çok eski yapı bozulsa da, hala iyi korunmuş birçok tapınak bulunmaktadır.



Hubei Müzesi

Wuhang Bölgesi’nin büyüleyici Doğu Gölünün kıyısında yer alan Hubei Müzesi Çin’in eşsiz manzarasına sahip en ünlü müzelerinden biridir. 2000 yıl önce Hubei’in Suixian ilçesindeki Leigudeng’da oldukça iyi korunmuş ve yeni gün yüzüne çıkan Zhenghouyi Dizili Çanları ile beraber ülkenin ulusal hazinesine sayısız kültürel kalıntı kazandırılmıştır. Bir küçük ahşap rafa asılı farklı boyutlarda olan bir grup çandan oluşur. Her çan farklı bir ses çıkarmaktadır. Bulunmasının üzerinden binlerce yıl geçmesine rağmen, çanların ses kalitesi ve tonları hala mükemmel bir şekilde çıkar.

2000 yıl önceden kalan Kral Yue’nin Guojian Kılıcı ve Kral Wu’nun Fuchai mızrakları, hala keskinlik ve sivriliğini korumaktadır. Antik çağlarda Chu halkının kullandığı boyalı eşyalar toprak kazınarak bulunmuş olup hala renklerini korumaktadır. Bu eşyaların şekilleri, dokuları, dizaynları onca yıl yeraltında kalmaları mükemmelliğini bozmamıştır. Hubei Müzesi, Hubei ataları hakkında yazıları, Eski Taş Devri ve Yeni Taş Devrinden, Yuan, Ming, Qing hanedanlıklara kadar olan savaş makalelerini günlük kullanım için topladı. Dünya çapındaki uzmanlar ve turistler bu özenli zanaat, harika şekiller ve ustaca tasarımların anlatıldığı bu yazılara ve yapıtlara hayran kalıyorlar.



Umarız Wuhan Gezilecek Yerler yazımızı beğenmişsinizdir, Çin'deki diğer şehirler hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayın.

http://eniyiyerler.com/yerler/cin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder