26 Haziran 2018 Salı

Patagonya Gezilecek Yerler

Önceki yazımızda Patagonya’da konaklamayı ve ulaşımı nasıl daha makul fiyatlara çekebileceğinizden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise Patagonya’daki en iyi yerleri bütçenize uygun şekilde nasıl gezip görebileceğinizden bahsedeceğiz. Patagonya hem Şili hem de Arjantin toprakları içinde bulunduğundan seyahat planını bu ülkelere göre ikiye ayırdık.

Patagonya-gezi

Patagonya, Arjantin


Patagonya El Chalten


El Chalten, sunduğu bir veya çoklu günlük yürüyüş imkanları ve girişin ücretsiz olması ile Patagonya’nın en popüler ikinci yürüyüş destinasyonu konumunda. El Chalten’de konaklama pek ucuz değil; hostellerdaki bir yatağın günlük maliyeti neredeyse 20 dolar. Yine de Laguna Torres ve Laguna Los Tres gibi yürüyüş yolları sayesinde buna kesinlikle değiyor. Tüm yürüyüş rotalarının kasabanın içinden başladığı El Chalten’de, yol üstünde leziz kızarmış kuzu veya diğer yerel lezzetleri tatmanız mümkün.

Nahuel Huapi Ulusal Parkı                                                                                        


Nahuel Huapi Ulusal Parkı gündüz ve gece harika manzaralar sunuyor ve Bariloche yakınlarından vasıta ile erişilebilir konumda. Burada takılabileceğiniz yürüyüş yolları arasında; Pampa Linda’dan Colonia Suiza’ya giden ve yol boyunca buzullar ve adeta havada süzülen dağlar görebileceğiniz, beş gün süren 50 kilometrelik yürüyüş yolu ve Cerro Catedral’den başlayıp Refugio Frey’deki göle kadar giden yaklaşık 8 saatlik bir yol var. Nahuel Huapi Ulusal Park'ındaKamp alanları genelde ücretsiz. Refugio denen pansiyon tarzı yerler de 18 günlük 18 dolar civarı.

Refugio Circuit, El Bolson


Genelde hippilerin takıldıkları El Bolson’u çevreleyen Andean ormanı, Arjantin’in en iyi saklanmış sırlarından biri. Hepsi de en yakın yola en az dört saat uzaklıkta olan on üç refugio’yu birbirine bağlayan yollar, yürüyüş meraklılarının ilgisini çekecek türden. Burada, Hielo Azul Buzulu ve Şili sınırında yükselen Osorno Volkanı, görebileceğiniz en iyi yerlerden. Bu bahsettiğimiz refugio’ların günlük ücreti 20 dolar civarı.

Patagonya Los Lagos


Ruta de los Siete Lagos, büyüleyici alpin gölleri ile karla kaplı Andean Dağları arasında kalan, adeta kartpostallara geçecek güzellikte bir bölge. Los Lagos' ta, genellikle yedi adeta göle uğrayabilir ve buralarda kamp yapabilirsiniz. Göl kenarında kamp yapmak isterseniz; otobüsler Los Lagos'u pas geçtiğinden araba kiralamak isteyebilirsiniz.

Patagonya, Şili


Patagonya Carretera Austra


Patagonya’ya geliyorsanız Carretera Austral’a uğramadan kesinlikle dönmeyin. Puerto Montt’ta başlayıp güneyde Villa O’Higgins’te sona eren bu yol (diğer adıyla Ruta 7), tam 1240 kilometre uzunluğunda. Yol Andean zirvelerini, yanardağları ve nefes kesici buzul göllerini içinde barındırıyor. Carretera Austral’ı bu kadar özel kılan şey ise, Patagonya’daki en ucuz tatil fırsatlarını sunması. Vahşi doğada kamp yapmak istiyorsanız, Puerto Montt ve Coyhaique ilçelerinin marketlerinden önceden alışverişinizi yapın. Carretera Austral, içinde gezilecek onlarca yer barındırıyor. Bunların başında, Coyhaique’in 330 kilometre güneyinde bulunan Cerro Castillo Ulusal Parkı gelmekte. Yürüyüşünüze Laguna Chiguay kamp alanından başlamanızı ve burada CONAF korucularından yol hakkında önceden bilgi almanızı tavsiye ederiz. Buraya ulaşmanın tek yolu, Coyhaique’tan Villa Cerro Castillo’ya giden otobüslere atlayıp yolun başına otostop çekerek gitmek.

Carretera Austral’da görülecek yerlerden bir başkası da Büyülü Orman olarak bilinen El Bosque Encantado. Puyuhuapi’nin 50 km güneyinde bulunan bu orman, yukarıdaki dağdan düşen buzulların beslediği Los Gnomos gölcüğünü içinde barındırmakta. Eğrelti otları ve yosunlar içinden ilerlerken kendi kendinize gerçekten de büyülü canlılar var mı diye sorabilirsiniz. Ormana giriş ücreti ise 6 dolar.

Patagonya-gezilecek-yerler

Torres del Paine Ulusal Parkı


Torres del Paine Ulusal Parkı, Patagonya’nın en bilinen ve gözde yürüyüş yolları, “O” ve “W” yolları. Muazzam güzellikteki buzulları, çarpık çurpuk zirveleri ve harap olmuş yokuşları ile buraların neden en gözde yerler olduğunu anlamak zor değil. Torres del Paine Ulusal Parkı için tavsiye edebileceğimiz şeylerin başında, inanılmaz derecede pahalı ve gereksiz turlardan uzak durmanız geliyor. Zaten tüm yollar işaretli olduğundan ve yürüyüş yapan birçok insan bulunduğundan, tura ihtiyacınız kesinlikle yok.Torres del Paine Ulusal Parkı kamp alanlarında 6 dolardan başlayan fiyatlarla kalabilir ve yolculuğunuz öncesinde Puerto Natales’teki marketlerden alışverişinizi yapabilirsiniz.

Patagonya'yı ziyaret edecekseniz mutlaka Patagnya gezilecek yerler yazımıza da göz atınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder