30 Haziran 2018 Cumartesi

Patagonya'da Ekonomik Seyahat

Şili ve Arjantin’in güneyinde kalan bir bölge olan Patagonya, son zamanlarda sırt çantalı gezginlerin ve macera arayanların uğrak noktası haline gelmiş durumda. Latin Amerika kıtasının kalanının aksine oldukça düzenli yürüyüş yollarına sahip olan Patagonya’da, buzullardan çok geniş vahşi hayata, sessiz ve dingin göllere, göğü delip geçen ihtişamlı dağlara kadar doğaya ait hemen hemen her şeyi bulmak mümkün. Tabi burada ortaya ufak bir mesele çıkıyor: Patagonya, Latin Amerika’nın geneline kıyasla oldukça pahalı. Kıtanın kalanında harcayacağınız para ile burası arasında oldukça büyük fark var. Ancak endişelenmenize gerek yok. Bu yazımızda, Patagonya seyahatinizi daha makul bütçeyle yapmanızı sağlayacak tavsiyeleri bulabilirsiniz.

PatagonyaPatagonya’ya Ne Zaman Gitmeli?

Patagonya Güney Yarımkürede bulunduğundan iklimi, bizimkinin tam tersi. Patagonya’ya Ne Zaman Gitmeli? konusunu araştırmadan giderseniz, beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İklimler bizimkinin tersi ve dolayısıyla en sıcak ve rahat ayları Aralık ile Şubat arasında. Tabi bu, bahsettiğimiz dönemde daha çok turist ve sonucunda daha yüksek fiyatlar demek. Bizim tavsiyemiz ise, seyahatinizi Eylül-Kasım veya Mart-Mayıs arasına denk getirmeniz. Hem daha az turistle karşılar ve daha az para ödersiniz, hem de çok soğuk döneme denk gelmezsiniz.

Patagonya’da Ulaşım

Patagonya’ya uçakla gitmeyi planlıyorsanız rezervasyonunuzu en az üç ay öncesinden yapmanızı öneririz. Bir önerimiz daha var: Arjantin için uçak biletleri oldukça pahalı. Dolayısıyla Santiago’yu geçip güneye, Patagonya tarafına bir uçak bileti alarak epey tasarruf yapabilirsiniz.

Patagonya’da otobüs ile ulaşım da oldukça popüler. Yaz ayları boyunca fiyatlar artıyor ve on saat kadar süren bir otobüs yolculuğuna 40 dolardan fazla vermeniz oldukça olası.

Araba kiralamak da seçeneklerden bir tanesi. Hatta birikmiş paranız varsa 4000 dolar kadar bir paraya araç alabilir ve seyahatiniz bittiğinde aracı satabilirsiniz. Böylelikle ilk ulaşım masrafınızın büyük bir kısmını çıkarmış olursunuz. Tabi burada devreye İspanyolca bilgisi giriyor. Araba kiralama ve diğer işlemler için yerel halk arasından bazı arkadaşlar edinmenizi tavsiye ederiz. Araba kiralamak istiyorsanız Şili, bunun için ideal bir yer. Yalnızca günlük 30 doların biraz üstüne araba kiralamak mümkün.

Bunların dışında bisiklet ile yolculuk yapmak (kulağa çılgınca gelebilir, ancak bunu yapan birçok insan var!) veya otostop çekmek de seçenekler arasında (belki kulağa pek tekin gelmeyebilir ve biraz İspanyolca bilmek epey faydalı olur).

Patogonya gezilecek yerler yazımızda daha fazla detay bulabilirsiniz.

Patagonya-geziPatagonya’da Konaklama

Patagonya’da konaklama seçenekleri alojamiento, cabana, pansiyonlar, hostellar ve kamp olmak üzere beşe ayrılıyor. Cabanalar kiralık daireler gibi düşünülebilir ve günlük fiyatları 45 dolar kadar konaklama yapabilirsiniz. Bunun yanında daha hesaplı bir seçenek isteyenlere ise pansiyonları öneririz. Mutfak, banyo ve bazen kablosuz internetin bulunduğu bu pansiyonların fiyatı ise neredeyse 20 dolar. Konaklamanızı en ucuz şekilde yapmak isterseniz de hedefiniz kamplar. Kamp alanı kiralamak için ödeyeceğiniz meblağ günlük 5 dolardan başlıyor ve bu alanlarda tuvalet, sıcak duş ve bazen ortak mutfak bulunmakta.

Patagonya’ da Yiyecek İçecek

Patagonya’da yiyecek içecekler ithal olduğundan bu durum fiyatlara yansımış. Mercado denen halk pazarları buralarda pek bulunmadığından taze meyve sebze bulabilirseniz kendinizi şanslı sayın. 2-3 çeşit ve içeceğin dahil olduğu bir yemeği ortalama 10 dolar gibi bir fiyata yiyebilirsiniz. Atıştırmalık bir şeyler istiyorsanız, empanada denen içi etli bir tür börek, oldukça iyi gidecektir.Patagonya’ da Yiyecek içecek olarak pek bir şey bulamasanız da kendiniz bir şeyler pişirebilirsiniz. Şarap ve butik biranın çok ucuz olduğunu söylemeden de geçmeyelim!

 

Umarız Patagonya'da Ekonomik Seyahat yazımızı beğenmişinizdir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder