21 Haziran 2018 Perşembe

Olimpos tatili

Olimpos tatili


Antalya ve Olimpos tatili  için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Olimpos, kireçtaşı tepeler ve yoğun ormanlarla çevrelenmiş ve Akdeniz’in sakin bir köşesinde yer alan enfes bir kıyı kasabası. 500 kilometrelik ünlü Likya Yolu üzerinde bulunan Antalya Olimpos, dünyanın dört bir yanından gezginler ve özellikle hippiler için adeta bir ütopya haline gelmiş durumda. Olimpos tatili yazımızı okumaya devam edin...

olimpos

Olimpos gezilecek yerler


Olimpos ayrıca zengin bir tarihe de sahip. Bölgenin dört bir yanında Roma dönemine ait kalıntılar bulmak mümkün. Üstelik bu kalıntılar, doğayla iç içe geçmiş ve her bir metrekaresini dikkatlice incelemenizi tavsiye ederiz. Olimpos’ta görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin başında, yeryüzündeki çatlaklardan çıkan doğalgazın sürekli olarak yandığı ve oldukça ilginç bir görüntü oluşturan Yanartaş gelmekte. Buraya özellikle gece gelmenizi tavsiye ederiz.

Olimpos, ağaç evleri ile ünlü. Bölgedeki oteller genellikle bungalov tarzında. Pek fazla seçeneğin olmadığı alanda, bizim de kaldığımız Kadir’in Ağaç Evleri’ni deneyebilirsiniz. Dört bir yanında grafitilerin olduğu bu ağaç evler, aynı zamanda iki bara ve bir ateş çukuruna da ev sahipliği yapmakta.

Olimpos, doğa sporlarını sevenler için de ideal bir yer. Özellikle tırmanış sporları konusunda popüler olan Olimpos’a her yıl, dünyanın dört bir yanından binlerce dağcı gelmekte. Yine dalış ile ilgilenenler de, Olimpos’u ilgi çekici bulacaklardır. Kıyıdan ötede bulunan gemi batıkları incelenmeye değer. Bisikletçiler ve yürüyüşçüler de el değmemiş doğanın tadını çıkarabilirler. Eğer daha önce gitmediyseniz 1 haftalık Olimpos tatili size eşsiz bir deneyim yaşatacaktır.



Umarız Olimpos tatili yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder