21 Haziran 2018 Perşembe

Ekvador gezilecek yerler

Ekvator ve Güney Amerika gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Ekvatorun iki yanında da bulunan ve ismini bundan alan Ekvador, Güney Amerika’nın küçük ülkelerinden. Kolombiya, Peru ve Pasifik Okyanusu tarafından çevrelenen ülke, aynı zamanda ünlü Galapagos Adaları’na da ev sahipliği yapmakta. Denizaslanları ile takılmaktan piranalar(!) ile yüzmeye birçok farklı aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz Ekvador’da yapılabilecek en eğlenceli beş şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ekvador-gezisiGalapagos Adaları’nı Keşfedin

Galapagos Adaları’nı eminiz çoğunuz bir şekilde duymuşsunuzdur. Vahşi hayata bu kadar yaklaşabileceğiniz ender yerlerden biri olan bu adalar, az sayıda vahşi hayvan türünü ev sahipliği yapmakta ve bu hayvanlar, özellikle insanlardan çok korkmamakta.

Pasifik Okyanusu’nda bulunan volkanik takımadalardan oluşan Galapagos, 16. Yüzyılda burayı keşfeden ve burada gördüğü dev kaplumbağalardan etkilenen İspanyol bir papazın, adalara Kaplumbağa adını vermesi ile ismine kavuşmuş. Adaların vahşi hayatı, ünlü bir bilim adamını da etkilemiş. Buradaki yaratıkların adadan adaya değiştiğini ancak ortamlarına mükemmel derecede uyum sağladığını gözlemleyen Charles Darwin, evrim teorisinin ilhamını buradan almış. İşin turistik kısmına gelirsek; burada denizaslanları ile yüzmek ve dev kaplumbağaların yanına kadar sokulmak, bize göre unutamayacağınız bir deneyim.

Andes Dağları İçinden Trenle Seyahat Edin

Trende seyahat etmeyi ve geçtiğiniz yerleri izlemeyi seviyorsanız, 4 gün süren lüks bir tren seyahati olan Tren Crucero’ya bayılacaksınız. Otavalo şehrinde başlayan ve sahil boyunca devam eden seyahatte, Andean’daki dağ yaşantısını yakından tadacak ve harika resimler çekebileceksiniz. Tren seyahati boyunca birkaç köyde duracaksınız. Bunlardan biri, her Perşembe devasa bir pazarın yapıldığı Guamote. Seyahat esnasındaki ilginç duraklardan bir başkası da, Naranjito kasabasındaki La Danesa kakao üretim tesisi. Burada hem kakao çekirdeklerini tadabilir hem de kahve üretimi ile ilgili ilginç ve detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Piranalar ile Yüzün!

Ekvador, Amazon Ormanları’nın bir kısmını kapsamakta. Yüzlerce binlerce kuş, memeli sürüngen ve balık türüne ev sahipliği yapan Amazon’da yırtıcı pirana balıkları da bulunmakta. Başta kulağa ürkütücü gelse de aslında genel kanının aksine piranalar, hiç de saldırgan değil. Yalnızca ölmekte olan veya ölü hayvanlara saldırdıklarından yakınlarında yüzmek oldukça güvenli. Hatta insanlardan uzak durdukları için sıkıntı çekmezsiniz. Kulağa çılgınca gelen bu aktiviteyi, Napo Nehri’nde yapabilirsiniz.

Quilotoa Patikasında Yürüyüş

Quilotoa Patikası Panamericana’dan Cotopaxi ilçesinin içlerine kadar uzanan engebeli, halka şeklinde ünlü bir yürüyüş yolu. Quilotoa Yanardağına otobüsle ulaşabilir veya yürüyüş yaparak ve farklı farklı dağ köylerinde mola vererek 3-4 günde ulaşabilirsiniz. Buranın görülmeye en değer yeri ise, deniz seviyesinden 3500 metre yüksekte bulunan bir volkanik krater yatağı olan Quilotoa Gölü. Burada enfes manzaralar göreceğinizin garantisini verebiliriz. Buraya otobüsle ulaşmak isterseniz otobüs, sizi göl yakınındaki bir köye bırakıyor. Buradan da 1 saat kadar yürümeniz gerekli.

EkvadorBanos’ta Dağlarda Sallanın

Banos, aktif bir yanardağın eteklerine kurulmuş olan küçük bir köy. Küçük olmasına rağmen halatla iniş, rafting, kanyon yürüyüşü, trekking ve dağdan sallanma gibi birçok adrenalin sporunu yapabileceğiniz bir yer.

Burada öne çıkan aktivite, dağdan aşağı sallandığınız, ağaç ev anlamına gelen Casa del Arbol. Sallanmak derken gözünüz korkmasın: Sizi oldukça emniyetli biçimde oturtuyorlar ve uçurumun ötesine geçmiyorsunuz. Adrenalin seviyesini daha da artırmak isterseniz, çok daha uzun sallandığınız ve dağ kenarının da ötesine geçtiğiniz, akbaba uçuşu anlamına gelen El Vuelo del Condor’u denemenizi tavsiye ederiz.



Umarız Ekvador gezilecek yerler  yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder