21 Haziran 2018 Perşembe

Kuşadası'nda Yapılacak 7 Aktivite

Kuş adasında yapılacaklar


Kuşadası için gezilecek, görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Ege Bölgesi’nde bulunan Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası, özellikle dünyanın dört bir yanından gelen cruise gemilerinin uğrak noktası. Tarihi yıkıntılarından hareketli şehir merkezine ve komşu ilçelerine kadar Kuşadası, sizlere istediğiniz tatil ne olursa olsun vermeye hazır. Özellikle İngiliz turistlerin akınına uğrayan Kuşadası’nda yapılacak en iyi 7 aktiviteyi bu yazımızda sizin için topladık.

kusadasi
Kuşadası Limanı’nda ve Merkezde Yapılacaklar


Yazının başında da belirttiğimiz gibi Kuşadası limanı, cruise gemilerinin akınına uğramakta. Merkezde görülecek en iyi yerlerin başında, 17. Yüzyılda Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen ve orijinal halini halen koruyan kervansaray gelmekte. Aynı zamanda Türk gecelerinin de düzenlendiği ve küçük bir kale görünümünde olan kervansaray, otel görevi de görmekte.
Kuşadası Liman bölgesi özellikle alışveriş yapmak isteyenler için ideal. Diesel’den Swatch’a birçok markayı burada bulmak mümkün. Alternatif arıyorsanız, sağ taraftan gidip çarşı bölgesine çıkabilirsiniz. Pazarlık yapmayı unutmayın! Son olarak; limanda denize karşı oturup bir şeyler içmeniz gerektiğini söylemeye gerek bile duymuyoruz!

kusadasi-gezisi
Kuşadası'nda Yapılacak 7 Aktivite


Selçuk gezisi


Selçuk ilçesi Kuşadası’ndan yalnızca 22 kilometre uzaklıkta bulunmakta ve dolmuşlarla kolayca erişilebilmekte. Selçuk’ta gezerken merkezinde göreceğiniz ilk yapı, vaftiz havuzu, kilisesi ve mezarıyla bir saat kadar bir sürede gezebileceğiniz Aziz John Bazilikası. Buraya 5 dakika yürüme mesafesindeki İsa Bey Camii ise, Selçuklu mimarisinin en özel örneklerinden.
Merkezin dışında bulunan Artemis Tapınağı ise, dünyanın yedi harikasından biri. Ne yazık ki tapınaktan geriye çok az şey kalmış ve gerçek ihtişamının uzağında.

Meryem Ana Evi


Selçuk’ta görmeniz gereken yerlerden bir tanesi, Katolikler için adeta bir hac ziyareti olan Meryem Ana Evi. Rahipler tarafından işletilen ve İsa’nın annesi Meryem’in hayatının son günlerini geçirdiği düşünülen bu ev, dinle aranız olmasa dahi epey etkileyici izlenimler bırakıyor. Buradaki üç membaın sağlık, zenginlik ve bereket getirdiğine inanılmakta.

Aqua Fantasy ve Adaland


Türkiye’nin en popüler su parklarından ikisi Kuşadası’nda bulunmakta. Özellikle ailelerin çocuklarıyla birlikte bayıldıkları havuzlu dalgalar, splash pad, su tünelleri gibi aktiviteleri bulabileceğiniz bu su parklarında, yunuslarla fotoğraf çektirme şansınız da var.

Efes Antik Harabeleri


Kuşadası’nın cruise gemilerinin en sık uğradığı yerlerden biri olmasının en büyük sebebi Efes. Yunanistan ve İtalya’daki harabelerle boy ölçüşecek seviyede olan Efes antik harabelerini gördüğünüzde bunu anlayacaksınız. Celcius kütüphanesi, teras evler, antik tiyatro ve Hadrian Tapınağı gibi görülecek onlarca noktaya ev sahipliği yapan Efes’i mutlaka bir rehber eşliğinde gezmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede, adeta geçmişe doğru bir yolculuğa çıkacaksınız.

Kuşadası gezilecek yerler
Şirince gezisi


Selçuk’un yemyeşil tepelerinde, inanışa göre Efes’ten serbest bırakılan köleler tarafından kurulan ve şarapları ile dünya çapında şöhrete sahip olan sevimli Şirince köyü bulunmakta. Eski Yunan tipi evleri, terk edilmiş kilisesi ve harika manzaraları ile çok hoşunuza gideceğiniz Şirince’de değişik ev yapımı meyve şaraplarını tadabilir, Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezebilir ve yerel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlara uğrayabilirsiniz.

Plajlarında Takılmak


Kuşadası plajları ile de ön plana çıkmakta. Gidebileceğiniz en iyi plajların başında, turistlerin ve tatilcilerin sık sık uğradıkları ve şehir merkezinden dolmuşla çok kısa sürede ulaşabileceğiniz Kadınlar Plajı bulunmakta. Buranın adı iki efsaneye göre farklı kaynaklardan gelmekte. İlk efsaneye göre kadınlar, bu plajda oturup kocalarının balık avından dönmelerini bekliyorlarmış; ikinci efsaneye göre ise değersiz olduğundan dolayı plaj alanları kadınlara miras kalıyormuş. Erkekler ise tarımcılıkla uğraşabilmek için kıyı içlerinden toprak almışlar, ancak Türkiye turizmde popüler hale gelince plajların da değeri inanılmaz derecede artmış ve buranın sahibi kadınları zengin yapmış.
Gidebileceğiniz en iyi diğer plajlar ise Kuştur Plajı, Tusan Plajı, Long Beach ve Davutlar’daki Sevgi Plajı.

Güzelçamlı gezisi


Kuşadası’na bağlı bir semt olan Güzelçamlı, Türkiye’nin koruma altındaki alanlarından biri olan Dilek Ulusal Parkı’na ev sahipliği yapmakta. Ege Denizi’nin harika manzaralarını ve çok zengin bir bitki ve hayvan örtüsünü barındıran bu ulusal parkta, ormanlık alanda dolaşan yaban domuzları bile görebilirsiniz.
Güzelçamlı’da görmenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer yer de, Dilek Parkı’nın girişi yakınında bulunan ve efsaneye göre Yunan tanrısı Zeus’un, kardeşi Poseidon’dan saklandığı yer olan Zeus Mağarası bulunmakta. Serin suları özellikle yazın oldukça ferahlatıcı. Buraları ziyaret etmek için arabaya ihtiyacınız olacağını da belirtelim.



Umarız  Kuş adasında yapılacaklar yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder