28 Haziran 2018 Perşembe

Harbin Turizmi

Harbin bölgesinde Song Hua ve Mudan Nehirleri bulunur. Yağışlar Haziran-Eylül ayları arasında yoğun olmaktadır. Şehrin su kaynağı çok zengin olduğu için kişi başına 1363 metreküp seviyesindedir. Buz şehri olarak adlandırılan Harbin’de soğuk ılıman iklimiyle bilinmektedir. Yazları uzun kışları kısa geçmektedir. Harbin’in ocak ayındaki ortalama sıcaklığı -15 derecedir. En düşük seviyesi ise -35tir. Başlıca turistik yeri 冰雕buz heykel festivalidir.

Harbin’deki mineral kaynaklar oldukça boldur. Bölgede 83 çeşit maden ürünü,  25 çeşit ise endüstriyel kullanım için kaynak bulunmaktadır. Bunların arasında bulunan kömür ve doğalgaz gibi 20 çeşit maden ürünü Heilongjiang eyaletinde önemli bir yer tutmaktadır.

Harbin, bitki çeşitliliği açısından oldukça zengindir. Dağ gingsengi 人参,  meşe ağacı kabuğu ilaç ve alternatif tıp alanlarında kullanılmaktadır. Pirinç, soya fasulyesi, mısır ile ünlüdür. İhracat ve ekonomide yüksek değere sahip olan çam fıstığı 松果 da burada bulunur. Şehrin ormanlarında nesli tükenmekte olan hayvanlar bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak Sibirya kaplanı,  Sibirya ayısı ve beyaz leylekler örnek verilebilir.

Harbin Mimarisi


Çin’in büyük şehirleri arasında bulunan Harbin mimarisini kıyaslayacak olursak farklı tarzıyla öne çıkar. Sadece batılı tarzda değil aynı zamanda Çin mimarisinden de etkiler bulabilirsiniz. Son yıllarda yüksek gökdelenler ve modern binaların ortaya çıkmasıyla tam anlamıyla kendi karakterine bürünmüştür. Central Avenue 中央大de yürürken,  Gotik, Barok, Bizans, Ekletizm etkilerini taşıyan, neredeyse 100 yıllık binalar görmeniz mümkündür. Harbin’de oymalı ve boyalı kirişleri, kırmızı duvarları,  yeşil camla kaplı çinileri ile dizayn edilmiş Çin binaları da dikkat çekmektedir. Şehirde her bölgenin kendine özgü bir tarzı vardır. Ayrıca şehrin kaldırım taşlarında, Rus ve Japon mimarisinin etkileri vardır.

Harbin tarihi hakkında daha fazla bilgi için Harbin Tarihi ve Şimdiki Durumu yazımızı okuyabilirsiniz.


19-St-Sophias-Cathedrali

Aziz Sofya Katedrali - Rus esintileri


Harbin’in Turizmi


Harbin her ne kadar kış şehri olarak bilinse de aslında ünlü bir yaz beldesidir. Yaz aylarında ılıman iklime sahip bir şehirdir. Dünyanın ve ülkenin her bir yanından turist alan,  bolca etkinlikleri olan kış festivalleri düzenlenir. Bu faaliyetler soğuk ve kasvetli kış mevsiminin daha güzel şekilde geçmesini sağlayarak bir avantaja çevirir. Harbin’in yerlileri karlar ve buzdan mucizeler yaratıyorlar. Kış festivalleriyle soğuk havaların tadını çıkarmayı öğreniyorlar.



 20-Buz-kaleler
Buzdan yapılan kaleler

Harbin Buz festivali ilk olarak 1985 yılında yapıldı ve bununla beraber 13 kez başarılı bir organizasyonla tekrardan düzenlendi. Şimdi bu festival turizm,  kültür,  bilim, teknoloji,  ticaret, spor alanlarını kapsayan geleneksel bir kış festivali haline dönüştü. Buz ve Kar Festivalinin anahtar programı olan Harbin Buz Fener Gala Partisi 23 kez gerçekleştirilmiştir. Buz heykel ve kar oymacılığı yarışması,  buz ve kar sanatının en özellerindendir. Harbin’deki buz ve kar turu oldukça görkemlidir. Hükümet tarafından Çin’de bulunan 35 ulusal en iyi doğal noktadan biri olarak listelenir. 1997 yılındaki Çin Turu organizasyonunda Harbin,  kış turu,  yaz turu ve avlanma turu gibi 10 farklı tur düzenlemiştir. Güzelliğiyle dikkatleri çeken Güneş Adası 太阳岛Ulusal Tur Bürosu tarafından görülmesi gereken seyir alanlarından biri seçilmiştir.

21-Buz-Katedral
 Buzdan yapılan Katedral



Yabuli Kayak Merkezi sadece iki saatlik sürüş mesafesindedir. Turistler burada kayak yapmayı tercih ederler. Bunların yanı sıra Yuquan Avlanma Bölgesi şu anda Çin’deki en büyük kapalı av tesisini oluşturmaktadır.

Umarız Harbin Turizmi yazımız sizin için faydalı olmuştur. Çin'deki diğer şehirler hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayın.

http://eniyiyerler.com/yerler/cin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder