21 Haziran 2018 Perşembe

Dilek Milli Parkı

Kuşadası ve Dilek Milli Parkı gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Kuşadası’nda bulunan Dilek Milli Parkı, koruma altında bulunan bir yeşil alan ve yapılacak çok farklı aktiviteler sunmakta. Harika plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilir veya fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız harika manzaraları ölümsüzleştirebilirsiniz. Doğada yürüyüş ilginizi çekiyorsa bu milli park, geniş yeşil alanları ile tam da aradığınız yer.

dilek-milli-parki

Kuşadası’ndaki hemen hemen her otelde Dilek Milli Parkı’na nasıl gidileceğinin ve burada neler yapılabileceğinin bilgisini alabilirsiniz. Yine burada Güzelçamı adında ufak bir sahil kasabası bulunmakta ve birçok insan, burada yazlık ev sahibi. Dolayısıyla milli park, hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri.

Dilek Milli Parkı yapılacak aktiviteler


Parkta gözünüze çarpacak hayvanlardan biri yaban domuzları. Türkiye’de doğal hayatın yavaş yavaş tahrip edilmesinden dolayı ne yazık ki şehir merkezlerine, evlerin bahçelerine kadar inen yaban hayvanlarının haberlerini son zamanlarda sık sık duymaya başladık, ancak doğal bir yaşam alanı olması sebebiyle milli parkta bunun gerçekleşme ihtimali düşük.

Dilek Milli Parkı’nda yapabileceğiniz aktivitelerden biri de, Zeus Mağarasında yüzmek. Yunan mitolojisine göre yıldırım tanrısı Zeus’un denizler tanrısı kardeşi Poseidon’dan saklandığı yer olan bu mağaraya giriş ücretsiz. Buraya ulaşmak için ana yoldan sapıp epey bir yol gitmeniz gerekecek. Mağaranın masmavi sularında yüzüp özellikle yazın bunaltıcı havasında bir nebze olsun serinlemenizi tavsiye ederiz.

Yapabileceğiniz başka bir aktivite de, parkın sahillerinde denize girmek ve güneşlenmek. Gidebileceğiniz plajlar arasında Sevgi Plajı’nı tavsiye ederiz. Ayrıca araba kiralayıp yakınlarda bulunan Doğanbey Köyünü ziyaret edebilirsiniz. Burada Dilek Milli Parkında parkta yaşamış ve içi doldurulmuş hayvanların sergilendiği küçük bir müzeyi görebilir ve civardaki balık restoranlarında taze ve lezzetli deniz ürünleri tadabilirsiniz. Buraları haricinde; ufak bir göle ve at çiftliğine sahip olan ve özellikle ailelerin uğradığı Değirmen Restoran da tavsiye ettiğimiz yerler arasında. Buranın grisinde, Ege’nin en önemli tarım ve ihraç ürünlerinden olan zeytin ile ilgili kurulmuş Zeytinyağı Müzesi’ni de görebilirsiniz.



Umarız Dilek Milli Parkı yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder