27 Haziran 2018 Çarşamba

Şanghay'da Kültür ve Ulaşım

Şanghay kültürü uluslararası bir lezzete sahiptir. 19. Yüzyıldan itibaren, batı tarzında restoranlar ve barlar yaygın hale gelmiştir. Bund bölgesi, 20. Yüzyılın başlarındaki en önemli batı mimarisinin örneklerindendir. Son yıllarda Şanghay Belediyesi, Şanghay Uluslararası Film ve Sanat Festivallerine, Şanghay TV Festivaline, Şanghay Turizm festivali, Formula 1 yarışları ve yüzlerce uluslararası sergi de dahil olmak üzere birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmıştır.

Şanghaylılar kültürel faaliyetlere diğer şehirlere nazaran daha çok zaman harcarlar. Yakın bir zamanda yapılan ankette, özellikle genç insanların kültürel harcamalarının sürekli olarak arttığını göstermektedir.

Yerlilerin Formula 1 yarışlarına ve NBA Ligi maçlarına oldukça ilgisi vardır. Bunların yanı sıra Şanghay Müzesi, Londra’daki British Museum, New York’taki Metropolitan Museum ve Paris’teki Palais du Louvre’den sonra dünyanın en büyük 4. müzesidir.

Şehrin yerlileri aynı zamanda tiyatro, konser ve sinema müdavimleridir. Şanghay Grand Theatre dünyadaki en iyi performans sanatçıları için kurulmuş bir mekandır. Japonya, Güney Kore ve Hong Kong’dan gelen tiyatro izleyicileri, iyi bir konser ya da oyunun yapıldığını görmek için Şanghay’a uçarlar. Bunlara ek olarak, Şanghay’da şubeleri olan uluslararası şirketlerin genellikle Yıllık Genel Kurul toplantıları için burayı seçerler.

Çin'in diğer şehirlerini incelemek için eniyiyerler.com sayfamızı inceleyin.

Şanghay ekonomisi


Yakın zamanda Financial Times dergisinin yaptığı bir araştırmada,  eğer üçüncü bir dünya finans merkezi olsaydı, bunun Şanghay olduğu gösterilmiştir. Çin’in dinamik ekonomik gücü ve 10 milyonluk megapolisi bilinçli olarak bunu hedeflemektedir.

Şu anda Şanghay’da 27 farklı ülkeden finans kurumları vardır. Metropoldeki mevcut yabancı bankacılık hizmetlerinden elde edilen toplam varlıklar tüm Çin’de 20 milyar dolardır. Şanghay, Çin’deki muadillerinden daha fazla yabancı finans kuruluşlarına sahiptir. Ayrıca dünyanın en büyük 500 işletmesinin 256’sının şehirde şubeleri vardır.
  1. yüzyılın başlarında Şanghay, Doğu Asya’nın en büyük ve önemli finans merkezi haline gelmiştir. Şanghay Menkul Kıymetler Borsası eskiden Asya’nın en büyük aktif ve uluslararası hisse senedi piyasasıydı. Şehir ayrıca, AIG ve HSBC gibi dünyanın en iyi finans şirketlerinin kurulduğu bir yer olmuştur.

Şanghay Ulaşım ve İletişim


Kentte Şanghay diyalekti konuşulur. Bunun yanı sıra Çin’ deki diğer şehirlere kıyaslarsak şehirde İngilizce bilen sayısı yüksektir. Turistlerin sık ziyaret ettiği yerlerde İngilizce bilen personel bulmak mümkündür.

Genel olarak, şehir içinde ulaşımın hem uygun hem de memnun edici bir seviyede olduğu kabul edilir. Çin'deki en büyük nüfusa sahip uluslararası bir metropol olarak, bu şehir nüfusunun kalabalıklığından dolayı trafik sıkışıklığı sorunuyla karşı karşıya gelmek kaçınılmazdır. Fakat Pekin ile kıyaslarsak daha iyi durumdadır. Ulaşım baskısını hafifletmek için, hükümet çok sayıda yol, metro inşa etmekte ve yeni otobüs güzergahları açmak da dahil olmak üzere pek çok iş yapmaktadır. Artık şehir, en büyük günlük yolcu hacmine sahip dünyanın en büyük toplu taşıma sistemine sahiptir.

Hızlı ve rahat bir yolculuk yapmak isterseniz, Şanghay’da seçmeniz gereken ulaşım seçeneklerinden en uygunu metro kullanmaktır. Şanghay, dört bir yanından bağlantıları olan 16 metro hattına sahiptir.

Hızlı tren sistemlerinin en son teknolojisi olan Manyetik Levitasyonlu Trenler (Maglev) özel raylar üzerinde oluşturulan elektromanyetik alan yardımı ile havada hareket eden trenlerdir. Bu elektromanyetik alan yardımı ile hareket eden ‘Maglev’ tren teknolojisi büyük ölçüde geliştirilme aşamasında olduğu için henüz yaygın olarak kullanılmamaktadır. Maglev trenleri ilk olarak Çin’in Şanghay kentinde kullanılmıştır. Pudong Havalimanı ve Luyang Caddesi durakları arasında çalışan maglev, yolcuları bu durağa bırakmadan önce saatte 400 km hızına ulaşmaktadır.

Umarız Şanghay'da Kültür ve Ulaşım yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder