21 Haziran 2018 Perşembe

İstanbul'u Sevmek için 4 Neden

İstanbul, uzun yıllardır Türkiye’nin kalbi konumunda. Bu nedenle gezilecek görülecek en iyi yerler arasında İstanbul da bulunur. Sanattan eğlenceye, iş sahalarından kültüre ve turizme kadar her şey burada. Resmi olmayan sayılara göre 15 milyonun üzerinde insanın yaşadığı İstanbul, ayrıca Asya ve Avrupa olmak üzere iki kıtaya yayılmış olma özelliğine de sahip. Birçok yabancı tarafından Türkiye’nin başkenti olarak bilinen (aslında merkezi demek doğru olur) İstanbul, tek bir ziyaretle bitiremeyeceğiniz kadar büyük. İşte İstanbul’u sevmek için 4 neden.

Yemekler!

İstanbul’da, Ortaköy’deki balık lokantalarına ve kumpir satan yerlere, Taksim’deki ıslak hamburgerden yerel tatlara ve hatta uluslararası mutfaklara kadar her tür lezzeti bulmanız mümkün. McDonalds ve KFC’de bile ülkeye özgü menüler deneyebilirsiniz. Konu yemek olduğunda, İstanbul bundan asla ödün vermiyor.

Zengin Tarih

İstanbul Bizans ve Osmanlı dönemleri ile bilinse de, aslında şehrin tarihi M.Ö. 10000 yılına kadar gitmekte. Şehrin tarihi kısmı UNESCO Dünya Mirası listesinde ve Dolmabahçe, Aya Sofya, Sultanahmet gibi yüzlerce müze ve tarihi esere ev sahipliği yapmakta. 17. Yüzyılda Mimar Sinan’ın öğrencisi olan mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından yapılan Sultanahmet, kendisinin mimarideki mükemmelliğinin bir örneğini yansıtırken önceden kilise ve cami olan, şimdiyse müze görevi gören Aya Sofya, dünyanın en büyük iki dinine ait oldukça önemli eserler barındırmakta. Tabi ki bölgedeki zenginlik, bunlarla da sınırlı değil.

istanbul-en-iyi-yerlerBoğaz

Bu stratejik boğazın kontrolü için yüzyıllar boyunca kanlı savaşlar yapılmış. Bizans İmparatorluğu, Boğazı ihmal etmenin bedelini, Osmanlı’nın Fatih Sultan Mehmet liderliğinde şehri fethetmesi ile ödemiş. Osmanlı ise, zengin ve varlıklı vatandaşlarının kıyıda yalılar edinmesine izin vermiş.

Günümüzde artık burası için savaş yok ve ortam daha sessiz ve huzurlu. Boğazı yürüyerek de keşfedebilirsiniz, ancak bizler, mutlaka gemi turlarına çıkmanızı tavsiye ederiz. 2 saatlik kısa bir yolculuk veya Karadeniz ağzına günlük yolculuk olsun, Boğaz turları, İstanbul’da yapılacak şeylerin başında gelmekte.

istanbul-geziGalata Bağlantısı

Taksim Meydanından İstiklal Caddesi’ne girip caddenin sonuna geldiğinizde Karaköy ve Beyoğlu semtlerine ulaşacaksınız. Burada özellikle görmenizi tavsiye ettiğimiz yer, 6. Yüzyılda şehrin korunması için inşa edilen ve 63 metre yüksekliğindeki tepesine çıktığınızda nefes kesen İstanbul manzaraları seyredebileceğiniz ünlü Galata Kulesi.

Karaköy’deki sokaklar butik oteller, sinagoglar, Musevi Müzesi, sıra dışı dükkanlar ve İstanbul Modern Sanat Müzesini barındırmakta. Yine burada ufak bir şarap tadım dükkanı bulabilirsiniz. Yokuş aşağı devam ettiğinizde ise, balıkçıları ve balıkçı kayıkları ile bilinen Galata Köprüsüne varacaksınız. Buradan, İstanbul’un tarihi ve en ünlü kısmına, tramvaylardan birine atlayarak ve enfes İstanbul manzaraları eşliğinde gidebilirsiniz.

istanbul-galata

Umarız İstanbul en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder