21 Haziran 2018 Perşembe

Ege Sahilleri

Ege sahilleri gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

İstanbul’un aşağısından başlayıp güneyde Marmaris’e kadar uzanan Ege sahili, kıyı boyunca birçok irili ufaklı sahil kabasına ve popüler turistikler bölgelere ev sahipliği yapmakta. 5 yıldızlı lüks otellerden salaş pansiyonlara kadar her türlü bütçeye hitap eden Ege sahiline ulaşım için kullanılan en büyük havalimanları İzmir Adnan Menderes ve Bodrum-Milas Havalimanları. Bu yazımızda Ege sahilindeki turistik yerleri ve yapılacak şeyleri sizler için derledik.

Bodrum Yarımadası

bodrum-gorulecek-yerlerBodrum, uzun yıllardır İstanbul sosyetesinin ve özellikle İngiliz turistlerin rağbet ettiği bir sahil ilçesi (yazınki nüfusunu düşünürsek il de diyebiliriz!). Bunun yanı basit takılmak isteyenler ve sanatçılar için de oldukça popüler bir yer. Bodrum’un gezilecek yerlerinin başında merkezi gelmekte. Burada alışverişten eğlenceye aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Merkez dışında, özellikle İngiliz’lerin bol bol bulunduğu Gümbet, yine gece hayatı ve plajları ile ön plana çıkarken Turgutreis ve Yalıkavak daha sakin ve huzurlu bir tatil imkanı sunmakta.

İzmir Yarımadası

Ege’nin incisi İzmir’i ve buranın sahil kasabalarını tam anlamıyla gezip görmek için bir ay kadar harcamanız gerekli. Hem Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olması itibariyle hem de her biri farklı imkanlar sunan sahil ilçeleri ile İzmir, her açıdan ideal bir şehir. Alaçatı, özellikle sörf ile ilgilenenlerin ilgisini çekecek bir yerken Bergama, antik Pergamon kalıntılarına ev sahipliği yapmakta ve tarih meraklılarının gözdesi konumunda. Foça ve Seferihisar ise genelde yerli turistlerin yazlık evlerinin olduğu ve İzmir’in gözde turistik destinasyonu Çeşme’ye göre daha sakin yerler.

Buralar dışında, cruise turizmi ile popüler olan Kuşadası; İngilizlerin rağbet ettikleri Çeşme Altınkum ve yabancı turistlerin çok uğramadığı, ancak keşfedilmeyi bekleyen birçok yere sahip olan Kuzey Ege de görmenizi tavsiye ettiğimiz diğer bölgeler.

Ege Kıyısında Görülecek Yerler

İzmir’den başlayacak olursak; göreceğiniz yerlerin başında Çeşme Kalesi ve kervansarayı gelmekte. Burası haricinde Symrna agorasının kalıntıları, Pergamon antik kenti, Alsancak, Konak Meydanı ve Karşıyaka da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Bodrum’da ise Aziz Peter Kalesi’ni ve Sualtı Arkeoloji Müzesini ziyaret etmenizi; Bardakçı koyunda denizi girmenizi; Gümbet’teki su sporu aktivitelerine katılmanızı, Yalıkavak’taki yel değirmenlerini görmenizi; fazla bilinmeyen Pedusa kalıntılarınızı ziyaret etmenizi ve merkezdeki gece hayatına takılmanızı tavsiye ederiz. Yarımadanın farklı yerlerinde de dalış aktiviteleri yapabilirsiniz.

Diğer yandan Kuşadası, görülecek hemen hemen her yere yakın olması sayesinde oldukça avantajlı bir konumda. Burada görülecek yerlerin başında, ayrı ayrı yazılarda bulabileceğiniz Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi gelmekte. Kadınlar Plajı ve Güvercin Adası da denizin keyfini çıkarmak isteyenler için ideal. Doğal yaşama merak duyuyorsanız Dilek Milli Parkı’nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Tarih meraklıları ise, Efes’in yanında Miletus, Priene ve Apollo Tapınağı’nı ziyaret etmeliler. Deniz mahsullerini seviyorsanız Yeni Doğanbey’e mutlaka uğrayın. Geleneksel serpme Türk kahvaltısını tatmak isterseniz de Bafa Gölü’ne gidin. Son olarak, Ocak ile Mart aylar arasında deve güreşlerini izleyebilirsiniz.



Umarız Ege Sahilleri yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder