28 Haziran 2018 Perşembe

Pekin Gezilecek Yerler

Pekin, geniş sokak ve caddelere sahip, trafiği çok yoğun olan, ticaret ve eğlencenin nabzının attığı bir şehirdir. Şehrin merkezinde dünyaca ünlü olan Beihai Parkı, Yasak Şehir içinde bulunan Saray Müzesi gibi bir çok müze ve parklarla doludur. Bunun yanı sıra Çin Ulusal Sanat Müzesi’nde modern sanatçıların birçok çalışmaları sergileniyor.

Tiananmen’da bulunan Çin Tarih ve Devrim Müzesi’nde, Çin’in antik ve çağdaş tarihini yakından inceleme şansını sunuyor. Antikaları, el sanatlarını ve kaligrafi kitapları ile boyamalarını Liulichang’da bulabiliriz. Antik Çin etkilerini barındıran bu bölgeyi, 1980 yılında antik şehir olarak tekrardan restore edilip, turistlere yeni bir açık hava müzesi oluşturdular. Bu bölge mutlaka Pekin gezilecek yerler listenizde olsun.

Çin'in diğer şehirleri hakkında bilgi edinmek için eniyiyerler.com sayfamızı inceleyin.


3-Liulichang-Antik-ŞehriLiulichang Antik Şehrinden bir görüntü

Eski Pekin ruhunu yansıtan yerlerin başında Tiananmen’ın güneyinde bulunan Qianmen bölgesinde ilk 1669 yılında inşa edilmiş olan, Tangrengtang Geleneksel İlaç Dükkânı, hala korunmakta olup, kültür mirası olarak muhafaza edilmektedir. Pekin gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

Pekin-gezilecek-yerler

Şehir Pekin opera gösterileri, akrobasi tiyatro topluluğu ile beraber şehrin geleneksel yanını canlı tutmaktadır. Pekin’in bir yanı saraylarla, diğer bir yanı peşinden sıra sıra dizili modern binaların dekore edPekinildiği, ’in kültürel ve ulusal mirasını yaşatmayı amaçlayan bir biçimde şekillendirilmiştir. Eski imparatorlukların sarayları ve bahçeleri halka açılmış durumdadır.

Umarız Pekin Gezilecek yerler yazımızı beğenmişsinizdir.

Pekin'i ziyaret etmeye kararlıysanız Pekin Tarihi ve Gelişimi yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder